Osamu Dezaki

Regisseur

Osamu Dezaki is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Black Jack

1996 | Animatie, Familiefilm, Fantasy

Japan 1996. Animatie van Osamu Dezaki.

Black Jack is een miraculeuze genezer, die illegaal operaties tot een goed einde kan brengen, die voor de beste chirurgen onmogelijk zijn. Hij verhuurt zijn scalpel aan de meest biedende, verschijnt op onverklaarbare manier in de operatiekamer, verricht zijn heksentoer en verdwijnt even onverklaarbaar. Nu staat hij voor de grootste krachttoer uit zijn loopbaan: er is een generatie opgestaan van onverslaanbare superathleten. Als een van hen sterft ontdekt Black Jack bij de autopsie in haar hersenen een vreemde parasiet. Een tekenfilm die we zeker niet aanraden om met de allerkleinsten te gaan bekijken want die zullen er wel slapeloze nachten aan overhouden. Animatiefreaks zullen er daarentegen veel plezier aan beleven. Het scenario van Eto Mori en Dezaki is gebaseerd op een in Japan overweldigend populair tekenverhaal van Osamu Tezuka, die wel eens beschouwd wordt als de vader van de Manga. Voor het camerawerk werd beroep gedaan op Hirokata Takahashi en Hajime Noguchi. Dolby Stereo.

The Professional - Golgo 13

1994 | Animatie

Japan 1994. Animatie van Osamu Dezaki.

Golgo 13 is de meest beruchte huurmoordenaar die er is. Wanneer hij de opdracht krijgt om de zoon van een machtige zakenman te vermoorden, krijgt hij wel even moeilijk. De zakenman werkt samen met de CIA en het Pentagon en suurt een slangmens een twee psychopatische huurmoordenaars, Gold en Silver, op hem af.

The Professional: Golgo 13

1983 | Animatie, Actiefilm, Sciencefiction

Japan 1983. Animatie van Osamu Dezaki.

Gewelddadige Japanse animatiefilm waarin een mysterieuze beroepsmoordenaar met de codenaam Golgo 13 centraal staat. Al zijn opdrachten voert hij met succes uit, en op een gegeven moment zitten zowel de CIA, de FBI als het Pentagon hem op de hielen. Waarom schijnt hij zelf niet te weten. Wij hebben begrepen dat hij in New York op zoek gaat naar een zekere Snake, een sadistische snoodaard. Sfeervolle (jazz)muziek van Toshiyuki Omori. De grootstedelijke taferelen doen Amerikaans aan, maar de gevechten zijn oer-Japans. Tussen neus en lippen door wordt warempel ook nog uit de doeken gedaan hoe het nu echt zat met de moord op J.F. Kennedy. Zie ook 'Manga'-films.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Osamu Dezaki op televisie komt.

Reageer