Giulio Questi

Regisseur

Giulio Questi is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

L'homme en noir

1991 | Thriller

Frankrijk/Italië 1991. Thriller van Giulio Questi. Met o.a. Aurore Clément, Giuliano Gemma, Yves Collignon en Claudio Muzzi.

Een gescheiden, veertig-jarige psychiater heeft een briljante advocaat als vriend en een zoontje van tien jaar. Ze hoort dat één van haar patiënten, een vrouw van twintig, zelfmoord heeft gepleegd terwijl ze net weer zin kreeg in het leven, en dat trekt ze zich erg aan. Iets later vindt ze een cassette die de gestorvene voor haar had opgenomen. Niets in de woorden wijst vooruit naar een fatale afloop, maar wel rijst de vraag wie de 'man in het zwart' is die plotseling uit het niets opdoemt. De spanning wordt er handig in gehouden, hoewel het tweetalige acteerwerk af en toe een beetje rammelt. De duistere sfeer is typisch voor het genre. Tamelijk

Il segno del comando

1990 | Horror, Thriller

Italië 1990. Horror van Giulio Questi. Met o.a. Robert Powell, Elena Sofia Ricci, Fanny Bastien, Paolo Bonacelli en Alexandra Stewart.

In Londen komt professor Edward Foster (Powell) in bezit van een nooit gepubliceerd werk van de Engelse dichter Lord Byron. Vanaf dat moment gebeuren de wonderlijkste dingen. Op een reis naar Parijs ontdekt Foster dat hij de re[KA3]incarnatie is van een schilder uit de 19e eeuw. De kunstenaar stierf toen hij probeerde in het bezit te komen van de Segno del Comando, de steen die onsterfelijkheid brengt. De journaliste Barbara Logan (Ricci) vergezelt Foster en beschermt hem tegen de avances van de mysterieuze Emma (Bastien). Foster en Barabara moeten heel wat moeilijkheden overwinnen, willen ze de steen te pakken krijgen. Mysterie en adembenemende spanning houden de aandacht vast.

Se sei vivo spara

1967 | Western

Spanje/Italië/Verenigd Koninkrijk 1967. Western van Giulio Questi. Met o.a. Roberto Camardiel, Marilù Tolo, Milo Quesada, Piero Lulli en Paco Sanz.

Deze goede spaghetti-western is origineel en heeft een heel aparte sfeer. Milian en zijn bende die uit Mexicanen bestaat en Lulli met zijn gespuis overvallen een goudtransport. Lulli laat dan alle Mexicanen doodschieten om de buit voor zich te houden en er vandoor te kunnen gaan. Hij ziet over het hoofd dat Milian niet dood is. Indianen knappen hem weer op en zien iets goddelijks in hem. Regisseur Questi zei in een interview dat hij wat homofilie in de film wilde brengen, en dat is hem redelijk gelukt. Milian en de Indianen groeperen zich om de bedriegers te grazen te nemen. Op video werd de film als DJANGO KILL uitgebracht en is meestal bekort.

La Morte ha fatto l'uovo

1967 | Thriller

Frankrijk/Italië 1967. Thriller van Giulio Questi. Met o.a. Gina Lollobrigida, Jean-Louis Trintignant, Ewa Aulin, Jean Sobieski en Conrad Andersen.

De eigenaresse van een pluimvee-fokkerij experimenteert om meer gestroomlijnde kippen te krijgen, maar stuit daarbij op het verzet van haar intellectuele echtgenoot. Hij heeft ook genoeg van haar seksuele veeleisendheid en laat haar het slachtoffer worden van de geavanceerde foktechniek. Veel zwaargewicht talent werd losgelaten op een bizarre combinatie van zwarte komedie en horror-thriller, die door de regie overwegend pretentieus wordt gemaakt. De briljante fotografie haalt maximaal effect uit een decor vol eieren en machinerieën.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Giulio Questi op televisie komt.

Reageer