Dana Wynter: cast.
Er zijn 25 films gevonden.

Invasion of the Body Snatchers

1956 | Sciencefiction, Thriller, Horror

Verenigde Staten 1956. Sciencefiction van Don Siegel. Met o.a. Dana Wynter, Kevin McCarthy, Larry Gates, King Donovan en Carolyn Jones.

Na een korte afwezigheid keert plattelandsdokter Miles Bennell McCarthy) terug naar zijn praktijk. Daar treft hij zijn oude vlam Becky (Wynter) aan, én twee patiënten die ervan overtuigd zijn dat hun familieleden zijn vervangen door bedriegers. Volgens een bevriende psychiater is het 'waarschijnlijk een neurose, van mensen die zich zorgen maken over ontwikkelingen in de wereld'. Don Siegels versie van het vaker verfilmde Body Snatcher-verhaal levert subtiel commentaar op de paranoia van het McCarthyisme, maar is ook gewoon een mooie sfeervolle sf-thriller met noir-trekjes. Piepklein bijrolletje van Sam Peckinpah.

The Return of Ironside

1993 | Mysterie

Verenigde Staten 1993. Mysterie van Gary Nelson. Met o.a. Raymond Burr, Don Galloway, Barbara Anderson, Elizabeth Baur en Don Mitchell.

De tv-serie [KL]Ironside[KLE] met de gelijknamige hoofdinspecteur Robert T. Ironside (Burr) liep van 1967 tot 1971 en werd indertijd gedropt omdat de kijkcijfers daalden. Voor Burr geen probleem, want hij ging door met een nog oudere serie [KL]Perry Mason[KLE], waar hij in 1957 voor het eerst in te zien was (en een hoop filmrollen). In 1992 besloot men dat Ironside maar eens terug zou moeten komen, al was hij inmiddels `met pensioen` gegaan (hoe lang zou het publiek wel vergeten zijn, alleen fervente fans en freaks wisten het precies). Hij kwam terug om in Denver in Colorado politietaken te verrichten, omdat zijn collega Bell (Lauter) vermoord was. Ironside neemt Suzanne Dwyer (Reeves) mee om hem te assisteren. Ze wordt verliefd op inspecteur Mike Quinn (Kaake) en belandt daardoor in een zeer lastig parket als Quinn en zijn vaste vriendin bij een brand omkomen. Ironside weet dat Suzanne haar hart soms op haar tong heeft, maar dat maakt haar nog geen misdadigster. Het scenario van medeproducent Rob Hedden en William Read Woodfield is een standaard misdaadverhaaltje, dat Burr behoorlijk spaart. De film werd begin maart op de Amerikaanse tv vertoond, Burr kwam nog twee maal op de buis als Perry Mason en stierf op 12 september 1993 in het harnas op 76-jarige leeftijd.

The Royal Romance of Charles and Diana

1982 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1982. Romantiek van Peter Levin. Met o.a. Catherine Oxenberg, Christopher Baines, Ray Milland, Dana Wynter en Stewart Granger.

Wie een van de versies wil zien van het verhaal van prins Charles en lady Diana Spencer moet maar naar deze film gaan kijken, maar dan uitsluitend en alleen om Wynter in de rol te zien van koningin Elizabeth, Granger als prins Philip en De Havilland als de koningin-moeder. Net zoals het geval is bij CHARLES AND DIANA: A ROYAL LOVE STORY, die bijna tegelijk in première ging, waren de beide hoofdrolspelers onbekenden, en is er alle aanleiding om aan te nemen dat ze ook onbekenden zullen blíjven.

M Station: Hawaii

1980 | Misdaad

Verenigde Staten 1980. Misdaad van Jack Lord. Met o.a. Jared Martin, Jo Ann Harris, Andrew Duggan, Dana Wynter en Lyle Bettger.

Een spionagethriller met een soviet-onderzeeër die voor de kust van Hawaii vermist wordt. Deze t.v-film, spelend op Hawaii, was een pilot door Jack Lord geproduceerd nadat zijn succesvolle serie 'Hawaii Five - O ' beëindigd werd.

The Lives of Jenny Dolan

1975 | Mysterie

Verenigde Staten 1975. Mysterie van Jerry Jameson. Met o.a. Shirley Jones, Lynn Carlin, James Darren, Farley Granger en George Grizzard.

Een betoverende krantenverslaggeefster onderzoekt de moord op een politicus en ontdekt dat haar eigen leven in gevaar is. Producent Ross Hunters eerste tv-film met Jones die in mink aan het speuren is en in iedere scène andere oogverblindende kleren aantrekt. Het gegeven is bekend sinds THE PARALLAX VIEW.

