Antonio Ozores is acteur.
Er zijn 87 films gevonden.

Disparate nacional

1990 | Komedie

Spanje 1990. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Antonio Ozores, Oscar Ladoire, Antonio Resines, Fabiola Toledo en José Luis Lopéz Vázquez.

Twee freelance fotografen verdienen hun brood met het maken van allerlei foto's van beroemde mensen in compromiterende situaties en proberen deze vervolgens te verkopen aan sensatiebladen. Deze schandalige komedie belicht op oportunistische en grove wijze enkele passage's uit het moderne publieke leven in Spanje.

Tahiti's girl

1989 | Komedie

Spanje 1989. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Vaitiare, Antonio Ozores, Francisco Bas, Jesús Guzmán en Claudia Gravy.

Een aantrekkelijke archeologe uit Polynesië komt naar Madrid om daar een Huis voor de Cultuur op te zetten dat haar land vertegenwoordigt. Het eeuwig komische afvalprodukt van Mariano Ozores waarin zijn broer de hoofdrol speelt. Deze keer heeft hij echter een groter budget en probeert van de mooie Zuidamerikaanse zangeres Vaitiare een ster te maken.

Los Obsexos

1989 | Komedie

Spanje 1989. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Antonio Ozores, Juanito Navarro, Arévalo en Simón Cabido.

Twee mannen van middelbare leeftijd vinden werk bij een reisbureau en hopen op deze wijze amoureuze avonturen in toeristische plaatsen te kunnen beleven. Lomp en laag knoeiwerk, typerend voor deze actieve, maar zwakke cineast, Mariano Ozores.

El equipo aagghh

1989 | Komedie

Spanje 1989. Komedie van José Truchado. Met o.a. Antonio Ozores, Juanito Navarro, Fedra Lorente en Máximo Valverde.

Een oud militair die zich bezighoudt met het fokken van paarden, wordt bedreigd met afpersing en chantage. Hij krijgt daar genoeg van en roept de hulp in van zijn oude kameraden. Grove, erbarmelijke film die in zekere zin een parodie is op de beroemde Amerikaanse televisieserie The A-team. Deze film is in alle opzichten ondermaats vooral wat betreft de uitvoering en met de esthetica.

Ya no va más

1988 | Komedie

Spanje 1988. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Antonio Ozores, Ricardo Merino, Fedra Llorente en Tomás Zori.

Twee arme arbeiders besluiten met elkaar in zee te gaan en proberen rijk te worden door met hun spaargeld roulette te gaan spelen. Een zeer slechte komedie met het onbetrouwbare stempel van de familie Ozores.

Veneno que me dieras

1988 | Komedie

Spanje 1988. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Antonio Ozores, Juanito Navarro, María Casal en Simón Cabido.

Twee werknemers van een apotheek geven per vergissing aan een klant rattengif mee. Als ze zich dat realiseren, beginnen zij een zoektocht door de hele stad. Een komedie die vol zit met grappig bedoelde verwikkelingen van de hand van de onbekwame Ozores.

Hacienda somos casi todos

1988 | Komedie

Spanje 1988. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Antonio Ozores, Marta Valverde, Marga Herrera en María Silva.

De loonopgaven van een arts zijn altijd negatief; daarom krijgt hij bezoek van een belastinginspecteur die een jeugdkameraad van hem is en hem nu diep verafschuwt. Een domme komedie met zogenaamd grappige situaties, zoals altijd bij deze regisseur.

Canción triste de...

1988 | Komedie

Spanje 1988. Komedie van José Truchado. Met o.a. Antonio Ozores, Juanito Navarro, Gracita Morales en Simón Cabido.

De schijnbaar gedegen Don Aurelio verandert 's avonds in een travestiet die 'boleros' zingt. Deze waardeloze komedie doet denken aan het werk van Mariano Ozores.

No hija, no!

1987 | Komedie

Spanje 1987. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Antonio Ozores, Juanito Navarro, Ricardo Merino en Emma Ozores.

De dag voorafgaand aan de verkiezingen raakt een conservatieve kandidaat voor het burgemeesterschap van Madrid betrokken bij de moord op een masseuse die hem bepaalde diensten verleende. Een belabberde komedie van de onuitstaanbare Ozores, die, zoals altijd, kan rekenen op zijn familie. Een ode aan de subcultuur. Verder zijn onder meer te zien Florinda Chico en Emilio Laguna.

