John Bernard

Regisseur, Acteur

John Bernard is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Countdown to Tomorrow

1997 | Documentaire

Verenigd Koninkrijk 1997. Documentaire van Bal Croce. Met o.a. Allan Cameron, Michael G. Wilson, Chris Corboult, Judi Dench en Pierce Brosnan.

Vanuit de Pinewood studio's in Londen werd de operatie TOMORROW NEVER DIES, de achttiende James Bond-film, gepland. Er zouden opnamen plaatsvinden op 104 lokaties in zes verschillende landen. De proloog werd gesitueerd in Peyresoude in de Franse Pyreneeën. Van de sneeuw ging het naar de hitte van Bangkok, Thailand voor de achtervolgingsscènes. Oorspronkelijk hadden deze moeten plaatsgrijpen in Singapore, maar de toelating liet te lang op zich wachten. Dan volgden Rosarito in Mexico, Hamburg in Duitsland en Florida in Amerika. Tot slot werd de eindsequentie gefilmd in de Pinewood studio's in Londen. De documentaire geeft een goed beeld van wat er allemaal achter de schermen gebeurt van een superproductie. Zowat alle belangrijke medewerkers leggen uit wat hun aandeel is in de film. De speciale effecten nemen hierbij uiteraard een belangrijke plaats in. De meest komische uitlating komt van Desmond Llewelyn, die al zoveel jaren bekend is als gadget-man Q en die beweert dat hij in werkelijkheid amper weet hoe hij zijn tv moet aanzetten. Vanzelfsprekend is het in de eerste plaats een lange commercial ter promotie van de film, maar het groot publiek wordt eens een ander beeld geschetst van productie dan wat ze in de bioscoop te zien krijgen. Colin McFarlane sprak de commentaar in. Voor de fotografie waren Chris King, Ian Watts en Chalyan Angkhalakkana verantwoordelijk. Op tv meestal aangekondigd als THE MAKING OF TOMORROW NEVER DIES. Dolby Surround.

The Stay Awake

1988 | Horror

Zuid-Afrika 1988. Horror van John Bernard. Met o.a. Shirley Jane Harris, Tanya Gordon, Jayne Hutton, Heath Potter en Ken Marshall.

Zuid-Afrikanen bewijzen hier dat ze stalk 'n slash- horrorfilms net zo slecht maken als alle anderen; een aantal meisjes op een kostschool wordt geterroriseerd door een demonische geest van een twintig jaar geleden geëxecuteerde moordenaar in de vorm van een groen-geel monster. Het angstaanjagende monster lijkt echter eerder op een opblaasbaar strandbeest en de film is zo preuts, dat een der meisje die een douche neemt met haar kleren aan onder de sproeier staat. Ken Marshall is niet dezelfde uit KRULL.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer John Bernard op televisie komt.

Reageer