Virginie Surdej

Cameraman

Virginie Surdej is cameraman.
Er zijn 4 films gevonden.

Insyriated

2017 | Drama, Oorlogsfilm

België/Frankrijk/Libanon 2017. Drama van Philippe Van Leeuw. Met o.a. Hiam Abbass, Diamand Bou Abboud, Juliette Navis en Mohsen Abbas.

Tijdens de Syrische burgeroorlog probeert een kranige moeder haar gezinsleden en enkele buren te beschermen in een appartement in Damascus. Ze zijn de laatste bewoners, maar kunnen niet weg; buiten vallen bommen en liggen sluipschutters op de loer. Goed bedoeld, actueel drama van de Belgische regisseur/scenarist Van Leeuw is soms effectief beklemmend, een enkele keer flink naargeestig, maar ook nogal vlak en melodramatisch. Meer gefilmd toneel dan cinema bovendien. Niettemin winnaar van diverse prijzen, onder meer op het filmfestival van Berlijn.

Wolf and Sheep

2016 | Drama

Denemarken/Frankrijk/Zweden/Afghanistan 2016. Drama van Shahrbanoo Sadat. Met o.a. Qorban Ali, Sediqa en Patricia Alexandra Aparicio Dias.

Overdag trekken de kinderen van een Afghaans bergdorp met hun schapen- en geitenkuddes de bergen in. 's Nachts waart er de Kashmir Wolf rond, een mythisch wezen dat mensen verleidt en verslindt. Als een antropologische, observerende documentaire gefilmde speelfilm waarin wolven en schapen het leven in en rondom het bergdorp beheersen. Thema's als vriendschap en een prille liefde staan centraal, maar ook minder idyllische zaken als roddel, diefstal, een liefdeloze moeder en kinderen die slaag krijgen als ze de kudde uit het oog zijn verloren.

Razzia

2017 | Drama

Marokko/Frankrijk/België 2017. Drama van Nabil Ayouch. Met o.a. Maryam Touzani, Arieh Worthalter, Amine Ennaji, Abdelilah Rachid en Abdellah Didane.

Mozaiekfilm over vijf mensen in Casablanca die worstelen met de strenger wordende regels in Marokko.

Much Loved

2015 | Drama

Frankrijk/Marokko 2015. Drama van Nabil Ayouch. Met o.a. Loubna Abidar, Asmaa Lazrak, Halima Karaouane en Sara Elhamdi Elalaoui.

Onder leiding van de vrijgevochten Noha (Abidar) probeert een drietal (later viertal) prostituees zich vastberaden te handhaven in een door mannen gerunde wereld. Regisseur Ayouch (Les chevaux de Dieu) sprak achttien maanden lang met prostituees voor hij aan het script begon en vond zijn actrices op straat (vaak buren of vriendinnen van prostituees). Zo wist hij een open en eerlijk portret van prostituees in Marrakesh te schetsen. Blijkbaar zo levensecht dat Marokko de film verbood (louter op basis van de trailer) en Ayouch en hoofdrolspeelster Abidar doodsbedreigingen kregen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Virginie Surdej op televisie komt.

Reageer