Esto sí se hace!

1987 | Komedie

Spanje 1987. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Antonio Ozores, Juanito Navarro, Fedra Lorente en Adriana Vega.

Wanneer zij ontdekken dat hun echtgenoten weleens avontuurtjes beleven met jonge meisjes, besluiten twee vrouwen hen met gelijke munt terug te betalen. Van Ozores viel niet meer te verwachten dan dit reactionaire wanprodukt, vergeven van seks van de slechtste soort. Onmogelijke film.

Esto es un atraco!

1987 | Komedie

Spanje 1987. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Antonio Ozores, Juanito Navarro, Fedra Lorente en Alfonso del Real.

Hooggeplaatst persoon in de economie besluit, met behulp van zijn secretaresse, een overval te plegen om zich te wreken op een aantal mensen die vroeger een rol hebben gespeeld in zijn leven, en hen aan te geven bij de politie. Tegelijkertijd met NO, HIJA NO en met bijna hetzelfde technisch-artistieke team; ook het resultaat was hetzelfde: een magere komedie.

Esto es un atraco

1987 |

Spanje 1987. Mariano Ozores. Met o.a. Fedra Lorente, Juanito Navarro en Antonio Ozores.

Hooggeplaatst persoon in de economie besluit, met behulp van zijn secretaresse, een overval te plegen om zich te wreken op een aantal mensen die vroeger een rol hebben gespeeld in zijn leven, en hen aan te geven bij de politie. Tegelijkertijd met NO, HIJA NO en met bijna hetzelfde technisch-artistieke team; ook het resultaat was hetzelfde: een magere komedie.

Cuatros mujeres y un lío

1987 | Komedie

Spanje 1987. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Fernando Esteso, Antonio Ozores, Adriana Vega en Juanito Navarro.

Het verhaal van de uitvinder van een revolutionair kledingstuk in de categorie sexy vrouwelijke lingerie. Een Ozores/Esteso produkt, dat misschien iets minder platvloers en 'gemaakt' is dan normaal, maar uiteindelijk net zo onuitstaanbaar.

Los Presuntos

1986 | Komedie

Spanje 1986. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Jesús Puente, Antonio Ozores en Juanito Navarro.

Een onbetekenende vechtjas wordt er op uitgestuurd om een arme fotograaf te vermoorden. Eén van de grootste commerciële mislukkingen van Ozores.

Capullito de Alheli

1986 | Komedie

Spanje 1986. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Jesús Puente, Antonio Ozores en Florinda Chico.

Twee homoseksuelen die schriftelijk met elkaar in contact zijn gekomen, besluiten tot een ontmoeting. De datum waarop zij hebben afgesproken blijkt echter 23 februari te zijn, de dag waarop een staatsgreep zal worden gepleegd. Stompzinnige, reactionaire komedie, typisch voor de maker, met onder meer Gracita Morales en María Isbert, komieken bij uitstek van de Spaanse cinema.

Que tía la CIA!

1985 | Komedie

Spanje 1985. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Fernando Esteso, Antonio Ozores, Janito Navarro en Alfonso del Real.

Een dorpeling, vertegenwoordiger van kaas, raakt verstrikt in een spionage-affaire van notabene de CIA, tegen een project voor vereniging van de twee Duitslanden. Onnozele en makkelijke komedie, zoals we gewend zijn van Ozores. Verder te zien: Rafaela Aparicio, Gerard Tichy en Emiliano Redondo.

El Rollo de Septiembre

1985 | Komedie

Spanje 1985. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Antonio Ozores, Juanito Navarro en Pep Munné.

Een groepje studenten is in juni gezakt voor hun examen en volgt nu zogenaamd bijles. We zien hachelijke situaties, blote vrouwen en dwaze streken van de hand van de Ozores-clan. De mooie en niet bepaald ijverige leerlingen zijn: Blanca Marsillach, Sonia Martinez en Paula Molina. Matige film.

El Recomendado

1985 | Komedie

Spanje 1985. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Fernando Esteso, Antonio Ozores, Rosa Valenti, Adriana Vega en Azucena Hernández.

Een sukkelaar maakt promotie omdat hij op de hoogte is van de liefdesavonturen van zijn chef. Dit is één van die ellenlange komedies van Mariano Ozores en Fernando Estese.

