Günther Ungeheuer (1925-1989): cast.
Er zijn 17 films gevonden.

Didi - Der Experte

1988 | Komedie

Duitsland 1988. Komedie van Reinhard Schwabenitzky. Met o.a. Dieter Hallervorden, Klaus Guth, Steven Bennett, Walo Lüönd en Peter Fricke.

Een automonteur wordt voor een Amerikaanse verkiezingsexpert gehouden, die een Duitse partij naar succes moet leiden. In het begin speelt hij zijn rol voor iedereen bevredigend, maar dan zorgt hij voor flinke onrust. In tegenstelling tot vroegere films van Hallenvorden is DER EXPERTE minder een drukke komedie dan een satire op de partijpolitiek. Helaas ontbreekt het soms aan de nodige vinnige scherpte. Scenario van Hartmann Schmige en Christian Rateuke. Camerawerk van Josef Vilsmeier.

Didi auf vollen Touren

1986 | Komedie, Actiefilm

Duitsland 1986. Komedie van Wigbert Wicker. Met o.a. Dieter Hallervorden, Bernard Menz, Pierre Tornarde, Hans Peter Hallwachs en Gert Haucke.

De eenvoudige vrachtwagenchauffeur Didi wordt ongewild bij een milieuschandaal betrokken. Maar pas na veel opschudding en actie snapt hij waar het allemaal om draait. Lichte, weinig originele amusementsfilm. Scenario van Felix Huby, Christoph Treutwein en Dieter Hallervorden. Camerawerk van Josef Vilsmeier.

Sigi, der Straßenfeger

1984 | Komedie, Misdaad

Duitsland 1984. Komedie van Wolf Gremm. Met o.a. Harald Juhnke, Iris Berben, Guido Gagliardi, Nicolette Krebitz en Günther Ungeheuer.

Komedie over een straatveger, die tijdens zijn werk een sigarendoos met een hoop geld vindt en daardoor in een opwindende afpersingszaak terechtkomt. Scenario van regisseur Gremm, Volker Kühn en Kalle Schmidt. Camerawerk van Franz Rath.

Tatort: Der Schläfer

1983 | