Goffredo Alessandrini

Regisseur

Goffredo Alessandrini is regisseur.
Er zijn 9 films gevonden.

L'ebreo errante

1948 | Drama

Italië 1948. Drama van Goffredo Alessandrini. Met o.a. Vittorio Gassman, Valentina Cortese en Noelle Norman.

Deze zeer interessante en amusante film komt in de buurt van een heldendicht. De decorbouw, de kostuums en cinematografie zijn van grote klasse. Gassman, die misschien van tijd tot tijd teveel door zijn rol wordt meegesleept, is indrukwekkend als arrogante jood. Ook de rest van de cast zet een goede prestatie neer. Gassman speelt een verstokte en trotse jood. Zijn zoon sterft omdat hij weigert het kind naar Jezus te brengen zoals zijn vrouw wil. Als Jezus valt nadat hij is veroordeeld om het kruis op zijn schouders te dragen, brengt een vrouw hem een amfora met water. Gassman verhindert dat en gooit de amfora kapot. Jezus komt naar hem toe en veroordeelt hem tot eeuwig zwerven. Uiteindelijk treffen we hem in 1940 in Parijs aan onder het bewind van de nazi's. Ten slotte toont hij berouw door een jood te helpen.

Noi vivi

1942 | Romantiek

Italië/Duitsland 1942. Romantiek van Goffredo Alessandrini en Goffredo Alessandrini. Met o.a. Alida Valli, Rossano Brazzi, Fosco Giachetti, Giovanni Grasso en Emilio Cigoli.

Een jonge studente aan de Universiteit van Petersburg is verliefd op een jonge aristocraat die op de vlucht is voor de Gepoe, de geheime staatspolitie. Als hij tbc krijgt, probeert zij aan geld te komen voor de behandeling door een relatie aan te gaan met een functionaris van de Gepoe. Gebaseerd op het boek We the Living van Ayn Rand. De film kreeg de Volpi-beker in Venetië in 1942. Ironisch genoeg werd de film, ondanks de anti-communistische strekking, verboden door de fascisten.

Giarabub

1942 | Romantiek, Oorlogsfilm

Italië 1942. Romantiek van Goffredo Alessandrini. Met o.a. Carlo Ninchi, Doris Duranti, Mario Ferrari en Erminio Spalla.

Realistische film over liefdesperikelen en heldhaftig verzet van een Italiaans garnizoen in Libië tijdens WO II.

Nozze di sangue

1941 | Drama

Italië 1941. Drama van Goffredo Alessandrini. Met o.a. Fosco Giachetti, Luisa Ferida en Nino Pavese.

De jonge Immacolata (Ferida) voegt zich per schip bij haar echtgenoot Gidda, die zij met de handschoen trouwde. Wanneer zij aankomt op de plaats van bestemming, wordt zij ontvangen door een man die doet alsof hij haar echtgenoot is, maar in werkelijkheid een gezworen vijand van Gidda is. Een tijd lang misbruikt hij haar, terwijl Gidda (Giachetti) niets wil weten van zijn vrouw. Tot zij zich opoffert om zijn leven te redden, in gevaar gebracht door de man die haar uit wraak had misbruikt. Uiteindelijk beseft Gidda hoe onredelijk hij tegen haar is geweest. De vertolking is goed maar de film is tamelijk melodramatisch en zwaar.

Abuna messias

1939 | Avonturenfilm

Italië 1939. Avonturenfilm van Goffredo Alessandrini. Met o.a. Camillo Pilotto, Mario Ferrari en Enrico Glori.

Een uitzonderlijk goed gemaakte film met subliem camerawerk, schitterende locaties en een paar prima acteurs. Eind 19e eeuw heeft kardinaal Massaia in Abessini[KA3]e (het tegenwoordige Ethiopië) een harde dobber aan de Arabieren en de inheemse bevolking. De film geeft een beeld van zijn moed, doorzettingsvermogen en vastberadenheid om het christendom te verspreiden in dat noordoostelijke deel van Afrika. Een goed gedramatiseerde biografie van een missionaris. Won in 1939 de Mussolini-prijs op het Festival van Venetië.

Lucano Serra, pilota

1938 | Avonturenfilm

Italië 1938. Avonturenfilm van Goffredo Alessandrini. Met o.a. Amedeo Nazzari, Germana Paolieri, Roberto Villa en Mario Ferrari.

Een Italiaanse vliegenier (Nazzari), een veteraan uit WO II, vertrekt zonder vrouw en kind naar Amerika. Jaren later, als hij op de terugweg naar Italië is, verdwijnt zijn vliegtuig op raadselachtige wijze. Ten tijde van het fascistische bewind in Italië werd deze film de eerste keer uitgebracht en trok hij volle zalen.

Cavalleria

1936 | Drama, Romantiek

Italië 1936. Drama van Goffredo Alessandrini. Met o.a. Amedeo Nazzari, Elisa Cegani, Mario Ferrari en Anna Magnani.

Begin van de eeuw. Flitsende cavalerie-officier is verliefd op dame van stand. De romance duurt niet lang, want WO I scheidt de gelieven als de officier naar het front moet. Een van de mooiste films die regisseur Alessandrini heeft gemaakt. Amedeo Nazzari verwierf er in één klap de roem mee die hij tot ongeveer 1950 zou houden. Veel aandacht is besteed aan de reconstructie van het leven in Italië voor WO I.

Seconda B

1934 | Komedie

Italië 1934. Komedie van Goffredo Alessandrini. Met o.a. Maria Denis, Sergio Tofano, Dina Perbellini en Ugo Ceseri.

Een paar studenten halen kwalijke grappen en practicaljokes met hun professor uit. Aldus het thema van deze zeer gedateerde komedie. Niks bijzonders. De grappen en humor doen in deze tijd flauw en kinderachtig aan.

La segretaria privata

1931 | Komedie

Italië 1931. Komedie van Goffredo Alessandrini. Met o.a. Elsa Merlini en Nino Besozzi.

Een van de eerste films van regisseur Alessandrini, die zijn ontluikende talent als filmmaker toont. Deze vriendelijke, romantische en grappige film gaat over een jonge typiste uit de provincie die in de stad aankomt, slechts om erachter te komen hoe moeilijk het is om in een jachtige werksfeer te verkeren, op je strepen te staan en een leven op te bouwen. Maar uitendelijk vindt zij de liefde, die het leven aangenamer en gelukkiger maakt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Goffredo Alessandrini op televisie komt.

Reageer