4 mujeres y un lío

1985 | Komedie

Spanje 1985. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Fernando Esteso, Antonio Ozores, Arévalo, Juanito Navarro en Adriana Vega.

De uitvinder van een revolutionair stuk ondergoed voor vrouwen raakt bij een erotische chaos betrokken. Typisch knoeiwerk van Fernando Esteso, één van de grofste Spaanse komieken.

4 Mujeres Y Un Lio

1985 |

Spanje 1985. Mariano Ozores. Met o.a. Conchita Vega, Juanito Navarro, Revalo, Antonio Ozores en Fernando Esteso.

De uitvinder van een revolutionair stuk ondergoed voor vrouwen raakt bij een erotische chaos betrokken. Typisch knoeiwerk van Fernando Esteso, één van de grofste Spaanse komieken.

El Pan debajo del brazo

1984 | Komedie

Spanje 1984. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Antonio Ozores, María Casanova, Pepe Da Rosa, Fedra Lorente en Juanito Navarro.

De film vertelt het verhaal van drie paren die een kind krijgen. We zien een opeenvolging van anekdoten over de identiteit van de toekomstige ouders. Weer een van die talloze komedies van Mariano Ozores. Deze keer snijdt hij problemen aan als abortus, werkloosheid en de onveiligheid van de burger; dit alles op de simpelste manier. Niets bijzonders.

El Cura ya tiene hijo

1984 | Komedie

Spanje 1984. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Fernando Esteso, Antonio Ozores, Juanito Navarro, Florinda Chico en Alfonso del Real.

Een dorpspastoor bemerkt dat de jonge mensen niet naar zijn parochie komen omdat hij vorig jaar vader is geworden. Eén van de vele films van de 'clan Ozores', en een weinig opmerkelijke. Kan worden toegevoegd aan de reeks boertige kluchtspelen van het Spaanse toneel.

Cuando Almanzor perdió el tambór

1984 | Komedie

Spanje 1984. Komedie van Luis María Delgado. Met o.a. Antonio Ozores, Juanito Navarro, Florinda Chico en Rafaela Aparicio.

Aan het begin van de elfde eeuw was de Moor Almanzor de schrik van de Christenen. Hij eiste van degenen, op wie hij de overwinning had behaald, overdreven belastingen zoals de terhandstelling van twaalf maagden per maand. Een ruwe smakeloze komedie, die typisch Spaans genoemd mag worden.

Al Este del Oeste

1984 | Komedie

Spanje 1984. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Fernando Esteso, Antonio Ozores, Conrado San Martín en Adriana Vega.

Ruwe en stompzinnige parodie op de traditionele western, die moet bijdragen tot het succes van de Spaanse 'komiek' Esteso. Een ander lid van de cast is Fernando Sancho, één van de sleutelfiguren uit de geschiedenis van de filmkunst uit het westen van Spaanstalig Amerika.

la Lola nos lleva al huerto

1983 | Komedie

Spanje 1983. Komedie van Mariano Ozoros. Met o.a. Fernando Esteso, Andrés Pajares, Antonio Ozores, Susana Blázquez en Rafael Hernández.

Een jongere vrouw die in verwachting is, weet niet zeker wie van twee mannen de vader van haar kind is. Een puinhoop - zoals gebruikelijk bij Ozores.

Un Rolls para Hipólito

1983 | Komedie

Spanje 1983. Komedie van Juan Bochs. Met o.a. Alfredo Landa, Antonio Ozores, Jenny Llada en Eva León.

De eigenaar van een fabriek zoekt een manier om te verhinderen dat zijn concierge gaat staken. Een smadelijk knoeiwerk dat bovendien op ongepaste wijze een sociale satire probeert op te bouwen.

Agítese antes de usarla

1983 | Komedie

Spanje 1983. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Fernando Esteso, Andrés Pajares, Jenny Llada, Alfonso del Real en Juanito Navarro.

In een ziekenhuis ontstaat tumult als enkele perverse patiënten geld het land uit willen smokkelen. Typische komedie van het humoristenpaar Esteso/Pajares, even slecht als hun andere films.

El currante

1982 | Komedie

Spanje 1982. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Andrés Pajares, Antonio Ozores, María Casanova en Tomas Zori.

Een van de laatste films waarin Ozores en Pajares samenwerken. De populaire Spaanse komiek speelt het personage dat hem op de televisie beroemd maakte: de zeer rauwe arbeider. Niets aan toe te voegen.

El Primer divorcio

1982 | Komedie, Erotiek

Spanje 1982. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Manuel Summers, Carmen Cervera, Antonio Ozores en Maite Sancho.

Nadat de Wet op de Echtscheiding van kracht is geworden, besluit de hoofdrolspeler zijn vrouw voor zijn secretaresse aan de kant te zetten. Een trendgevoelig bijprodukt.

Todos al suelo

1981 | Komedie

Spanje 1981. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Andrés Pajares, Fernando Esteso, Antonio Ozores en Azucena Hernández.

Vier pechvogels besluiten een bank te overvallen. Een onuitstaanbare film.

Los Liantes

1981 | Komedie

Spanje 1981. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Andrés Pajares, Fernando Esteso, Antonio Ozores en Adriana Vega.

Twee kleine zwendelaren zoeken hun fortuin in Torremolinos. Het klassieke bijprodukt van Mariano Ozores.

Brujas mágicas

1981 | Komedie

Spanje 1981. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Andrés Pajares, Angel de Andrés, Antonio Ozores en Azucena Hernández.

Om niet meer seksueel te worden belaagd, geeft een getrouwde vrouw de hoofdpersoon aan bij de ketter-rechtbank. Een smartelijke en ruwe middeleeuwse komedie.

Es peligroso casarse a los 60

1980 | Komedie

Spanje 1980. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Paco Martínez Soria, Julita Martínez, María Luisa Ponte en Antonio Ozores.

Een oude vrijgezel besluit op zijn zestigste te gaan trouwen, om te proberen nakomelingen te verwekken...De laatste komische film, waarin de onuitstaanbare Paco Martínez Soria de hoofdrol heeft gespeeld.

El liguero mágico

1980 | Horror, Fantasy, Erotiek, Historische film

Spanje 1980. Horror van Mariano Ozores. Met o.a. Andrés Pajares, Antonio Ozores, Adriana Vega en María Luisa Ponte.

In een somber kasteel zit in de jarretels van het meisje Alicia (Vega) de sleutel van een schatkist verborgen. Een beledigende en platte satire op de gothic horror. Het scenario is van regisseur Ozores. Het camearwerk is van Raúl Artigot.

El Soplagaitas

1980 | Komedie

Spanje 1980. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Fernando Esteso, Violeta Cela, Rafael Alonso, Jenny Llada en Antonio Ozores.

De erotische tegenslagen van een pechvogel. Onuitstaanbaar.

El Erótico enmascarado

1980 | Komedie, Erotiek

Spanje 1980. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Fernando Esteso, Africa Pratt, Antonio Ozores en María Salerno.

Een voormalig acteur van pornofilms voelt zich impotent. De klassieke platte komedie van Ozores en Esteso.

Los Energéticos

1979 | Komedie

Spanje 1979. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Andrés Pajares, Fernando Esteso, Sara Mora, Antonio Ozores en Ajita Wilson.

In een Spaans dorp dreigen zich onrustbarende ecologische ontwikkelingen voor te doen. De tweede film van Mariano Ozores, met het komische duo Pajares en Esteso in de hoofdrol. Even opportunistisch en laag bij de gronds als zijn overige films. Het enige prikkelende detail is het optreden van Ajita Wilson, de ster van de erotische cinema.

Los Bingueros

1978 | Komedie

Spanje 1978. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Andrés Pajares, Fernando Esteso, Africa Pratt en Antonio Ozores.

Twee simpele zielen die verzot zijn op het spelen van bingo, sluiten vriendschap met elkaar. De eerste in de reeks zeer slechte films die door Mariano Ozores werd geregisseerd met het komische paar Fernando Esteso en Andrés Pajares in de hoofdrol.

Haz la loca, no la guerra

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van José Truchado. Met o.a. Lolita Flores, Máximo Valverde, Tony Isbert en Antonio Ozores.

In opdracht van haar ouderwetse moeder mag een succesvolle zangeres alleen met homoseksuelen omgaan. Een afschuwelijk intrigestuk.

Ellas los prefieren ... locas

1976 | Komedie

Spanje/Mexico 1976. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Sacristán, Teresa Velázquez, Enrique Guzmán, Esperanza Roy en Antonio Ozores.

Een manager moet met een homosexueel naar bed gaan, zodat zijn vrouw er niet achter komt dat hij een minnares onderhoudt. Een middelmatig blijspel, hoewel het verhaal genoeg scherpzinnige vondsten bevat.

