Penney Finkelman Cox is producer.
Er zijn 6 films gevonden.

Duck Duck

2018 | Animatie, Avonturenfilm, Komedie

China/Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 2018. Animatie van Christopher Jenkins. Met o.a. Jim Gaffigan, Zendaya, Lance Lim, Stephen Fry en Carl Reiner.

Wanneer de uitbundige gans Ben per ongeluk zijn vleugel verwondt, raakt hij opgezadeld met de twee veeleisende eendjes Mo en Vie. Tijdens hun tocht staan Ben en de eendjes voor het ene na het andere obstakel en ontmoeten ze ook een hoop nieuwe vrienden.

Joseph: King of Dreams

2000 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 2000. Animatie van Robert Ramirez en Rob LaDuca.

Rachel, de vrouw van de derde aartsvader Jakob, schenkt hem zijn elfde zoon als zij beiden al een hoge leeftijd bereikt hebben. Jakob is heel gelukkig en noemt het kind Jozef. Zijn broers zien hem opgroeien en zijn jaloers op het feit dat Jozef niet hoeft mee te helpen. Als Jakob hem een kleurige mantel schenkt, is voor hen de maat vol en werpen zij hem in een put. Hij wordt verkocht aan Midianitische kooplui, die hem meenemen naar Egypte, waar Jozef in dienst komt van een overste van de farao, Potifar. Jozef ontpopt zich als een intelligente, ijverige jongeman, die de aandacht trekt van Potifars vrouw Zuleika, maar Jozef wijst haar af. Daarop beschuldigt de vernederde Zuleika hem van een poging tot aanranding en wordt hij in een kerker geworpen. Ondertussen heeft de farao al dagen lang dezelfde droom. Hij hoort dat Jozef de droom kan uitleggen: Egypte zal zeven vette jaren kennen die gevolgd worden door zeven magere jaren. Als hij tijdig maatregelen neemt dan kan de farao zijn volk behoeden voor hongersnood in de magere jaren. Uit dankbaarheid wordt Jozef onderkoning van Egypte. Een waardig vervolg op THE PRINCE OF EGYPT dat direct op video uitkwam. De animatie is mooi, de liedjes zijn plezierig en de toon is vrij zodat de film door alle gezindten genoten kan worden. In het subplotje maakt Jozef kennis met Asenath, zijn ware liefde die hij, als hij eenmaal onderkoning is, zal trouwen. De dromen zijn in fantasievolle tableaux gepresenteerd, die geïnspireerd lijken te zijn op het werk van Vincent van Gogh. In de originele versie met de stemmen van: Ben Affleck als Jozef, Mark Hamill als Judah, Steven Weber als Simeon, Jodi Benson als Asenath, Maureen McGovern als Rachel, James Eckhouse als Potifar, Judith Light als Zuleika, Richard Herd als Jakob, David Campbell als zanger van Jozef. Het scenario is van Eugenia Bostwick-Singer, Raymond Singer, Joe Stillman en Marshall Goldberg. Het camerawerk is van Luc Chamberland.

The Prince of Egypt

1998 | Animatie, Musical, Familiefilm

Verenigde Staten 1998. Animatie van Steve Hickner, Brenda Chapman en Simon Wells.

Groots opgezette animatiefilms waren lang het bijna exclusieve terrein van Disney, maar dit fraaie exemplaar werd geproduceerd door Spielbergs DreamWorks studio. The Prince of Egypt blies het in de jaren vijftig populaire genre van de bijbelverfilming (Ben Hur, The Ten Commandments, waarnaar veelvuldig wordt verwezen) tijdelijk nieuw leven in. De prins uit de titel is Mozes, die in het huishouden van de Egyptische farao opgroeit tot hij ontdekt dat hij eigenlijk Joods is. Het liedje 'When you believe' werd met een Oscar bekroond.

I'll Do Anything

1994 | Komedie

Verenigde Staten 1994. Komedie van James L. Brooks. Met o.a. Nick Nolte, Whittni Wright, Albert Brooks, Julie Kavner en Joely Richardson.

De ex-vrouw van een acteur zonder vast inkomen vliegt de gevangenis in. Hij moet met tegenzin de voogdij overnemen van zijn 6-jarige dochtertje.

Welcome Home, Roxy Carmichael

1990 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1990. Drama van Jim Abrahams. Met o.a. Winona Ryder, Jeff Daniels, Thomas Wilson Brown, Dinah Manoff en Stephen Tobolowsky.

Sentimentele komedie over een buitenbeentje, dat een levende legende als haar eigen moeder vereert. Een klein stadje in Ohio is in rep en roer omdat een Hollywoodberoemdheid, de sexy Roxy Carmichael, haar geboortestad na vijftien jaar met een bezoek vereert. De veertien-jarige Ryder die nauwelijks contact met leeftijdgenootjes heeft, en een beetje vreemd gevonden wordt, raakt nu door het dolle heen. Ze laat zich helemaal meesleuren door de hysterie. Regisseur Abrahams heeft een knap portret gemaakt van een meisje en een stadje, waarin de euforische stemming uitstekend werd gevangen. Jammer dat het scenario van Karen Leigh Hopkins niet echt spetterend is. De jonge Ryder levert een knappe prestatie. Het camerawerk is van Paul Elliott.

Honey, I Shrunk the Kids

1989 | Familiefilm, Fantasy, Komedie, Sciencefiction, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1989. Familiefilm van Joe Johnston. Met o.a. Rick Moranis, Matt Frewer, Marcia Strassman, Kristine Sutherland en Thomas Wilson Brown.

Knappe Disney-film waarin de kinderen van uitvinder Moranis door één van zijn creaties verkleind worden tot insectformaat en per ongeluk bij het vuil worden gezet. Hun weg terug naar huis door de jungle die eens hun achtertuin was wordt een verbazingwekkend avontuur.