Willy Bogner

Regisseur, Scenarist

Willy Bogner is regisseur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

Feuer, Eis & Dynamit

1990 | Sportfilm, Avonturenfilm

Duitsland 1990. Sportfilm van Willy Bogner. Met o.a. Roger Moore, Shari Belafonte, Conny de Groot, Geoffrey Moore en Alexander Simon Shepherd.

Om een waardige erfgenaam te vinden voor zijn vermogen schrijft een rijke fabrikant (Roger Moore) een fantastische wedstrijd uit, de zogenaamde megaton. De deelnemers moeten het tegen elkaar opnemen in twaalf bijzondere disciplines van de bergsport. Het flutverhaaltje vergeet je al snel bij het zien van de onwaarschijnlijke sportieve prestaties en door de schitterende opnamen van winterse berglandschappen.

Willy Bogners Feuer und Eis

1986 | Sportfilm, Actiefilm, Romantiek, Familiefilm

Duitsland 1986. Sportfilm van Willy Bogner. Met o.a. John Eaves, Suzy Chaffee, Tom Slinks, Steve Link en Kelby Anno.

De film heeft slechts een klein verhaaltje, de speurtocht van een man naar een jonge vrouw, maar blinkt uit in fantastische ski-opnamen. Ook de natuur en de muzikale omlijsting zijn fraai. FEUER UND EIS is Bogners tweede filmhulde aan de skisport na SKIFASZINATIONEN, die tussen 1960 en 1970 werd gemaakt. Het scenario is van regisseur Bogner. Het camerawerk is van regisseur Bogner en Peter Rohe. Mono.

Stehaufmädchen

1969 | Komedie

Duitsland 1969. Komedie van Willy Bogner. Met o.a. Iris Berben, Jochen Richter, Janos Gönczöl en Mogens von Gadow.

De goede fotografie moet het ontbreken van een verhaal verhullen in een film die uit vele losse fragmentjes bestaat, waarin mensen hun favoriete grappen mogen verkopen. Soms zijn die leuk, vaak ook niet.

Ski-Faszination

1965 | Documentaire, Sportfilm

Duitsland 1965. Documentaire van Willy Bogner. Met o.a. Barbi Henneberger, Buddy Werner, Guy Perillat, Heidi Mittermaier en Fritz Wagnerberger.

Een beroemd filmpje in de Fanck-Trenker-Riefenstahltraditie, met prima montage.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Willy Bogner op televisie komt.

Reageer