Kate Ogborn: productie.
Er zijn 3 films gevonden.

The Deep Blue Sea

2011 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 2011. Drama van Terence Davies. Met o.a. Rachel Weisz, Tom Hiddleston, Ann Mitchell, Karl Johnson en Simon Russell Beale.

Rachel Weisz werd alom bejubeld voor haar rol van een vrouw die in naoorlogs Londen haar gesettelde leven met een veel oudere rechter (Russell Beale) verruilt voor heuse passie met een voormalige RAF-piloot (Hiddleston) die na de oorlog zijn draai niet weet te vinden. Regisseur Davies (Distant Voices, Still Lives) ontlokt ook aan de mannelijke acteurs uitstekend vakwerk, maar giet misschien over ‘zijn’ Londen van begin jaren vijftig een iets te gestileerde visuele saus. Bewerking van een toneelstuk van Terence Rattigan.

This Is Not a Love Song

2002 | Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk 2002. Misdaad van Bille Eltringham. Met o.a. Michael Colgan, Kenny Glenaan, David Bradley, John Henshaw en Keri Arnold.

Moest kennelijk de Britse Deliverance worden. Vluchtelingen Spike en Heaton vormen een onwaarschijnlijk paar. Heaton is effectief en onpeilbaar: iemand waar mensen instinctief bang voor zijn. Spike daarentegen is druk, kinderlijk, niet te stoppen: eerder iemand om wie je je zorgen maakt. Maar wanneer Spike een vreselijke misdaad begaat, helpt Heaton hem wel. Samen proberen ze aan de woedende boeren die hen achtervolgen te ontkomen, dwars door het hen onbekende noorden van Engeland, in de hoop de grote stad te bereiken. Hoewel de goede cast zich van zijn taken kwijt, valt het script van Simon 'The Full Monty' Beaufoy in het water en is het digitale video-werk van beginner Robbie Ryan te druk. De geografische continuïteitsgaten zijn te opvallend, de cameratrucjes te vreemd, maar de bijtende titelmuziek van P.I.L. (Johnny 'Sex Pistol' Rotten) is uitnodigend en de film werd wel genomineerd voor een VPRO Tiger Award in Rotterdam.

Under the Skin

1997 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1997. Komedie van Carine Adler. Met o.a. Samantha Morton, Claire Rushbrook, Rita Tushingham, Mark Womack en Matthew Delamere.

Iedereen is het erover eens dat Samantha Morton doorbrak met een niet te negeren rol in Under the skin. Later zou haar jonge ster schijnen in Allen's Sweet and lowdown en Spielberg's Minority Report. In Under the skin speelt ze Iris, die getroebleerd raakt na de dood van haar moeder (Tushingham). Haar zuster Rose lijkt vanwege haar goede band met ma diep in de put, maar dat is niks vergeleken met de neergang van Iris. Ze zet de pruik van mams op en begint een tour van seksuele contacten. Under the skin toont hoe seksueel escapisme ook niet alles is, zeker niet als sommige kerels je misbruiken. Het trieste verhaal, de handgehouden camera, gekke kleuren en montagetrucjes - seks wordt ergens tussen crematiebeelden geplaatst! - maken het kijken naar Under the skin niet altijd even gemakkelijk. Maar onder je huid komt de film gegarandeerd.