Matthieu Gain

Acteur

Matthieu Gain is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Les cerfs-volants

1991 | Romantiek

Frankrijk 1991. Romantiek van Pierre Badel. Met o.a. Jacques Penot, Anne Gauthier, Jean-Marc Thibault, Paul Crauchet en Rosy Varte.

Getrouwe en nauwkeurige bewerking van de prachtige roman van Romain Gary, uit de familie van [KL]Le Grand Meaulnes[KLE]. In een Normandisch bos maakt de tien-jarige Ludo (Penot) kennis met Lila (Gauthier), een elf-jarig guitig Pools aristocraatje dat haar vakantie doorbrengt op het landgoed Jars. Hij wordt hopeloos verliefd op haar en haalt droom en werkelijkheid door elkaar. Badel, in wezen een tv-man (slechts [KA1]e[KA1]en speelfilm), hoort bij het (kleine) groepje regisseurs dat het publiek nooit echt heeft teleurgesteld. Het is wonderbaarlijk hoe hij de kijkers met een zo dunne en eenvoudige leidraad 220m lang weet te boeien! Natuurlijk zijn er langdradige momenten, maar dat wordt goedgemaakt door de charme van de acteurs en het betoverende, sprankelende het camerawerk. Waarom zond de RTBF deze film uit op een tijdstip dat de kinderen al naar bed zijn? Zeer

La steppe

1989 | Drama

Frankrijk 1989. Drama van Jean-Jacques Goron. Met o.a. Catherine Rouvel, Jean-Marc Thibault en Matthieu Gain.

Een trouwe bewerking van het werk van Anton Tsjechov. Een krachteloze, uitgerekte en suffige regie, die het onnavolgbare talent van deze schrijver niet verdient. Het verfilmen van Tsjechov en de weergave van de ziel van zijn personages vereist dat men het slavisme doorgrondt. Het onmiskenbare talent van de acteurs en met name dat van Gain in de rol van het jongetje Igor kon weinig uitrichten. Een nutteloze televisiefilm.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Matthieu Gain op televisie komt.

Reageer