Alcalde por elección

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Alfredo Landa, Mirta Miller, Florinda Chico en Antonio Ozores.

Iedere keer als een dorpsbewoner de stad bezoekt, komt hij met totaal andere gewoontes terug. Dit is een slechte kopie van de toch al middelmatige film NO DESEARÁS AL VECINO DEL 5.

3 suecas para 3 Rodríguez

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Tony Leblanc, Rafael Alonso, Antonio Ozores en Helga Liné.

Drie vrienden besluiten tijdens de vakantie de beest uit te hangen. Een beschamende film.

El Reprimido

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Alfredo Landa, Emma Cohen, Isabel Carcés en Antonio Ozores.

Een pechvogel doorstaat doodangsten van het idee om tijdens zijn huwelijksnacht af te gaan. Zo slecht als het gebruikelijk is bij de films van de vroegere Landa (en van Ozores van nu).

Dormir y ligar, todo es empezar

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Alfredo Landa, Esperenza Roy, Antonio Ozores en Gracita Morales.

Omdat een man werkloos is verwaarloost hij zijn vrouw. De ondergang van de zielige komedie die ooit populair was dankzij Landa.

Señora doctor

1973 | Komedie

Spanje 1973. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Lina Morgan, José Sacristán en Antonio Ozores.

Een vrouwelijke dokter komt in een achterlijk dorp. Een doorsnee-komedie in dit genre.

La Llamaban la madrina

1973 | Komedie

Spanje 1973. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Lina Morgan, José Sazatornil, Antonio Ozores, Alfredo Mayo en Bárbara Rey.

Een ongelukkige vrouw wil de baas van de Madrileense onderwereld worden. Een bijzonder stompzinnige parodie op THE GODFATHER.

Venta de pisos

1972 | Komedie

Spanje 1972. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Conchita Velasco, José Luis Lopéz Vázquez, Antonio Ozores en María Asquerino.

De uiteenlopende zaken die zich afspelen rondom de klanten van een modern makelaarskantoor. Een van de meest onbeschaamde en reactionaire komedies die ooit door Ozores gemaakt werd.

Si fulano fuese mengano

1971 |

Spanje 1971. Mariano Ozores. Met o.a. Florinda Chico, Antonio Ozores en José Luis Lopéz Vázquez.

De uiteenlopende zaken die zich afspelen rondom de klanten van een modern makelaarskantoor. Een van de meest onbeschaamde en reactionaire komedies die ooit door Ozores gemaakt werd.

La Graduada

1971 | Komedie

Spanje 1971. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Lina Morgan, José Luis Lopéz Vázquez, Florinda Chico, Gracita Morales en Antonio Ozores.

Een niet erg knap meisje weet niet wat zij na haar afstuderen moet doen. Een onuitstaanbare pseudo-karikatuur van THE GRADUATE.

En la red de mi canción

1971 | Musical, Romantiek

Spanje 1971. Musical van Mariano Ozores. Met o.a. Conchita Velasco, Andrés do Barro, Cassen, Antonio Ozores en Alfredo Mayo.

Een zanger raakt verliefd op een bewonderaarster. Knoeiwerk, met als enig doel munt te slaan uit de korststondige populariteit van Andrés do Barro.

Las sieste vidas del gato

1970 |

Spanje 1970. Pedro Lazaga. Met o.a. Antonio Ozores, Juanjo Menendez en Esperanza Roy.

Een zanger raakt verliefd op een bewonderaarster. Knoeiwerk, met als enig doel munt te slaan uit de korststondige populariteit van Andrés do Barro.

Las 7 vidas del gato

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Esperanza Roy, Juanjo Menéndez, Antonio Ozores, Valeriano Andrés en Rossana Yanni.

Reeds zeven vrouwen zijn gestorven vanwege hun liefde voor de hoofdfiguur. Een zeer zwakke komedie, gebaseerd op het toneelstuk van Jardiel Poncela.

Cómo casarse en 7 días

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. Gracita Morales, Rossana Yanni, José Sazatornil en Antonio Ozores.

De huwelijksobsessie van een weinig aantrekkelijke jonge vrouw die bemerkt dat al haar vriendinnen gaan trouwen. Een wrede, barbaarse maar wel interessante komedie.

