Muir Sutherland: productie.
Er zijn 3 films gevonden.

Chica de Río

2001 | Romantische komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Spanje 2001. Romantische komedie van Christopher Monger. Met o.a. Hugh Laurie, Vanessa Nunes, Santiago Segura, Patrick Barlow en Lia Williams.

Britse stijfheid en Braziliaanse samba gaan best samen in Chica de Río, al moet er eerst een bank beroofd worden. De beheerste bankbediende Raymond (Laurie) is de onwaarschijnlijke dader, op gang gebracht door een baas die hem weer oversloeg voor promotie en zijn vrouw afpakte. Met de poet vlucht Raymond naar Rio, waar hij zijn samba-muze Orlinda (Nunes) zoekt en vindt. Het plotje is het tegendeel van onvergetelijk, maar komiek Laurie weet het in zijn eentje wel amusant te maken. Chica de Río was voor hem een opstapje naar medische serie House (2004), waarmee hij zowaar nog uitgroeide tot alternatief sekssymbool voor George Clooney.

The Monk

1990 | Horror, Drama

Spanje​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1990. Horror van Paco Lara. Met o.a. Paul McGann, Sophie Ward, Isla Blair, Freda Dowie en Aitana Sánchez-Gijón.

Naar de klassieke griezelroman van M.G. Lewis uit 1795. Pater Lorenzo (McGann) laat zich door het vrouwelijke vlees verleiden en zo oordeelt men dat zijn ziel en zaligheid in handen van de duivel zijn geraakt. Er is maar één middel om hem te louteren: de brandstapel en daar eindigt hij ook. Voor horror- fans is dit Anglo-Iberische rilwerkje wellicht best aanvaardbaar, als je maar niet op een pakkend verhaal en goed spel rekent; mooi verpakt dat is het wel, maar gewone kijkers raken daar toch heel gauw op uitgekeken, lang voordat de film de finale is ingegaan. Jammer, want iedereen geloofde oprecht in het project en meende iets aardigs te maken. Lara schreef zelf het scenario en Angel Luis Fernández schoot de suggestieve beelden.

El Fraile

1990 | Horror

Spanje​/​​Verenigd Koninkrijk 1990. Horror van Francisco Lara Polop. Met o.a. Paul McGann, Sophie Ward, Isla Blair, Aitana Sánchez-Gijón en Manuel de Blas.

In 1767 knoopt een prediker uit Madrid een relatie aan met de jonge en mooie Mathilde. Onopvallende en onnodige filmbewerking van de buitengewone roman The Monk van M.G. Lewis: het was al eens een project van Buñuel en Ado Kyrou bewerkte het al voor het witte doek met Franco Nero. Deze co-produktie benadrukt alles wat er over de Inquisitie verteld wordt.