Luc Le Masne

Componist

Luc Le Masne is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

A la vitesse d'un cheval au galop

1991 | Drama

Frankrijk 1991. Drama van Fabien Onteniente. Met o.a. Yves Alfonso, Alain Beigel, Renée Dennsy, Neige Dolsky en Maggy Dussauchoy.

Een groepje bejaarden uit het bejaardentehuis 'Les Eglantines' maken hun jaarlijkse uitstapje per bus. Als zij onderweg pauzeren, gaat een van hen, een voormalige vrachtwagenchauffeur een ritje maken met de bus en laat de rest achter langs de kant van de weg. Als het donker wordt en hij is nog steeds niet terug, moeten zij overnachten in een herberg die eigenlijk gesloten is vanwege een trouwpartij die daar plaatsvindt. Als zij dan worden uitgenodigd voor een glas champagne, ontdekken zij dat zij nog ongekende vitaliteit bezitten, en nemen uitbundig deel aan het feest. Een onderhoudende film met bejaarden in het middelpunt.

L' Arbre sous la mer

1983 | Mysterie, Fantasy

Frankrijk 1983. Mysterie van Philippe Muyl. Met o.a. Christophe Malavoy, Eleni Dragoumi, Julien Guyomar en Yavuz Ozkan.

Deze film met drie hoofdpersonen (Julien Guyomar komt slechts bij tijd en wijlen in beeld als vrachtwagenchauffeur) speelt zich af op een klein vrijwel onbewoond Grieks eiland, waar de vreemde versteende boom van de filmtitel zich bevindt. Het verhaal gaat over de uitzichtloze liefde van een meisje van de zee voor een man van het vaste land, die weer alleen vertrekt. De film is vreemd, poëtisch, wonderlijk en mysterieus. Jammer dat de intrige niet overtuigend is, zodat de kijker zich al snel verveelt met deze statische lange film. Mooie plaatjes en Philippe Muyl doorbreekt de sleur met zijn bewerking van Une jeune fille nue van Nikos Athanassiadis.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Luc Le Masne op televisie komt.

Reageer