Yumiko Nogawa

Acteur

Yumiko Nogawa is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Etsuraku

1966 | Misdaad

Japan 1966. Misdaad van Nagisa Ôshima. Met o.a. Katsuo Nakamura, Mariko Kaga, Yumiko Nogawa en Masako Yagi.

Een gedesillusioneerde jongen wordt zwaar gechanteerd door een uit de gevangenis ontslagen man. Een draak van een film die niet om aan te zien is, geschreven en gerealiseerd door de overgewaardeerde Oshima.

Shumpuden

1965 | Oorlogsfilm, Drama

Japan 1965. Oorlogsfilm van Seijun Suzuki. Met o.a. Tamio Kawaji, Yumiko Nogawa, Isao Tamagawa en Shoici Ozawa.

Kawaji is een Japanse prostituée die tijdens de Japans- Chinese oorlog wordt toegevoegd aan een kazerne in Noord-China, waar ze samen met een aantal andere vrouwen tussen de gevechten door voor de ontspanning van de soldaten moet zorgen. Evenals haar collega's ondergaat ze heel wat vernederingen. Vooral de adjudant, die haar als zijn persoonlijk eigendom beschouwt, vervult haar met walging. Ze zweert dat ze zijn macht zal breken. Spectaculair gefilmd drama over vrouwen die niet de baas zijn over hun eigen lichaam. Ze leven in een wereld waarin menselijkheid een onbekend begrip is en moeten aan elke gril gevolg geven. Uitstekend spel. De roman van Tamura Taijiro werd bewerkt door Hadjime Takaiwa. Camerawerk is van Kazue Nagatsuka. Scope.

Kunoichi Ninpo

1965 | Avonturenfilm, Historische film

Japan 1965. Avonturenfilm van Sadao Nakajima. Met o.a. Mari Yoshimura, Sanae Nakahara, Yumiko Nogawa en Minoru Oki.

Vijf jonge vrouwen worden naar de slaapkamer van een leenheer geleid om het nageslacht van laatstgenoemde veilig te stellen; zijn vrouw is namelijk onvruchtbaar. Avonturenfilm die historisch gezien van grote waarde is.

Nikutai no Mon

1964 | Drama

Japan 1964. Drama van Seijun Suzuki. Met o.a. Yumiko Nogawa, Kayo Matsuo, Misako Tominaga en Joe Shisshido.

Vlak na WO II tracht de jonge en mooie Shintaro te overleven in een wereld vol ellende en corruptie. De film-versie van het meest populaire Japanse toneelstuk na de oorlog, dat ondanks de cinematografische beperkingen heel goed de sfeer in deze periode weet weer te geven.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yumiko Nogawa op televisie komt.

Reageer