Silvio Amadio is regisseur.
Er zijn 14 films gevonden.

Il Carabiniere

1981 | Drama

Italië 1981. Drama van Silvio Amadio. Met o.a. Fabio Testi, Massimo Ranieri, Valeria Valeri, Chiara Salerno en Enrico Maria Salerno.

Een speculant in onroerend goed wil de boerderij kopen waar een weduwe met haar twee volwassen zoons woont. De jongste zoon, een carabiniere, wordt hopeloos verliefd op de dochter van de speculant, wat leidt tot complicaties. Vrij zwak script, maar Ranieri en Salerno fleuren de film met hun goede spel op.

Il medico...'a studentessa

1976 | Erotiek

Italië 1976. Erotiek van Silvio Amadio. Met o.a. Gloria Guida, Jacques Dufilho, Susan Scott en Pino Colizzi.

Een kolonel b.d. houdt zich thuis bezig met oorlogje voeren op een miniatuur-slagveld en verwaarloost daardoor zijn vrouw, vooral in seksueel opzicht. Zij neemt een jonge, schone minnaar, waar de stevig geproportioneerde niet onaantrekkelijke stiefdochter, die nog scholiere is, ook een oogje op heeft. Zij bespioneert het paar tijdens het herdersuurtje en neemt compromitterende foto's van hun minnespel zodat zij haar stiefmoeder kan chanteren voor gunsten van haar minnaar. Een voyeuristische film met obligaat bloot, weinig verhaal en zeer bescheiden spelprestaties.

Quella eta maliziosa

1975 | Erotiek, Misdaad

Italië 1975. Erotiek van Silvio Amadio. Met o.a. Anita Sanders, Kirsten Baker, Richard Singer en Andrea Aureli.

Een gedateerde sekskrimi à la Italiana over een toneelspeler, die van zijn vervelende vrouw af wil en een baantje als tuinman aanneemt bij een hitsige moeder en dochter die op Elba in een fraaie villa wonen. Niet veel aan.

Li chiamavano i tre moschettieri invece erano quattro

1973 | Avonturenfilm, Komedie

Italië 1973. Avonturenfilm van Silvio Amadio. Met o.a. Tony Kendal, Ettore Manni en Gino Santercole.

De musketiers, onstuimig en vol dadendrang, moeten de gouden pispot van de koningin van Frankrijk opsporen en terugbrengen. Veel actie en kluchtig gedoe, en veel slecht spel.

Come fu che masuccio salernitano, fuggendo con le brache in mano, riusci'a conservarlo sano

1973 | Erotiek, Komedie

Italië 1973. Erotiek van Silvio Amadio. Met o.a. Romano Bernardi, Giulio Donini, Giorgio Favretto, Vincenzo Forro en Dorit Henkel.

Een vrij boertige Decamerone-epigoon met aardig wat antigodsdienstige eigenschappen in de vorm van vier verschillende verhalen over mannen die geobsedeerd zijn door het idee dat hun vrouwen hen bedriegen. De film vertelt hoe de dametjes erin slagen van hun jaloerse mannen hoorndragers te maken. Sappig, lustig, in de traditie van Boccacio.

Masuccio salernitano

1972 | Komedie

Italië 1972. Komedie van Silvio Amadio. Met o.a. Romano Bernardi en Giulio Donnini.

Een vulgair en boertig misbaksel in de stijl van de Decamerone.

Il Sorriso della iena

1972 | Misdaad, Drama

Italië 1972. Misdaad van Silvio Amadio. Met o.a. Silvano Tranquilli en Luciana Della Robbia.

Een verhaal dat al veel vaker en beter is verfilmd. Een vermogend edelman heeft een prachtige geliefde, die alleen uit is op zijn geld en alles in het werk stelt om dat te krijgen.

Amuck

1972 |

1972. Silvio Amadio. Met o.a. Farley Granger en Barbara Bouchet.

Een verhaal dat al veel vaker en beter is verfilmd. Een vermogend edelman heeft een prachtige geliefde, die alleen uit is op zijn geld en alles in het werk stelt om dat te krijgen.

Per 1000 dollari al giorno

1970 | Western

Spanje/Italië 1970. Western van Silvio Amadio. Met o.a. Zachary Hatcher, Dick Palmer, Ruben Rojo, Anna-Maria Pierangeli en Mirko Ellis.

