Dirk Devilliers

Regisseur

Dirk Devilliers is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

That Englishwoman

1990 | Biografie, Drama

Zuid-Afrika/Verenigde Staten 1990. Biografie van Dirk De Villiers en Dirk Devilliers. Met o.a. Veronica Lang, Warrick Grier, James White, Harvey Ashby en Terence Alexander.

De Britse domineesdochter Emily Hobhouse (Lang) trok zich tijdens de Boerenoorlog (1899-1903) in Zuid-Afrika het lot van de Afrikaners aan; het ging haar vooral om weerloze vrouwen, kinderen en zwakken. Ze waren door de Engelsen bijeengedreven in concentratiekampen, een nieuwigheidje, want zulke kampen hadden nog nooit ergens bestaan. De nazi's gebruikten deze kampen later in de periode 1933-45 om zes miljoen mensen systematisch te vermoorden, voornamelijk joden, zigeuners, homo's, slaven en regimetegenstanders. Deze militante pacifiste werd de Engelse overheerser te machtig en zij werd het land uitgezet. Ze mocht pas in 1903 terugkeren toen de oorlog voorbij was om te helpen bij de wederopbouw van het gedeeltelijk verwoeste Zuid-Afrika. Vooral een leerzame film voor wie niets over deze periode weet.

The Kingfisher Caper

1975 | Avonturenfilm

Zuid-Afrika 1975. Avonturenfilm van Dirk De Villiers en Dirk Devilliers. Met o.a. Volente Bertotti, David McCullum, Hayley Mills, John Cypher en David McCallum.

Een smerig familiedrama over de eigenaar van een diamant-mijn die volgens zijn dokter nog maar kort te leven heeft, waarop zijn zoon de erfenis tracht te bemachtigen en zijn zuster met haar vriend (één van de medewerkers) uit te sluiten. Redelijke actie, ondanks de clichés.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dirk Devilliers op televisie komt.

Reageer