S. Pierre Yameogo

Regisseur, Scenarist

S. Pierre Yameogo is regisseur en scenarist.
Er zijn 5 films gevonden.

Delwende

2006 |

Burkina Faso 2006. S. Pierre Yameogo.

Moi et mon blanc

2003 | Komedie

Frankrijk 2003. Komedie van S. Pierre Yameogo. Met o.a. Anne Roussel, Pierre-Loup Rajot, Serge Bayala en Serge Bayala.

Silmande tourbillon

1998 |

Frankrijk 1998. S. Pierre Yameogo. Met o.a. Halidou Sawadogo, Ali Guentas, Adboulaye Komboudri, Doua Sibide en Anne Roussel.

Wendemi

1993 | Drama

Burkina Faso 1993. Drama van S. Pierre Yameogo. Met o.a. Sylvain Minoungou, Abdoulaye Komboudri, Sylvie Yameogo, Aida Diallo en Célèstin Zongo.

Wendemi (Minoungou) betekent `Kind van onze Lieve Heer`. Hij is een vondeling, die in het veld werd geboren - de kijker weet wie zijn moeder is. Hij is liefderijk opgenomen in een gezin - de kijker weet dat het de buren zijn. Onverwacht wordt hij bij zijn adoptie-ouders weggehaald om in een vreemd dorp verder op te groeien. Wendemi beseft dat hij als volwassene zonder duidelijke afkomst niet meetelt in de maatschappij en daardoor in de onderste kaste terechtkomt. Hij gaat op zoek naar zijn moeder in de hoofdstad Ouagadougou en na enige tijd heeft hij haar gevonden en samen keren ze terug naar het geboortedorp. Hier wordt uit de doeken gedaan dat zijn vader een priester is en dat zijn moeder om schande voor zijn vader te voorkomen gezwegen heeft. Het scenario van regisseur Yameogo en Ren[KA1]e Sintzel is even na[KA3]ief als helder en brengt daarom de moralistische boodschap duidelijk over: maak geen misbruik van je positie om onheil aan te stichten. De film is dromerig verteld (hetgeen niet gedisponeerde kijkers in slaap kan sussen), maar wie gemotiveerd kennis wil nemen van de zeden en gewoontes in het derde wereldland Burkina Faso (met overigens een zeer behoorlijke filmtraditie) krijgt iets dichterlijks voorgeschoteld met charmant spel van de hoofdrollen. Het camerawerk is van Jurg Hassler.

Laafi/Tout va bien

1991 |

Zwitserland/Burkina Faso 1991. S. Pierre Yameogo. Met o.a. Cheick Ali Kone, Aline Hortense Zoungrana en Elie Yameogo.

Joe wil graag medicijnen studeren, nadat zijn vader door falende medici om het leven gekomen is. Bij zijn gang langs de bureau's van de overheid hoort hij echter dat alle plaatsen al vergeven zijn. (JvB/VPRO Gids)

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer S. Pierre Yameogo op televisie komt.

Reageer