Steve Gethers is regisseur en scenarist.
Er zijn 6 films gevonden.

The Hillside Stranglers

1989 | Thriller

Verenigde Staten 1989. Thriller van Steve Gethers. Met o.a. Billy Zane, Dennis Farina en Richard Crenna.

Marcus Welby M.D.: A holiday affair

1988 | Drama

Verenigde Staten 1988. Drama van Steve Gethers. Met o.a. Robert Young, Delphine Forest en Betsy Blair.

Young speelde tussen 1969 en 1976 het titelpersonage, een toegewijde huisarts, in de serie Marcus Welby M.D. Vervolgens werd in drie televisiefilms het personage verder uitgemolken. In deze laatste film is Welby gepensioneerd en beleeft tijdens een vakantie in Frankrijk een romance met een gescheiden dame. Ver verwijderd van de inspiratiebron, maar acteurs Young en Smith zijn een plezier om naar te kijken. Smith en Stevens waren in werkelijkheid getrouwd. (RdL/VPRO Gids)

Mercy or Murder?

1987 | Drama

Verenigde Staten 1987. Drama van Steve Gethers. Met o.a. Robert Young, Frances Reid, Michael Learned, Marshall Colt en Eddie Albert.

Docudrama over Roswell Gilbert, een oudere man uit Florida, die euthanasie pleegde op zijn geliefde vrouw toen bleek dat zij leed aan de ziekte van Alzheimer. Er is over deze zaak indertijd heel wat te doen geweest. Young is goed als de man die de gevangenis inging, hoofdzakekijk omdat hij weigerde berouw te tonen over zijn daad. Interessant om te vergelijken met de veel oudere film AN ACT OF MURDER met Frederic March en Florence Eldridge.

Confessions of a Married Man

1983 | Drama

Verenigde Staten 1983. Drama van Steve Gethers. Met o.a. Robert Conrad, Jennifer Warren, Mary Crosby, Ann Dusenberry en Lance Guest.

Een toegewijd echtgenoot en vader, die last van zijn leeftijd krijgt, verlaat zijn gezin voor een jongere vrouw.

A Woman Called Golda

1982 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 1982. Biografie van Alan Gibson. Met o.a. Ingrid Bergman, Judy Davis, Leonard Nimoy, Anne Jackson en Ned Beatty.

Het gedenkwaardige laatste optreden van Bergman als Golda Meir, een rol waarvoor ze werd bekroond met een Emmy Award. Het leven en de carrière van de Israëlische eerste minister worden gevolgd tot en met haar historische ontmoeting met Anwar Sadat in 1977. Het scenario werd geschreven door Harold Gast en Steven Gethers.

Billy: Portrait of a Street Kid

1977 | Drama

Verenigde Staten 1977. Drama van Steve Gethers. Met o.a. LeVar Burton, Ossie Davis, Dolph Sweet, Michael Constantine en Tina Andrews.

Goed geacteerd, maar voorspelbaar drama over de dromen van een jongen uit het getto die aan zijn treurig bestaan probeert te ontkomen. Speciaal goede rol van Burton, de student van UCLA die als Kunta Kinte in ROOTS op slag beroemd werd.