Le sauvage

1975 | Drama, Komedie, Romantiek

Frankrijk​/​​Italië 1975. Drama van Jean-Paul Rappeneau. Met o.a. Catherine Deneuve, Yves Montand, Tony Roberts, Luigi Vannucchi en Dana Wynter.

Nelly (Deneuve) wil af van haar verloofde, gangster Vittorio. Ze ontmoet Martin (Montand), een Fransman van middelbare leeftijd. Die helpt haar om te ontsnappen en keert dan terug naar zijn fijne, eenzame leven op een tropisch eiland. Daar duikt, tot zijn stomme verbazing, Nelly opnieuw op, en pogingen om haar te laten vertrekken mislukken keer op keer. Deneuve speelde nu eens niet een ijzige schoonheid, maar een drukke en temperamentvolle schoonheid. Aardige komedie van Rappeneau, die later met Gérard Depardieu een erg leuke versie van Cyrano de Bergerac maakte.

Santee

1973 | Western

Verenigde Staten 1973. Western van Gary Nelson. Met o.a. Glenn Ford, Dana Wynter en Michael Burns.

Wanneer een premiejager een crimineel doodschiet is hij gedwongen de zoon van de man te adopteren.De jongen zweert eerst wraak op de moordenaar van z'n vader maar desondanks ontstaat er na verloop van tijd een hechte band tussen de twee.

Santec

1973 | Western

Verenigde Staten 1973. Western van Gary Nelson. Met o.a. Glenn Ford, Michael Burns, Dana Wynter, Jay Silverheels en Harry Townes.

Boevenjager Ford, wiens zoon vermoord is, 'adopteert' de zoon van de boef die hij zojuist heeft gedood. Goedkoop gemaakte western.

Connection

1973 | Misdaad

Verenigde Staten 1973. Misdaad van Tom Gries. Met o.a. Charles Durning, Ronny Cox, Zohra Lampert, Dennis Cole en Heather MacRae.

Opzettelijk verward verhaal over boodschapper Durning die een ontmoeting regelt tussen een juwelendief en vertegenwoordigers van een verzekeringsmaatschappij, met als climax een krankzinnige achtervolging met auto's op de West Side van Manhattan. Vlekkeloze snelheid en goed acteerwerk.

Owen Marshall, Counsellor at Law

1971 | Drama

Verenigde Staten 1971. Drama van Buzz Kulik. Met o.a. Arthur Hill, Vera Miles, Joseph Campanella, Dana Wynter en William Shatner.

Een hippie wordt beschuldigd van moord op zijn mondaine echtgenote; de zaak wordt een beproeving voor de pas weduwnaar geworden advocaat (Hill), terwijl op de achtergrond een haatcampagne suddert. De eendimensionale personages vullen deze eerste aflevering van de tv-serie. Hertiteld: A PATTERN OF MORALITY.

Airport

1970 | Drama

Verenigde Staten 1970. Drama van George Seaton en Henry Hathaway. Met o.a. Burt Lancaster, Dean Martin, Helen Hayes, Jacqueline Bisset en Jean Seberg.

Luchthavendirecteur Mel Bakersfeld (Lancaster) heeft zijn dag niet. Zijn vrouw wil van hem scheiden, er loeit een sneeuwstorm over de landingsbanen en zijn rokkenjagende zwager (Martin) is piloot op een vliegtuig waarin ook een psychopaat en diens bom vervoerd worden. 'De beste film van 1944' spotte een Amerikaanse journaliste over Airport bij uitkomst in 1970. Het concept van Airport - een grootse soap met een ensemblecast - was inderdaad nogal ouderwets, maar door het enorme succes werd de film toch het grote voorbeeld voor een hele serie rampenfilms.

Any Second Now

1969 | Misdaad

Verenigde Staten 1969. Misdaad van Gene Levitt. Met o.a. Stewart Granger, Lois Nettleton, Joseph Campanella, Dana Wynter en Katy Jurado.

Beroepsfotograaf Dennison (Granger) probeert zijn vrouw te vermoorden en realiseert zich dat zij op de hoogte is van zijn ontrouw.

Let Him Go If He Hollers

1968 |

1968. Charles Martin. Met o.a. Barbara McNair, Ann Prentiss, Raymond St. Jacques, Dana Wynter en John Russell.

Beroepsfotograaf Dennison (Granger) probeert zijn vrouw te vermoorden en realiseert zich dat zij op de hoogte is van zijn ontrouw.

If He Hollers, Let Him Go

1968 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1968. Drama van Charles Martin. Met o.a. Raymond St. Jacques, Kevin McCarthy, Barbara McNair, Dana Wynter en Arthur O'Connell.

