Silke Bodenbender (1974) is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

Teufelsmoor

2018 | Mysterie, Thriller

Duitsland 2018. Mysterie van Brigitte Bertele. Met o.a. Silke Bodenbender, Bibiana Beglau, Cai Cohrs, Barbara Schnitzler en Pauline Knof.

Königin der Nacht

2017 | Drama

Duitsland 2017. Drama van Emily Atef. Met o.a. Silke Bodenbender, Peter Schneider, Hary Prinz en Joel Lutzow.

Es ist alles in Ordnung

2014 |

Duitsland 2014. Nicole Weegmann. Met o.a. Christina Hecke, Mark Waschke en Silke Bodenbender.

Birgit, die uit een vorige relatie puberdochter Sarah heeft en met haar huidige echtgenoot Andreas zoontje Philipp, leeft bijna haar ideale middenklassersbestaan, compleet met rijtjeshuis. Tussen de recalcitrant-provocerende Sarah en de machteloze stiefvader Andreas beginnen echter de conflicten uit de hand te lopen. Langzaam implodeert de gezinsidylle. Zoveelste psychodrama over een disfunctioneel gezin doet de kijker zich na dertig tergende minuten afvragen: hoeveel subsidiegeld moet er nog gepompt worden in dit soort sociaal-realistische therapeutercinema? De enige bezienswaardigheid is de fotografie van The Chau Ngo.

Blutsschwestern

2014 | Thriller

Oostenrijk 2014. Thriller van Thomas Roth. Met o.a. Silke Bodenbender, Nicolette Krebitz, Edita Malovcic, Michael Fuith en Harald Krassnitzer.

Vijf vriendinnen willen oude tijden laten herleven en brengen het weekend door in een mooi gelegen jachthut. Wat begint als een vrolijk uitstapje, verandert in horror. Het weer slaat om, de stroom valt uit en voor ze het in de gaten hebben dat er één van hen ontbreekt, is het te laat. Rita ligt dood in de badkamer.

Vater Mutter Mörder

2011 | Drama

Duitsland 2011. Drama van Niki Stein. Met o.a. Heino Ferch, Silke Bodenbender, Antje Schmidt en Katharina Wackernagel.

Waarom? Dat is de belangrijkste vraag in dit intelligente psychologische drama, waarin een ogenschijnlijk doodnormale zestienjarige jongen in koelen bloede drie mensen om het leven brengt. Niemand die het begrijpt. Vooral zijn ouders staan voor een raadsel, wat alleen maar aan hun schuldgevoelens bijdraagt. Regisseur-scenarist Stein, vooral bekend van talloze Tatort-afleveringen, volgt de familie van de dader op intense wijze gedurende hun zoektocht naar antwoorden. Acteur Ferch (Albert Speer in Der Untergang) is subliem als radeloze vader.

Mitte 30

2007 |

Duitsland 2007. Stefan Krohmer. Met o.a. Mark Waschke, Silke Bodenbender en Anneke Kim Sarnau.

Gerrit, getrouwd met Claudia, moet op dertigjarige leeftijd constateren dat zijn leven op zakelijk gebied mislukt is. Zijn firma is failliet en na de dood van zijn zakenpartner wordt hij aangeklaagd door diens vrouw Sandra. En uitgerekend op deze vrouw raakt hij smoorverliefd.

Das Inferno - Flammen über Berlin

2007 | Actiefilm

Duitsland 2007. Actiefilm van Rainer Matsutani. Met o.a. Stephan Luca, Klaus J. Behrendt en Silke Bodenbender.

De Berlijnse televisietoren staat in vuur en vlam. Hij dreigt in te storten. De brandweer moet zich gedwongen terugtrekken, maar ex-brandweerman Tom is vastberaden de mensen in de toren te redden. Hij weet het restaurant in de top van de toren te bereiken, maar ziet al snel dat deze is omringd door vlammen. Zijn reddingsactie lijkt een onmogelijke taak.

Folgeschäden

2004 | Drama

Duitsland 2004. Drama van Samir Nasr. Met o.a. Silke Bodenbender, Mehdi Nebbou, Mahmoud Alame, Jürgen Hentsch en Jule Gartzke.

Na de aanslagen van elf september 2001 begint een Duitse vrouw (Bodenbender) te twijfelen aan haar Algerijns-Duitse man (Nebbou). Plotsklaps passen zijn opmerkingen en werkzaamheden in het profiel van de zogenaamde Slapende Terrorist. Hijgerige opsporingsfiguren verergeren haar argwaan en zo groeit het paar pijlsnel uit elkaar. Folgeschäden (gevolgschade) werd gemaakt door de Egyptisch-Duitse filmer Nasr naar aanleiding van de achterdocht die hij ervoer na de aanslagen in 2001. Nasr speelt in zijn pamfletfilm met thrillerelementen - Is de man een terrorist? - maar de film munt uit als relatiedrama.