Andy Jones

1948 Acteur

Andy Jones (1948) is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Hold Fast

2013 | Jeugdfilm

Canada 2013. Jeugdfilm van Justin Simms. Met o.a. Avery Ash, Douglas Sullivan, Aiden Flynn, Molly Parker en Andy Jones.

Nadat de ouders van de veertienjarige Michael zijn omgekomen, verhuist hij vanuit een pittoresk gehucht aan de Canadese kust naar zijn oom en tante in de stad. Leuk is het niet: oom Ted is een fantasieloze bullebak. Na een stevige ruzie met zijn oom besluit Michael weg te lopen, zijn neef Curtis gaat met hem mee. Het wordt een stoere, avontuurlijke tocht. Prima jeugdfilm over twee aardige, taaie en vindingrijke veertienjarige jongens. Heel geslaagd, dankzij goed spel, een script met vaart, fijne achtergrondmuziek en fraaie beelden van het ruige Newfoundland en Labrador.

Rare Birds

2001 | Komedie

Canada 2001. Komedie van Sturla Gunnarsson. Met o.a. William Hurt, Andy Jones, Molly Parker, Vicky Hynes en Greg Malone.

Ergens aan de verlaten kust van Newfoundland runt chefkok Dave (William Hurt) een restaurant. Zonder klanten. Zijn vriend Phonse (een vrolijke Andy Jones) verzint iets: als ze nou eens zouden beweren dat er een zeldzame eend is gesignaleerd, dan komen de mensen vanzelf, niet? Een gevonden lading cocaïne en de komst van een leuke serveerster geven een onverwachte wending aan het plan. Lichte komedie met een goedmoedige cast, van de Canadese Sturla Gunnarsson. Mensen aan de rand van het continent, geconfronteerd met water en wind, kwamen terug in zijn latere Beowulf & Grendel.

Extraordinary Visitor

1998 | Komedie

Canada 1998. Komedie van John W. Doyle. Met o.a. Toni Ellwand, Rick Boland, Greg Malone, Mary Walsh en Bryan Hennessy.

VV.

Lexx - The Dark Zone Stories: Giga Shadow

1996 | Sciencefiction, Avonturenfilm

Canada/Duitsland 1996. Sciencefiction van Robert Sigl. Met o.a. Brian Downey, Eva Habermann, Michael McManus, Michael Habeck en Malcolm McDowell.

De Schaduw is dood, maar zijn brein leeft nog. Het heeft zich teruggetrokken op een cluster waar het op de zuivering wacht die de hergeboorte voorafgaat. Miljoenen mensen werden gedood en hun vlees voedt de cluster. De geestelijken die hem trouw bleven voeren de rituelen uit die tot de re[KA3]incarnatie moeten leiden van de Giga-schaduw, die over het ganse heelal zal heersen. Onder leiding van priester Yottskry (McDowell) wordt de wedergeboorte verhinderd. Op de LEXX zitten de helden met een probleem. Kai's protobloed is op en om een verse lading op te slaan moeten Stanley en Zev terugkeren naar de cluster van de Schaduw. Vierde en laatste deel van de strijd van drie ruimtereizigers op zoek naar een nieuwe thuis-planeet tegen de machtige Schaduw. Het verhaal is weer lekker krankzinnig en chaotisch en berust weer voor een groot deel op fascinerende speciale effecten. De climax is groots en bezit een huiveringwekkende suspense. Niet iedereen zal de gitzwarte humor kunnen smaken. Jeffrey Hirschfield, Paul Donovan en Lex Gigerhoff schreven het scenario. Knappe fotografie van Les Kriszan. Ultra Stereo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Andy Jones op televisie komt.

Reageer