Matrimonios separados

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Conchita Velasco, Teresa Gimpera, José Sacristán, Gracita Morales en Antonio Ozores.

Vier echtparen komen tot de ontdekking dat hun verbintenis niet wettig is, omdat de priester een bedrieger was. Zoals zovele Spaanse komedies uit die tijd: knap slecht.

4 noches de boda

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Conchita Velasco, Alfredo Landa, Luchy Soto en Antonio Ozores.

De huwelijksvooruitzichten van vier onlangs getrouwde paren zijn niet best, en dat is deze film ook niet. Maar van Ozores kun je niets beters verwachten.

Operación Mata Hari

1968 |

Spanje 1968. Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Gracita Morales, Antonio Ozores en Pilar Velázquez.

Een onnozel verloofd stel ontmoet bij toeval Mata Hari in hoogst eigen persoon. Een grove parodie op de legendarische Nederlandse spionne uit WOI.

Objetivo: bikini

1968 | Komedie

Spanje 1968. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Gracita Morales, Antonio Ozores en Antonio Pica.

Aan de Spaanse kust doet zich een spionagezaak voor. Deze betreurenswaardige komedie exploiteert twee in die tijd modieuze verschijnselen: het cinematografische (de spionagefilms van het type James Bond) en het sociologische (de toename van het buitenlandse toerisme in Spanje)

El Turismo es un gran invento

1968 | Komedie

Spanje 1968. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Paco Martínez Soria, José Luis Lopéz Vázquez, Antonio Ozores, María Luisa Ponte en Paco Martinez Soria.

Een burgemeester wil zijn dorpje veranderen in een toeristencentrum. Een gedateerde, moraliserende komedie, alleen bestemd voor de bewonderaars van de hoofdrolspeler.

Viaje de novios a la Italiana

1967 | Komedie

Italië/Spanje 1967. Komedie van Mario Amendola. Met o.a. Conchita Velasco, Tony Russell, Jorge Rigaud en Antonio Ozores.

Hoe vier pasgetrouwde Italiaanse stellen het klaarspelen om op zeer luxueuze wijze hun huwelijksreis door te brengen... Het scenario werd geschreven door de regisseur zelf en de fotografie is afkomstig van de veteraan Emilio Foriscot.

El Tesoro del capitán Tornado

1967 | Komedie, Familiefilm, Avonturenfilm

Spanje 1967. Komedie van Antonio Artero. Met o.a. Estanis González, Antonio Ozores en Sergio Mendizábal.

Een groep zeerovers en een paar kinderen zijn elkaars tegenstanders bij het vinden van een schat. Een ongetwijfeld mislukte avonturenkomedie, die toch rijk is aan een hoop waanzinnige streken.

40 grados a la sombra

1967 | Komedie

Spanje 1967. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Alfredo Landa, Gracita Morales en Antonio Ozores.

Drie Spanjaarden die psychologisch niet veel van elkaar verschillen brengen de zomer in zeer verschillende milieus door. Eén van de films die Mariano Ozores regisseerde naar aanleiding van de toeristen-explosie in Spanje.

Hoy como ayer

1966 | Komedie, Fantasy

Spanje 1966. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Ozores, Antonio Ozores, Conchita Velasco, Gracita Morales en Francisco Rabal.

Een man uit de jaren twintig stapt uit een portret om een journalist uit de jaren zestig te laten zien in hoeverre de tijden veranderd zijn. Een buitensporige en acceptabele komedie, met een cast van zeker belang in de Spaanse cinema.

Trampa para Catalina

1965 | Komedie

Spanje 1965. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Conchita Velasco, Antonio Ozores, Manolo Gómez Bur en José María Mompín.

Een eerbaar jong meisje lijkt sprekend op de onstuimige verloofde van een stierenvechter. De sprankelende verhaaltrant maakt veel goed in deze alledaagse komedie.

Chica para todo

1963 | Komedie

Spanje 1963. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Gracita Morales, José Luis Lopéz Vázquez, Antonio Ozores en Vicky Lagos.

Een naïef meisje uit de provincie is in Madrid komen wonen en wil ten koste van alles een deftige dame worden. Afgezaagde en uiterst vulgaire komedie.

Suspendido en sinverguenza

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Ozores, Antonio Ozores, Elisa Montés en Antonio Prieto.

Een keurige jongeman wil zijn leven veranderen, maar tevergeefs.Een zeer slechte komedie, die echter hoe dan ook beter is dan de meer recente films van Ozores.

