Yu Rongguang

Acteur

Yu Rongguang is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

The Karate Kid

2010 | Actiefilm, Sportfilm

Verenigde Staten/China 2010. Actiefilm van Harald Zwart. Met o.a. Jackie Chan, Jaden Smith, Taraji P. Henson, Yu Rongguang en Wang Ji.

Dre Parker (Smith) en zijn moeder verhuizen voor haar werk van Detroit naar Peking. Echt leuk is het er niet, vindt Dre, zo krijgt hij bijvoorbeeld al snel mot met een stelletje pestkoppen, die ook nog eens begaafde kungfu-vechters blijken te zijn. Gelukkig is een knorrige klusjesman (Chan) bereid om Dre ook kungfu bij te brengen. Grotendeels een kopie van The Karate Kid uit 1984, wat enigszins verklaart waarom de film niet The Kung Fu Kid heet. Smith en Chan zijn prettige acteurs, de plaatjes zijn mooi. Voor de (karate) kids.

Fung wan: Hung ba tin ha

1998 | Avonturenfilm, Fantasy, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1998. Avonturenfilm van Lau Wai-Keung. Met o.a. Aaron Kwok, Ekin Cheng, Shin'ichi Chiba, Kristy Yang en Shu Qi.

Lord Conqueror (Chiba) verneemt dat hij onoverwinnelijk zal worden als hij twee kinderen, Cloud (Kwok) en Wind (Cheng), adopteert. Zij zullen hem binnen tien jaar helpen om zijn aartsvijand Sword Saint (Wong) te verslaan. Hij laat hen ontvoeren en leidt hen op in de krijgskunsten. Tien jaar later wil Lord Conqueror dat Wind met zijn dochter trouwt. Deze wordt echter ook begeerd door Cloud en de twee broers worden onverbiddellijke vijanden. In hun duel wordt de begeerde bruid per ongeluk gedood door Cloud, die ook een arm verliest in de strijd. Geholpen door Muse (Qi), die hem haar arm schenkt, wordt Cloud terug een geducht krijger. De strijd tegen Sword Saint kan beginnen. Een spectaculair avontuur vol magische helden, epische gevechten en digitale speciale effecten. Logica moet je volledig vergeten en je laten meeslepen door de belevenissen van deze levende manga-helden. Manfred Wong baseerde zijn scenario trouwens op een bewerking door Chau Ting van het stripverhaal van Ma Wing-Shing. Een visuele hoogvlieger, een razendsnel verhaal van magie en macht. Speciaal voor de amateurs van het genre. Schitterende fotografie van regisseur Lau zelf. Panavision. Dolby Stereo.

The Enforcer

1995 | Actiefilm, Misdaad, Thriller

Hongkong SAR van China 1995. Actiefilm van Corey Yuen. Met o.a. Jet Li, Anita Mui, Miu Tse en Yu Rongguang.

Kungfu-film waarin Jet Li weer eens liet zien dat hij destijds heer en meester was van de filmvechterij. Li speelt een agent die diep infiltreert in het criminele circuit van Hongkong zonder dat iemand weet waar hij mee bezig is. Tijdens een gevaarlijke actie redt hij een agente (Anita Mui) het leven. Geïntrigeerd door Li begint ze een onderzoek naar de ware aard van de man, op de voet gevolgd door zijn criminele gelegenheidsvrienden. Geregisseerd door de gerenommeerde gevechtschoreograaf Corey Yuen die onder meer de vechtscènes van X-Men en Romeo Must Die ontwierp.

Tung fong bat bai III/China swordsman II

1993 |

1993. Ching Siu-Tung en Raymond Lee. Met o.a. Brigitte Lin, Joey Wang en Yu Rongguang.

Regeringsbeambte Koo leidt in opdracht van de Ming-heersers een Spaanse delegatie naar de plek waar volgens overlevering een heilige schriftrol verstopt ligt. De vesting op de klippen is echter niet alleen de bergplaats van de magische schriftrol, maar ook het toevluchtsoord van de legendarische zwaardvechter Asia, die hier zijn dood lijkt te hebben gevonden...

Xue lei quin chou

1990 | Drama, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1990. Drama van Li Wenhua. Met o.a. Yu Rongguang, Chen Xiaoyi, Bao Laifu, Han Shanxu en Chen Kaiming.

Na als kleuters twintig jaar van elkaar gescheiden te zijn geweest komen twee tweelingbroers tegenover elkaar te staan: de een is een robuuste opstandelingenleider en de ander de lijfwacht van de man - inmiddels een generaal - die hun vader doodde. De rebel komt de vader wreken. Aanvankelijk weten ze van elkaar niet dat ze broers zijn, maar de moordenaar ontloopt zijn straf niet en de gebroeders worden herenigd. Kleurrijk drama dat gesitueerd is rond 1935.

Xe lei quin chou

1990 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1990. Actiefilm van Li Wenhua. Met o.a. Yu Rongguang, Bao Laifu en Chen Xiaoyi.

Zuid-China, 1911. De Mantsjoe-dynastie lijkt op zijn laatste benen te lopen en verschillende revolutionairen doen hun best om het regime omver te werpen. Yue Sheng is een van hen, maar hij komt om het leven, waarna zijn vrouw met een van hun tweelingzonen op de vlucht slaat. Twintig jaar later is deze zoon vastbesloten om de moordenaar van zijn vader te doden, maar hij krijgt te maken met een tegenstander die eigenlijk een bloedverwant is

op televisie
1 uitzending

The Karate Kid (2010) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
dinsdag 25 december
RTL 7
20:30 - 23:30

Reageer