Pénélope Pourriat: camera.
Er zijn 8 films gevonden.

Maman, ne me laisse pas m'endormir

2022 | Drama

Frankrijk​/​​België 2022. Drama van Sylvie Testud. Met o.a. Gwendoline Hamon, Nemo Schiffman, Michaël Youn en Sylvie Testud.

Wanneer Juliette (Hamon) erachter komt dat haar achttienjarige zoon Joseph (Schiffman) verslaafd is geraakt aan opiaten, grijpt ze in. Met hulp van haar partner (Youn) en ex krijgt ze de jongen geplaatst in een kliniek, maar dat is niet het einde van de problemen. Actrice Sylvie Testud (Sagan) koos voor haar tweede speelfilm als regisseur een intiem familiedrama over een groot maatschappelijk thema. Het scenario is een bewerking van het gelijknamige boek van Juliette Boudre die zelf haar zoon van dezelfde leeftijd verloor aan zijn pijnstillerverslaving. Testud is in deze televisiefilm zelf even te zien als Josephs tante.

La consolation

2017 | Biografie, Drama

Frankrijk 2017. Biografie van Magaly Richard-Serrano. Met o.a. Émilie Dequenne, Lou Gable, Hervé Pierre en Léa Drucker.

'Familiealbumfoto's zijn de verraders van ongelukkige kinderen en de handlangers van hun beulen,' schrijft tv-presentatrice Flavie Flament in haar autobiografische roman La consolation ('De troost', 2016). Daarin verwerkt ze, als 'Poupette' ('Popje') en zonder namen te noemen, de verkrachting op haar dertiende door een fotograaf-filmmaker. Al bij publicatie gaat het gerucht dat het David Hamilton (Bilitis) betreft. De deprimerende tv-filmadaptatie toont Poupette/Flavie als onbeschermd meisje met een heks van een moeder. Na Flaments publieke beschuldiging en drie andere (anonieme) vrouwengetuigenissen pleegde Hamilton zelfmoord.

Les chaises musicales

2015 | Romantische komedie

Frankrijk 2015. Romantische komedie van Marie Belhomme. Met o.a. Isabelle Carré, Carmen Maura, Philippe Rebbot, Nina Meurisse en Camille Loubens.

Stunteltje Perrine leukt, al dan niet verkleed, in Bretagne kinder- en bejaardenfeestjes op. Onderweg naar een klus vraagt ze bij een vuilstort de weg aan een man. Deze schrikt van haar Darth Vader-/Magere Hein-uitmonstering, komt ten val en blijft voor dood liggen. Perrine vlucht, maar verneemt later dat de ongelukkige Fabrice heet en in coma ligt. Daarop verdiept ze zich volledig in zijn leven. Maffe romantische komedie met bitterzoete noten leeft van Carrés geïnspireerde vertolking van een 39-jarig meisje dat, in haar hunkering naar liefde, straffe toeren uithaalt. Rebbot is de comateuze bedligger.

L'esprit de famille

2014 | Drama

Frankrijk 2014. Drama van Frédéric Berthe. Met o.a. Michaël Youn, Ary Abittan, Marie Denarnaud, Richard Berry en Françoise Miquelis.

Broers Yvan (Abittan) en Max (Youn) zijn in veel opzichten tegenpolen: theatermaker Max is met zijn flierefluiterige manier van leven de 'nietsnut' van de familie. Yvan, leraar Frans en juist vader geworden, is de degelijke. Tussen de twee ontstaat een eigenaardige rivaliteit wanneer hun jongere zus Hélène (Denarnaud) een nier nodig heeft: ze willen allebei doneren. Lichtvoetig, warm televisiedrama geschreven door acteur Richard Berry (zelf te zien als arts), die zelf een nier afstond aan zijn zus en een pleitbezorger is voor orgaandonatie.

