Alastair Galbraith

Acteur

Alastair Galbraith is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Dirty War

2004 | Drama

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 2004. Drama van Daniel Percival. Met o.a. Alastair Galbraith, Louise Delamere, William El Gardi en Paul Antony-Barber.

Een team van onderzoekers maakt jacht op een groep terroristen die een aanslag heeft gepleegd in Londen.

Intimacy

2001 | Drama, Romantiek, Experimenteel

Frankrijk/Verenigde Staten/Spanje/Duitsland/Verenigd Koninkrijk 2001. Drama van Patrice Chéreau. Met o.a. Mark Rylance, Kerry Fox, Timothy Spall, Alastair Galbraith en Philippe Calvario.

De camera zweeft over een slapende man in een rommelig bed. Het melancholische stemgeluid van Stuart Staples (Tindersticks) zwelt traag aan. De man schrikt wakker en struikelt naar de deur. Op de drempel kijkt een vrouw hem vragend aan. De twee wisselen enkele onwennige woorden en gaan prompt over tot machinale seks. De toon is gezet voor twee uur emotionele én fysieke roofbouw. De man is Jay, met overgave en trieste sensualiteit gespeeld door theateracteur Mark Rylance. Iedere woensdag komt de vrouw langs en herhaalt zich het ritueel. Nooit blijft ze slapen. Er wordt nauwelijks gepraat. De communicatie blijft beperkt tot seks. Toch worstelt Jay met de ongrijpbare vrijblijvendheid. Lust wordt afkeer terwijl zijn fascinatie voor de vrouw hem innerlijk verteert. Een confrontatie is noodzakelijk en hij besluit haar te volgen. En zo, als op voorspraak van Stuart Staples' poëtische frasen, stevent hij af op de gapende leegte van zijn bestaan. De film veroorzaakte nogal wat beroering vanwege enkele expliciete seksscènes.

This Year's Love

1999 | Romantiek, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1999. Romantiek van David Kane. Met o.a. Catherine McCormack, Annabelle Apsion, Doreene Blackstock, Paul Blair en Bryan Campbell.

Een vriendengroep dertigers geniet van het goede leven en partnerruil totdat twee van hen besluiten alsnog in het huwelijksbootje te stappen.

Silent Witness: Divided Loyalties

1998 | Thriller, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1998. Thriller van Bill Anderson. Met o.a. Amanda Burton, Nick Reding, William Armstrong, Mark Letheren en Josette Simon.

In een woning wordt het lijk gevonden van een vrouw die aan een overdosis heroïne overleden is. Ook haar kind is dood. Korte tijd later komt een dealer om bij een gasexplosie. Sam stelt vast dat ze allebei dezelfde soort heroïne gebruikten, en na een bloedanalyse begint ze denken aan moord. De politie wil hier echter niet aan, zodat ze zelf naspeuringen gaat doen

Conquest of the South Pole

1989 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1989. Drama van Gillies MacKinnon. Met o.a. Steven Rimkus, Ewen Bremner, Leonard O'Malley, Gordon Cameron en Alastair Galbraith.

Een groep werkeloze Schotse jongeren doen de ontdekkingstocht van Amindsen naar de Zuidpool over in het verlaten gebied rond Perth. Een interessante en goed gespeelde filmversie van het stuk van Manfred Karge, maar het blijft een onbehaaglijk mengsel van realisme en parabel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alastair Galbraith op televisie komt.

Reageer