Ontsnapte gevangene James Lake (St. Jacques) probeert zijn onschuld te bewijzen inzake een valse aanklacht van aanranding. Heel veel clichés en McNairs naaktscènes haalden het herenblad Playboy. Het scenario is van regisseur Martin naar een misdaadroman van Chester Himes, die internationaal bekend werd door Cotton comes to Harlem. Het camerawerk is van William W. Spencer. Ook bekend als DEAD RIGHT en NIGHT HUNT. Eastmancolor, Mono.

Companions In Nightmare

1968 | Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1968. Misdaad van Norman Lloyd. Met o.a. Melvyn Douglas, Gig Young, Anne Baxter, Patrick O'Neal en Dana Wynter.

Erkend psychiater (Douglas) inviteert een willekeurige groep beroepsmensen om aan zijn groepstherapie-experiment mee te doen, maar wat hij niet weet is dat er een gevaarlijke, psychotische figuur tussen zit. De rollen kunnen niet helemaal de gekunstelde toestand verhullen.

Danger Has Two Faces

1967 | Thriller

Verenigde Staten 1967. Thriller van John Newland. Met o.a. Robert Lansing, Dana Wynter, Murray Hamilton, Alex Davion en Helmut Schneider.

Op zijn vlucht uit Oost-Berlijn is een Amerikaanse geheim agent er getuige van hoe iemand, die sprekend op hem lijkt, wordt neergeschoten. Hij neemt de plaats van de vermoorde in en belandt zo in een levensgevaarlijk komplot. Een interessant uitgangspunt, maar een naïeve en louter op sensatie gerichte film met een moeilijk te slikken happy ending.

The List of Adrian Messenger

1963 | Misdaad, Mysterie, Thriller

Verenigde Staten​/​​Kenia 1963. Misdaad van John Huston. Met o.a. George C. Scott, Clive Brook, Dana Wynter, Herbert Marshall en Tony Curtis.

Vijf grote sterren dagen U uit te raden welke vermomde rollen zij vertolken!' De filmreclame speelde er al handig op in: deze whodunnit is eigenlijk een who-is-it, waarin Kirk Douglas, Tony Curtis, Burt Lancaster, Robert Mitchum en Frank Sinatra onherkenbaar over het scherm gaan. Je kunt niet voorkomen uit te kijken naar hun entree. Overigens lieten Curtis, Lancaster en Sinatra zich alleen filmen bij de 'ontmaskering' in de epiloog (en streken daarvoor twee ton op!). Opmerkelijk genoeg heeft de verfilming van Philip MacDonald's roman het verkleedspektakel helemaal niet nodig. Onder bezielde leiding van Hollywoodcoryfee John Huston (The Maltese Falcon) en met atmosfeerverhogers Joe MacDonald (Will success spoil Rock Hunter) en Jerry Goldsmith (Alien) voor de beelden en de muziek, werd het een spannende en leuke mystery-thriller. In het clevere verhaal krijgt Anthony (Scott) een lijst met namen overhandigd van zijn vriend Adrian (Merivale), vlak voor diens gewelddadige dood. (IdH/VPRO Gids)

On the Double

1961 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1961. Komedie van Melville Shavelson. Met o.a. Danny Kaye, Dana Wynter, Wilfrid Hyde-White, Margaret Rutherford en Diana Dors.

De rossige, als David Daniel Kaminski geboren Kaye was een verbaal en fysiek komisch talent en blonk vooral uit in razendsnelle liedjes en monologen. Zijn succes was jarenlang een gegeven, toen hij kort na zijn Broadway debuut in 1940 trouwde met Sylvia Fine, die zijn manager zou worden (en onder meer het liedje 'Dena' voor hem schreef). Films als Knock on Wood (1954) en The Court Jester (1956) behoren tot zijn beste werk. In de komedie On the Double heeft Kaye, onder regie van Shavelson met wie hij twee jaar eerder de musical The Five Pennies had gemaakt, een hem op het lijf geschreven rol. Hij speelt een Amerikaanse soldaat, Ernie Williams, die tijdens de Tweede Wereldoorlog opdracht krijgt dubbelganger te spelen voor een Britse kolonel. Dat geeft de kolonel de gelegenheid in het geheim te reizen. Maar Williams' taak wordt definitief wanneer de kolonel verongelukt: hij moet vasthouden aan zijn rol om bij de nazi's verwarring zaaien over D-Day. Levendig vehikel voor de geliefde entertainer die de laatste jaren voor zijn dood in 1987 actief was als vertegenwoordiger van Unicef.

Sink the Bismarck!

