Harvey Shain

Acteur

Harvey Shain is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Visions

1995 | Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1995. Actiefilm van David L. Stanton. Met o.a. Eric Estrada, Robert Vaughn, Laura McKenzie, James Romanovich en Harvey Shain.

Een computerdeskundige wordt in zijn auto op wrede wijze afgemaakt. Detective Franc Moreno (Estrada) onderzoekt de zaak, maar wordt er vanaf gehaald door de FBI en hoge regeringsfunctionaris Silvestri (Vaughn), die beweren dat de staatsveiligheid in het geding is. Franc is er echter de man niet naar om zich te laten afschepen en gaat op eigen houtje naspeuringen doen. Als hij de moordenaar in een laboratorium in het nauw gedreven heeft wordt hij echter geëlektrocuteerd. Een tijdlang is Franc klinisch dood. Hij ontwaakt uit zijn coma en is blind, maar hij beschikt over een paranormale gave: hij krijgt visioenen van zaken die enige tijd later gebeuren. Als toeschouwer krijg je een gevoel alsof je over dezelfde gave beschikt: je kunt óók voorspellen wat er gaat gebeuren. Een derderangs routine-thriller van het soort waarmee de videomarkt bezaaid ligt. De rolverdeling speelt om 't slechtst en zelfs Vaughn weet duidelijk niet in welke film hij zit. De speciale effecten zijn van zulk een erbarmelijk niveau dat ze nog steeds overtroffen worden door films uit de jaren 1930-40. Je kunt je tijd veel nuttiger gebruiken dan te kijken naar dit onding met een scenario van Dan Goldman. Fotografie is van Ben Kufrin.

Chill Factor

1988 | Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1988. Thriller van David L. Stanton. Met o.a. Laura McKenzie, Gary Crosby, Patrick Macnee, Andrew Prine en Harvey Shain.

Clifford White (Magnee) is lid van een internationale misdaadorganisatie. Hij wil eruit en roept de hulp in van Amerikaanse tv-presentatrice Katherine (McKenzie) die toevallig in de buurt aan het filmen is. Zij legt zijn sensationele verhaal (in Nieuw Zeeland) vast op de videoband om het later in de V.S. uit te zenden, maar de gangsters komen erachter. Clifford en Katherine - die inmiddels verliefd zijn - mogen vanaf dat moment voor hun leven vrezen. Een puur routinewerkje met de gebruikelijke stunts en actie.

Hot Ice

1978 | Komedie, Misdaad

Verenigde Staten 1978. Komedie van Stephen A. Apostolof. Met o.a. Teresa Parker, Harvey Shain, Patty Kelly, Michael Thanger en Fred Spenser.

Kelly en Chain zijn een stel kleine oplichters voor wie de grond in Europa te heet onder de voeten is geworden. Ze strijken neer in een Amerikaans wintersportoord, waar ze een hotelsafe gaan kraken. Een totaal pretentieloze film van Apostolof (pseudoniem voor A.C. Stephen) die nog veel meer werk van nog minder allure op zijn naam heeft staan, waar je naar kunt gaan kijken als je absoluut niet meer weet wat je anders zou kunnen doen.

Planet of Dinosaurs

1977 | Sciencefiction, Horror, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1977. Sciencefiction van James K. Shea. Met o.a. Louie Lawless, James Whitworth, Charlotte Speer, Derna Wylde en Pamela Bottaro.

Overlevenden van een explosie op een ruimteschip, komen terecht op een prehistorische planeet, bevolkt door dinosaurussen die eruit zien alsof ze van de Aarde komen. De mensen voeren strijd om niet door de reusachtige beesten, in Robinson-Crusoe- stijl, gedood te worden. Dialogen en spel zijn net zo primitief als de monsters maar het low-budget spektakel blijft aardig om naar te kijken, dankzij leuke special effects rond de dinosaurussen en het feit dat de slechtste acteurs het eerste verslonden worden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Harvey Shain op televisie komt.

Reageer