Silences d'État

2013 | Thriller

Frankrijk 2013. Thriller van Frédéric Berthe. Met o.a. Richard Berry, Rachida Brakni, Thierry Neuvic, Gérard Watkins en Eric Caruso.

Suspenserijke politieke thriller. Wanneer een minister uit zijn kabinet in het Élysée zelfmoord pleegt, vraagt president Jacques Rohmerieu (Berry) communicatieadviseur Claire Ferran (Brakni) om de zaak schadebeperkend aan de media te presenteren. Gaande haar verhaalverdraaiende bezigheden stuit Ferran op duistere zaakjes in de hoogste echelons van de macht. En vindt en passant ex-geliefde Nicolas Malisewski (Neuvic) tegenover zich, een waarheidsvindende journalist die niets gelooft van wat er uit het Élysée aan 'feiten' over de kwestie wordt opgedist. Berthe verwerkte diverse affaires uit opeenvolgende Franse regeringen in het scenario.

Pourquoi personne me croit?

2013 | Misdaad, Drama

Frankrijk 2013. Misdaad van Jacques Fansten. Met o.a. Batyste Fleurial, Bruno Wolkowitch, Caroline Proust, Mylad Chennifa en Bouzid Berkai.

Alsof je als twaalfjarige nog niet genoeg aan je hoofd hebt: Sébastien (Fleurial) wordt beschuldigd van de moord op zijn vader. Vingerafdrukken op het gebruikte jachtgeweer tonen het aan. Of toch niet? Met hulp van leeftijdgenoten moet de ondergedoken Sébastien zijn onschuld zien te bewijzen. Dit levert het merkwaardige effect op van een Truffauteske kinderdetectivefilm die eigenlijk gaat over egocentrische, verknipte, stompzinnige, soms misdadige volwassenen. Fansten, een kei in kinderregie, is hier bijna net zo op dreef als in het mooie La fracture du myocarde (1990).

La Tueuse

2009 | Drama

Frankrijk 2009. Drama van Rodolphe Tissot. Met o.a. Adrienne Pauly, Guillaume Denaiffe, Maurice Bénichou en Michel Ferracci.

Tijdens haar zwangerschap ontdekt verpleegster Mathilde (Pauly) dat ze een zwak én het talent heeft voor poker. Gaandeweg krijgt ze in het milieu de bijnaam 'la Tueuse', de Moordenares, aangemeten: koel doet ze haar opponenten in het stof bijten. Maar, weet ook de hobbypokerende debuutregisseur Tissot, de grens tussen prettige wedstrijdtinteling en zelfdestructieve verslaving is verraderlijk vaag. In contrast tot het thematisch vergelijkbare Spaanse sfeerjuweel Juego de Luna, met Ana Torrent als azenjaagster, is deze bekroonde tv-film allereerst een morality play. Zangeres-actrice Pauly speelt met koortsachtige intensiteit: Mathilde vermoordt niemand behalve zichzelf.

La vie d'artiste

2007 | Komedie

Frankrijk 2007. Komedie van Marc Fitoussi. Met o.a. Sandrine Kiberlain, Denis Podalydès, Émilie Dequenne en Valérie Benguigui.

Talent is relatief, mazzel essentieel en middelmaat de norm. Voilà de wrede waarheid van Fitoussi's eerste lange speelfilm, waarin actrice Alice (Kiberlain), schrijver Bertrand (Podalydès) en zangeres Cora (Dequenne) zich in Parijs met flutbaantjes in leven houden. Bertrand heeft als literatuurleraar een vaste stek, maar vrolijker wordt hij er niet van. Dat wordt de toeschouwer wel van dit pijnlijk geestige en toch nooit cynische inkijkje in het ploeterbestaan van drie hardnekkig dromende aspirant-artiesten. Fruitige bijrollen (Aure Atika, Maria Schneider, Jean-Pierre Kalfon) verhogen het kijkplezier nog eens en de scène met Bertrands signeersessie is onbetaalbaar.