La Pandilla de los ll

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Adolfo Marsillach, Pepe Isbert, Angel de Andrés, Manolo Morán en Antonio Ozores.

Beïnvloed door Amerikaanse 'thrillers' besluiten elf ongelukkige misdadigers de Bank van Spanje te beroven. Een sympathieke komedie, een beetje volgens I SOLITI IGNOTI.

Horizontes de luz

1962 | Drama

Spanje 1962. Drama van Leon Klimowsky. Met o.a. Antonio Ozores, Torrebruno, Julio Riscal en Julio Núñez.

De verschillende lotgevallen van studenten die aan de Spaanse Luchtvaartschool worden opgeleid tot piloot. Een onuitstaanbare film.

Fin de semana

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Antonio Ozores, Soledad Miranda en José Luis Lopéz Vázquez.

De wijze waarop de bedienden, mannen en vrouwen, van een Madrileens kantoor het weekend doorbrengen. Een onnozele film, gered door enkele interessante beschouwingen.

Cupido contrabandista

1962 | Komedie, Misdaad

Spanje 1962. Komedie van Esteban Madruga. Met o.a. Antonio Ozores, Tomás Blanco, María Mahor en Pepe Isbert.

Een ongelukkige die naar Madrid reist om persoonlijk kennis te maken met zijn verloofde (waarmee hij door een briefwisseling in contact is gekomen), wordt door enige smokkelaars bedrogen. Een zeer middelmatige komedie, waarvan het verhaal gedeeltelijk herinnert aan de latere film SIRENE DU MISSISSIPPI.

Cupido contrabadista

1962 |

Spanje 1962. Esteban Madruga. Met o.a. María Mahor, Tomás Blanco en Antonio Ozores.

Een ongelukkige die naar Madrid reist om persoonlijk kennis te maken met zijn verloofde (waarmee hij door een briefwisseling in contact is gekomen), wordt door enige smokkelaars bedrogen. Een zeer middelmatige komedie, waarvan het verhaal gedeeltelijk herinnert aan de latere film SIRENE DU MISSISSIPPI.

Alegre juventud

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Ozores, Adolfo Marsillach, Antonio Ozores en Emma Penella.

De film behandelt de motieven van de jonge hoofdrolspelers om hun intrede te doen in het Groot Seminarie. De familie Ozores is bijna compleet in dit onbelangrijke melodrama.

Salto mortal

1961 | Komedie

Spanje 1961. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Ozores, Roberto Camardiel, Antonio Ozores, Diana Lorys en Elisa Montés.

De artiesten van een goedkoop circus zetten een plan op teneinde hun financiële situatie beter te maken. Een slechte film van Ozores maar toch iets beter dan de films die hij tegenwoordig regisseert.

La Cuarta carabela

1961 | Komedie

Spanje 1961. Komedie van Miguel Martín. Met o.a. Antonio Ozores, María Piazzai en Jorge Vico.

Tussen de organisatoren van een wedstrijd ontstaat een grote wedijver. Een kinderachtige en weinig talentvolle komedie.

Júrame

1961 | Drama

Spanje 1961. Drama van José Ochoa. Met o.a. Lilian de Celis, Antonio Ozores, Carlos Estrada en Manuel Gil.

Een gevierd artieste moet ten behoeve van haar carrière scheiden van haar geliefde. Een slechte kopie van de op zich al slechte film van Sara Montiel.

Vampiresas 1930

1960 | Musical, Komedie

Spanje/Frankrijk 1960. Musical van Jesús Franco. Met o.a. Mikaela, Yves Massard, Antonio Ozores en Lina Morgan.

Door het einde van de zwijgende film komt de carrière van een ster in Hollywood op het spel te staan. Een van de weinige goede musicals uit de Spaanse filmgeschiedenis - een eerbetoon aan SINGIN' IN THE RAIN en met een absurd soort humor dat aan de Marx Brothers doet denken.

Los Económicamente débiles

1960 | Komedie

Spanje 1960. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Tony Leblanc, Laura Valenzuela, José Luis Lopéz Vázquez, Antonio Ozores en Venencio Muro.

De tegenslagen van een zeer arm voetbalelftal. Een komedie met gelukkige momenten en een bescheidenheid die te waarderen valt.

