Saul Cooper

Producer

Saul Cooper is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Madeline: Lost in Paris

1999 | Animatie, Komedie, Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 1999. Animatie van Marija Miletic Dail.

Naar de oorspronkelijke verhalen van Ludwig Bemelman over de kleine wees Madeline, die met elf andere meisjes in een weeshuis in het hartje van Parijs woont onder de hoede van de oplettende Miss Clavel, die een gouden hart heeft. Madeline zou in Wenen een oom hebben, die Horst heet. Hij zou haar voogd zijn en bijgevolg haar omvangrijke erfenis mogen beheren. Natuurlijk is Horst een oplichter, die werkt voor de euvele Madame Lacroque, een voormalige revuedanseres. Madeline wordt eerst nog eventjes ontvoerd en vastgehouden in een enge, donkere kelder. Deze door Disney geadopteerde versie (hij is niet in de Disney studio geproduceerd) bevat leuk tekenwerk dat de dromerige, romantische sfeer (die nimmer bestaan heeft) van Parijs uit de jaren 1950 doeltreffend oproept. Het scenario is volgens Disney richtlijnen geschreven en is beslist geen hoogstandje, maar het geheel is leuk en onschuldig amusement voor de kleine kijkers die zich gemakkelijk identificeren met de jonge heldin. In de originele versie met de stemmen van Andrea Libman als Madeline, Stephanie Louise Vallance als Miss Clavel, Lauren Bacall als Madame Lacroque, Jason Alexander als Madeline's oom Henri Horst, en de vertelstem is van Christopher Plummer. De liedjes in die versie zijn niet om over naar huis te schrijven.

Madeline

1998 | Komedie, Familiefilm, Drama

Verenigde Staten/Frankrijk 1998. Komedie van Daisy von Scherler Mayer. Met o.a. Frances McDormand, Nigel Hawthorne, Hatty Jones, Ben Daniels en Arturo Venegas.

Voor jeugdige Amerikanen met een zwak voor de boeken van Ludwig Bemelmans (waarop deze film is gebaseerd) is Madeline een must, maar coole kikkers uit het buitenland zullen zich door het trage verteltempo snel vervelen. Dit ondanks de acteerprestaties van Hatty Jones als de 12-jarige Madeline die wil voorkomen dat haar Parijse (kost)school wordt doorverkocht aan een of andere ambassadeur. Oudere kijkers beleven vast plezier aan de mooie bijrollen van Nigel Hawthorne als kwade genius en Frances McDormand als schooldirectrice die soms, maar helaas niet altijd onraad ruikt. De mooie muziek van Michel Legrand past goed bij de sfeer van het verhaal.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Saul Cooper op televisie komt.

Reageer