Nini Salerno

Regisseur, Acteur

Nini Salerno is regisseur en acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Il testimone dello sposo

1998 | Romantiek, Historische film, Komedie, Drama

Italië 1998. Romantiek van Pupi Avati. Met o.a. Diego Abantantuono, Inés Sastre, Dario Cantarelli, Cinzia Mascoli en Valeria D'Obici.

Op de laatste dag van de negentiende eeuw moet Francesca trouwen met de rijke Edgardo, om haar familie voor de financiële afgrond te behoeden. Terwijl zij vanwege romannetjes gelooft in het liefdeshuwelijk. Op het huwelijksaltaar staart Francesca, terwijl zij de gelofte aflegt, wanhopig naar de mysterieuze getuige Angelo. Voor haar gevoel is zij nu met Angelo getrouwd, niet met Edgardo. Il testimone dello sposo blaakt van vertrouwen wat betreft uiterlijk en historische sfeer, maar minder wat betreft identiteit.

Papà prende moglie

1993 | Komedie

Italië 1993. Komedie van Nini Salerno. Met o.a. Marco Columbro, Nancy Brilli, Franca Valeri, Erica Blanc en Miriam Catania.

Tv-serie over een vriendelijk stel. Andrea (Columbro) is een advocaat en weduwnaar met kinderen, en verliefd op een di[KA3]etiste, Francesca (Brilli). Zij is gescheiden en heeft een baby. De acht afleveringen van elk 60m gaan vooral over de problemen van een tweede huwelijk, zoals de relatie met de aangetrouwde familieleden, jaloezie op een ex-geliefde, en nog veel meer. Met een speciale gastrol in elk deel. Best grappig, maar het is de aanwezigheid van de verrukkelijk charmante Columbro en Brilli die deze serie heel aardig om naar te kijken maakt.

I tarassachi

1990 | Drama

Italië 1990. Drama van Francesco Banieri Martinotti, Rocco Mortelliti en Fulvio Ottaviano. Met o.a. Athina Cenci, Sergio Castellitto, Chchi Ponzoni, Nini Salerno en Laurentina Guidotti.

Dit low-budget-drama is ontsproten aan de gezamenlijke inspanning van een aantal Italiaanse topspecialisten. In tien sketches wordt een visie gegeven van het steeds groter wordende drugsprobleem. De drie regisseurs waren zo verstandig het onderwerp niet sensationeel te presenteren en laten gewone, normale gezichten zien van mensen die op een tragische manier te maken krijgen met de gevolgen van hard drugs, zoals een baby van een verslaafde moeder, een apotheker die een jongen door zijn ontwenning heen helpt en een eenzame oude man die medicijnen slikt. Prima acteerwerk.

Arrivano i miei

1982 | Komedie

Italië 1982. Komedie van Nini Salerno. Met o.a. Nini Salerno, Sydne Rome, Diego Abatantuono, Giuliana Calandra en Franco Oppini.

Een verhaal over een middenstandsgezin. Vader is tandarts en radio-amateur, moeder geeft les aan huisvrouwen en de veertien- jarige dochter gaat naar de bovenbouw. Op een dag wint moeder een tv-quiz: ze mag een weekend op stap met een bekende zanger. Dit verstoort het wankel evenwicht van het gezin. Oppervlakkig vertier, een schaamteloos mengelmoesje van Italiaans cabaret en klucht. Er zijn leuke momenten en soms wordt er goed gespeeld, maar die krenten in de pap kunnen de film niet redden.

Una vacanza bestiale

1980 | Komedie

Italië 1980. Komedie van Carlo Vanzina. Met o.a. Jerry Calà, Nini Salerno, Umberto Smaila en Franco Oppini.

Een stel touristen worden bedrogen door hun reisbureau. De gids laat hen alleen achter, ergens in noord Afrika. Vier mannen komen terecht in het paleis van een sheik. Zij zien zich genoodzaakt zich te verkleden als buikdanseressen. Een farce, deze klucht met de Italiaanse grapjassen die optreden onder de naam 'De Katten van Vicolo Miracoli'. Bah.

Arrivano i gatti

1980 | Komedie

Italië 1980. Komedie van Carlo Vanzina. Met o.a. Umberto Smaila, Nini Salerno, Franco Opponi en Jerry Calà.

Gedeeltelijk autobiografische film over het hoogtepunt van de al ontbonden groep 'Gatti di Vicolo Miracoli'. Vier vrienden willen het maken in de showbusiness. Vanuit Verona gaan ze naar Rome om hun geluk te beproeven. Had een goede film kunnen zijn, maar Vanzina verprutst het met domme grappen en dito situaties.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nini Salerno op televisie komt.

Reageer