Sam de Jong is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Goldie

2019 | Drama

Verenigde Staten 2019. Drama van Sam de Jong. Met o.a. Slick Woods, George Sample III, Danny Hoch, Marsha Stephanie Blake en Gbenga Akinnagbe.

De opvolger van Sam de Jongs veelgeprezen droogkomische grotestadssprookje Prins (2015) werd Goldie. Een Amerikaanse film, omdat de stilistische lef in Prins niet alleen in Nederland was opgevallen. Goldie vertelt het verhaal van een stoere, 18-jarige straatmeid, die denkt dat al haar problemen (verslaafde moeder, armoede, foute vriendjes) zullen verdwijnen wanneer ze eenmaal popster is. Er zit wat minder visuele flair in Goldie dan in Prins, maar het verhaal is gelaagder, en wordt levensecht gespeeld door het inmiddels wereldberoemde fotomodel Slick Woods (kortgeschoren haar, spleetje tussen de tanden), die nog onbekend was toen ze aan de film begon.

Prins

2015 | Drama, Komedie

Nederland 2015. Drama van Sam de Jong. Met o.a. Ayoub El Asri, Sigrid ten Napel, Olivia Lonsdale, Elsie de Brauw en Freddy Tratlehner.

Het meest eigenzinnige Nederlandse speelfilmdebuut in jaren, van regisseur/scenarist Sam de Jong (1986), waarin de zeventienjarige Ayoub (natuurtalent Ayoub El Asri) uit Amsterdam-Noord als een moderne Orpheus afdaalt in de onderwereld op zoek naar zijn ontbrekende vader. Wat hij vindt, is zichzelf. Uit een nogal onwaarschijnlijke mix van stijlen uit verschillende genres - van gangsterfilm en coming of age tot komedie en muziekvideo - smeedt De Jong een vanzelfsprekende eenheid die refereert aan de jaren tachtig en negentig.

Magnesium

2012 | Korte film, Drama

Nederland 2012. Korte film van Sam de Jong. Met o.a. Denise Tan, Samira Maas en Vanja Rukovina.

Zwanger tienermeisje krijgt in abortuskliniek te horen dat ze vijf dagen beslissingstijd moet nemen. In de tussentijd oefent ze obsessief voor een belangrijke turnwedstrijd.