Alex van der Wyck

Acteur

Alex van der Wyck is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Cryoceen

1997 | Sciencefiction, Korte film, Actiefilm

1997. Sciencefiction van Patrick Frissen. Met o.a. Alex van der Wyck, Theo Pont en Evelyn Kallansee.

An Evening in December

1994 |

Nederland 1994. Ahmed Aynan. Met o.a. Paula Conaghan en Alex van der Wyck.

Paniek!

1992 |

Nederland 1992. Pieter Jan Smit. Met o.a. Alex van der Wyck, Tato Kotetishvili, Nico Okkerse, Mia Winther en Lon van der Sanden.

Alleen maar vrienden

1992 | Drama

Nederland 1992. Drama van Alejandro Agresti. Met o.a. Pieter Lutz, Willeke van Ammelrooy, Chaim Levano, Truus te Selle en Jaap Hoogstra.

Bejaarde, zieke Lutz ontmoet bij toeval een niet meer zo jonge, ook vereenzaamde van Ammelrooy. Zij gaan samen iets drinken en spoedig bloeit iets moois tussen hen. Maar tot meer dan wat bejaardengelul over kwaaltjes, ex-echtgenoot, de bij van Ammelrooy inwonende verbitterde zus Te Selle komt het niet. De interessantste figuur in dit schimmenspel is nog de schaakvriend van Lutz, Levano. De finale is onvoorstelbaar onwaarachtig en typisch Agresti: Lutz gaat zijn spaarcentjes van de bank halen, niet om met van Ammelrooy naar het zonnige Zuiden te trekken, maar om - vermomd als rolstoelpati[KA3]ent - in Rotterdam het Shellgebouw op te blazen. Zielig geleuter en jammer voor het acteertalent van Lutz, van Ammelrooy (nog net te jong voor haar rol) en Levano.

Luba

1991 | Drama, Oorlogsfilm, Experimenteel

Nederland/Argentiniƫ 1991. Drama van Alejandro Agresti. Met o.a. Elio Marchi, Bozena Lasota, Adrian Brine, Michael Matthews en Viveca Lindfors.

Eerste helemaal in Nederland geproduceerde en opgenomen film van de Argentijn Agresti, gesitueerd in Rotterdam, anno 1941, met Marchi als Argentijns schrijver-uitvinder-politiek-vluchteling die in een bordeel bij hoertje Lasota een toevluchtsoord vindt en er een dramatische nacht doorbrengt. Hij filosofeert veel, Brine is de bordeelbaas. Veel sfeer maar weinig verhaal.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alex van der Wyck op televisie komt.

Reageer