Tenemos 18 años

1959 | Komedie

Spanje 1959. Komedie van Jesús Franco. Met o.a. Isana Medel, Terele Pávez, Luis Peña en Antonio Ozores.

De avonturen van twee mooie studentes, die door Andalusië reizen. Het filmdebuut van Franco, waarin een absurd gevoel voor humor zich duidelijk onderscheidt van de gebruikelijke Spaanse cinema. Bovendien is de film ook rijk aan de meest uiteenlopende verwijzingen naar andere films. Een grote film die bij zijn eerste roulement niet begrepen werd.

Los Tramposos

1959 | Komedie

Spanje 1959. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Tony Leblanc, Conchita Velasco, Antonio Ozores en Laura Valenzuela.

De ellende van twee goedkope gauwdieven. Een zeer zwakke komedie, met enkele folkloristische noten.

Las 2 y media y veneno

1959 | Komedie

Spanje 1959. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Ozores, Antonio Ozores, Elisa Montés en Fernando Rey.

Een buitensporige familie komt op het idee om een misdaad te plegen. De eerste speelfilm van Mariano Ozores met zijn broers José Luis en Antonio in de hoofdrollen.

El Cerro de los locos

1959 | Komedie

Spanje 1959. Komedie van Agustín Navarro. Met o.a. Antonio Ozores, Mercedes Alonso, José Rubio en Teresa del Río.

In een Madrileens park vervlechten de levens van allerlei figuren zich met elkaar: stierenvechters, atleten, een schilderes, boksers, een tenor. In deze zedenschets probeerde Agustín Navarro de formule van zijn vorige en zijn eerste film te herhalen, maar zonder succes.

Ana dice sí

1958 | Komedie

Spanje 1958. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Analía Gadé, Fernando Fernán Gómez, Laura Valenzuela en Antonio Ozores.

Een jonge levensgenieter loopt onvermoeibaar alle feesten af. Zijn schulden gaan in gelijke tred met hem op. Het wachten is op het moment waarop zijn oude oom hem tot erfgenaam benoemt. Een van de beroemdste komedies van het tandem Fernando Fernán Gómez/Analía Gadé.

Las Muchachas de azul

1957 | Komedie

Spanje 1957. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Analía Gadé, Fernando Fernán-Gómez, Tony Leblanc, Licia Calderón en José Luis Lopéz Vázquez.

Enkele winkelmeisjes hopen een man te vinden. Een voor honderd procent alledaagse, sentimentele film.

El Puente de la paz

1957 | Drama

Spanje 1957. Drama van Rafael Salvia. Met o.a. Manolo Morán, Angel Ter, José Luis Ozores, Juan Calvo en Antonio Ozores.

Twee grootgrondbezitters komen overeen een brug te laten bouwen die hun respectievelijke gebieden samenvoegt. Ze willen echter de landarbeiders die de bouw uitvoeren niet betalen. Een tweeslachtige en paternalistische visie op de landbouwproblematiek.

El Fotogénico

1957 | Komedie

Spanje 1957. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. José Luis Ozores, Lolita Sevilla, Antonio Ozores en Roberto Rey.

Een jongeman uit de provincie gaat naar Madrid, om voor een film te auditeren. Sympathieke, maar geen sterke film.

El Aprendiz de malo

1957 | Komedie

Spanje 1957. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. José Luis Ozores, Elisa Montés, Antonio Ozores en Julia Martínez.

Een arme stakker uit een dorp besluit een baby te ontvoeren, om van het losgeld de kleren te kopen die hij nodig heeft om te kunnen werken. Deze matige komedie maakt gebruik van de talenten van de gebroeders Ozores.

Torero por alegrías

1955 | Komedie

Spanje 1955. Komedie van José María Elorrieta. Met o.a. Antonio Ozores, Dolores Vargas en Raúl Cancio.

Een vrouw wil dat haar verloofde stierenvechter wordt. Onbeschrijfelijk.

Los Ases buscan la paz

1954 | Biografie, Sportfilm

Spanje 1954. Biografie van Arturo Ruiz Castillo. Met o.a. Kubala, Irán Eory, Gerard Tichy en Antonio Ozores.

De film verhaalt de rampspoed van de Hongaarse voetballer Kubala (door hem zelf gespeeld), die voortdurend wordt geïntimideerd door de communisten om te spioneren als hij moet spelen. Een belachelijke en bijna surrealistische combinatie van biografie, spionage, voetbal en koude oorlog.