Hideo Murota

Acteur

Hideo Murota is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Women in the Mirror

2002 | Drama

Japan/Frankrijk 2002. Drama van Takumi Ogawa. Met o.a. Mariko Okada, Yoshiko Tanaka, Hideo Murota en Tokuma Nishioka.

Een oude vrouw lijkt na jaren haar weggelopen dochter terug te hebben gevonden; het begin van een lang verwerkingsproces, dat moeder, dochter en kleindochter terugvoert naar Hiroshima. Een beeldschone en hypnotiserende film biedt uitstekende introductie tot het oeuvre van de in het westen onbekende grootmeester Yoshida Kiju.

Marusa no onna

1987 | Komedie

Japan 1987. Komedie van Juzo Itami. Met o.a. Nobuko Miyamoto, Tsutomo Yamazaki, Mashiko Tsugawa, Hideo Murota en Shuji Otaki.

Yamasaki is grondspeculant en bezit een rendez-vous-hotel. Hij beschouwt belastingfraude als een hobby en is er ook uitstekend in. Dan wordt echter de nieuwe, ijverige bediende van het Ministerie van Financiën Miyamoto aangesteld om belastingontduikers op te sporen, en zij bijt zich vast in de zaak Yamasaki. Leuke actiekomedie vol spitsvondige plotwendingen, ontwapenend vertolkt door de sproeterige echtgenote van regisseur/scenarioschrijver Itami. Veel komedies uit Japan bereiken ons niet, dus is dit de kans om er kennis mee te maken, al bevat het script wel wat fouten en onwaarschijnlijkheden. Briljante fotografie van Yonezo Maeda. Gevolgd door een sequel. Gefilmd in CinemaScope.

Kaitei daisenso

1970 | Sciencefiction

Japan/Verenigde Staten 1970. Sciencefiction van Hajime Sato en Hajimo Sato. Met o.a. Shin'ichi Chiba, Peggy Neal, Frank Gruber, Gunther Braun en Andrew Hughes.

Een machtswellusteling wil vanuit een stad onder zee de wereld veroveren met behulp van tot amfibiewezens omgebouwde mensen. Onbedoeld lachwekkend. Ook bekend als WATER CYBORGS.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hideo Murota op televisie komt.

Reageer