1960 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten​/​​Duitsland 1960. Oorlogsfilm van Lewis Gilbert. Met o.a. Kenneth More, Dana Wynter, Laurence Naismith, Geoffrey Keen en Karel Stepanek.

Adolf Hitler speelt zichzelf in Sink the Bismarck! Hij is te zien in archiefbeelden uit 1939, waarin het Duitse slagschip Bismarck feestelijk te water wordt gelaten. Dankzij Howard Lydecker, de meester van miniatuureffecten in Hollywood, kunnen we het schip volgen gedurende deze noeste en spannende oorlogsfilm. Het vaartuig wordt de vrees van de zeeën voor de geallieerden. Onder directe orders van Winston Churchill coördineert kapitein Shepherd (More) vanuit een ondergronds tactisch centrum de vernietiging van de Bismarck. Shepherd verloor zijn vrouw tijdens een nazi-bombardement, en lijkt door zijn verdriet om haar soms strategische gokjes te wagen die de levens van honderden op het spel zetten.

Shake Hands with the Devil

1959 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1959. Drama van Michael Anderson. Met o.a. James Cagney, Don Murray, Dana Wynter, Glynis Johns en Michael Redgrave.

Een aangrijpend drama in het door oorlog verscheurde Ierland rond 1920, waarin een Amerikaanse student buiten schot tracht te blijven, maar door omstandigheden bij een opstandelingenleger terechtkomt, dat geleid wordt door de wilskrachtige Cagney. Mooi op locatie verfilmd. Scenario van Ivan Goff, Ben Roberts en Marian Thompson naar een roman van Reardon Connor. Camerawerk van Erwin Hillier.

In Love and War

1958 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1958. Drama van Philip Dunne. Met o.a. Robert Wagner, Dana Wynter, Jeffrey Hunter, Hope Lange en France Nuyen.

Een WO II- film in de stijl van 1940 die de effecten onderzoekt van de oorlog op drie soldaten; de knappe rolverdeling tilt dit melodrama boven het middelmatige niveau uit.

Fraulein

1958 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1958. Oorlogsfilm van Henry Koster. Met o.a. Dana Wynter, Mel Ferrer, Dolores Michaels, Maggie Hayes en Theodore Bikel.

Bizarre vertelling over Duits meisje in het naoorlogse Berlijn dat Amerikaanse soldaten helpt. Ze wordt door de communisten opgepakt. Wynter zit er met deze rol naast.

Something of Value

1957 | Drama

Verenigde Staten 1957. Drama van Richard Brooks. Met o.a. Rock Hudson, Dana Wynter, Sidney Poitier, Wendy Hiller en Frederick O'Neal.

De verfilming van Robert Ruarks boek schenkt veel aandacht aan de wreedheden van de Mau-Mau tijdens de vrijheidsstrijd in Kenia. Hudson en Poitiers in goede rollen als een Engelse koloniale boer en zijn jeugdvriend. Hiller verdient de aandacht als weduwe die haar waardigheid en gezond verstand probeert te bewaren.

D-Day the Sixth of June

1956 | Oorlogsfilm, Drama, Romantiek, Actiefilm

Verenigde Staten 1956. Oorlogsfilm van Henry Koster. Met o.a. Robert Taylor, Richard Todd, Dana Wynter en Edmond O'Brien.

De Britse luitenant-kolonel Todd en de Amerikaanse kapitein Taylor maken deel uit van de bemanning van een schip dat op weg is naar Normandië op zes juni 1944. Beiden houden van dezelfde vrouw, Wynter. Todd kent haar al sinds zijn vroege jeugd en ze beloofden elkaar eeuwige trouw, maar dat was lang voordat Taylor voor de proppen kwam. Ook al is deze laatste getrouwd, toch wordt ze op hem verliefd. Geslaagde mengeling van intieme romantische momenten en spectaculaire oorlogsfragmenten. De actie verloopt traag en is niet vrij van sentimentaliteit, maar het scenario dat Ivan Moffat en Harry Brown distilleerden uit de roman van Lionel Shapiro blijft boeien tot het einde. In beeld gebracht door Lee Garmes. Gedraaid in CinemaScope.

The View from Pompey's Head

1955 | Horror

Verenigde Staten 1955. Horror van Philip Dunne. Met o.a. Richard Egan, Dana Wynter, Cameron Mitchell, Marjorie Rambeau en Sidney Blackmer.

Een oppervlakkige produktie naar de roman van Hamilton Basso over sociale en raciale vooroordelen in een stadje in het Zuiden van de VS. Blackmer als een ouder wordende romanschrijver en Flowers als zijn vrouw komen nog het beste uit de verf.