Jean-Jacques Péché

Regisseur

Jean-Jacques Péché is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Coralie

1977 | Komedie

België 1977. Komedie van Jean-Jacques Péché. Met o.a. Coralie Gary, Pierre Maguelon, Francine Blistin en Anne Chappuis.

Coralie zit op een kostschool, en gaat in de kerstvakantie naar huis. Daar komt zij erachter, dat haar ouders gaan scheiden en ze neemt het heft in handen. Een kleine tragikomedie op het persoonlijke vlak, die het noch aan geloofwaardigheid, noch aan een genuanceerde beschrijving van karakters en gedragingen ontbreekt.

Histoire d'un oiseau qui n'était pas pour le chat

1974 | Oorlogsfilm, Drama

België 1974. Oorlogsfilm van Jean-Jacques Péché en Pierre Mertens. Met o.a. Jannick Urbain, Khiti ben Hachem, Mireille Vicat, Gisèle Bruart en Constantin Constantinidis.

Documentaire fictie over de ontmoeting tussen een jonge Belgische arbeidster, die ontevreden is met haar leven, en een Palestijnse onderwijzeres, die haar leerlingen de werkelijkheid bijbrengt van het leven in ballingschap en het verloren vaderland. Een film die gemaakt is door intellectuelen die duidelijk nooit een voet in Palestina hebben gezet. Dit heeft geleid tot een scenario met plechtstatige dialogen vol afschuwelijke boekentaal, die ongewild komisch klinkt uit de mond van een arbeidster. Een film die van begin tot eind vals klinkt en dat is jammer, omdat de regie degelijk en gevoelig is.

Le stress

1972 | Drama

België 1972. Drama van Pierre Manuel en Jean-Jacques Péché. Met o.a. Jean Pasteels, Frans Badot en Pierre Delhaye.

Twee mannen lijden aan deze vorm van weltschmerz en 'haken af'. Eerder een opgelegde dan overtuigende beschrijving van deze ziektegevallen. Komt dat door het zwakke spel of door de verregaande miskenning van een dergelijke 'ziekte'? Hoe het ook zij, geleuter of over het werk - en psychologische problemen kunnen niet goed samen gaan. Bovendien slaat de voor beide heren gelukkige afloop als een tang op een varken.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean-Jacques Péché op televisie komt.

Reageer