Hud Baxter is vastbesloten zich te wreken op de gebroeders Clark, die op een laffe manier zijn ouders hebben vermoord. Hij neemt schietlessen en slaagt erin zich als lijfwacht bij de Clarks te laten engageren. De rest laat zich raden. Een routineuze spaghetti-western waarvan het scenario al een paar keer is gebruikt. Duurt gelukkig maar 78m, en krijgt dus niet eens de tijd om echt vervelend te worden.

L'isola delle svedese

1969 | Erotiek, Romantiek, Drama

Italië 1969. Erotiek van Silvio Amadio. Met o.a. Ewa Green, Katherine Diamant en Nino Segurini.

Een vrouw, die het niet kan vinden met haar man, zoekt haar rijke vriendin op die alleen woont op een Siciliaans eilandje. De vriendschap van beide vrouwen groeit uit tot liefde die tenslotte, ondanks remmingen, uitmondt in een lesbische verhouding. Mooi naakt, veel water, boten en strand maar dramatisch en psychologisch. Een B-film.

I Sette folgori di Assur

1962 | Avonturenfilm

Italië 1962. Avonturenfilm van Silvio Amadio. Met o.a. Howard Duff, Jocelyn Lane, Luciano Martin, Giancarlo Sbragia en Arnoldo Foà.

Twee broers zijn de vorsten van de steden Babylon en Ninivé en worden verliefd op het zelfde meisje. Een ambitieuze generaal wakkert de jaloezie en rivaliteit aan en veroorzaakt een oorlog tussen de beide steden. Een over Babylon afgeroepen vloek heeft de overstroming van de Tigris tot gevolg, waarbij de vorst en zijn geliefde omkomen. Een hechter scenario dan gewoonlijk, maar spel, regie en decors zijn primitief en doorzichtig. De zondvloed is echter overtuigend in beeld gebracht.

La Vendetta del maschera di ferro

1961 | Avonturenfilm, Historische film, Romantiek

Frankrijk/Italië 1961. Avonturenfilm van Silvio Amadio. Met o.a. Michel Lemoine, Jany Clair, Wandisa Guida, Mimmo Poli en Nando Tamberlani.

In de 17e eeuw is een aristocraat in een citadel opgesloten waar zijn identiteit geheim wordt gehouden door een ijzeren masker, dat tevens een martelwerktuig is. Een dienstmaagd op het kasteel wordt verliefd op hem en slaagt er met de zuster van de gevangene en een koene ridder in om hem te laten ontsnappen en de tiran ten val te brengen. Zelfs binnen de lopende-band produkties van Italiaanse cape-en-degens films, een krakkemikkig werkje, dat daardoor en dank zij het rechtlijnig afwerken van alle clichés uit dit genre wel onbedoeld vermakelijk is geworden.

L' Ammutinamento

1961 | Avonturenfilm, Historische film

Italië/Frankrijk 1961. Avonturenfilm van Silvio Amadio. Met o.a. Pier Angeli, Edmund Purdom, Yvan Desny, Michèle Girardon en Armand Mestral.

Vrouwen uit de Engelse gevangenissen worden op transport gezet naar Amerika als bruiden voor de pioniers. Met behulp van dwangarbeider start gevangene muiterij en weet macht op schip over te nemen, wanneer storm opsteekt en boot dreigt te vergaan. Tamelijk spectaculaire actiescènes compenseren verward scenario en ongeïnteresseerd spel van de acteurs.

Teseo contro il Minotauro

1959 | Avonturenfilm

Italië 1959. Avonturenfilm van Silvio Amadio. Met o.a. Rosanna Schiaffino, Bob Mathias, Alberto Lupo, Rik Battaglia en Nico Pepe.

Incidentele sfeer en Schiaffino's verschijning hebben geen veredelende uitwerking op de geschiedenis van de mythologische held. Deze dwarsboomt plannen van een boosaardige koningin om het volk aan zich te onderwerpen met behulp van een afzichtelijk monster. Scenario van Gianpaolo Callegari, Sandro Continenza en Daniel Mainwaring. Camerawerk van Aldo Giordani. Ook bekend als THE MINOTAUR en WARLORD OF CRETE.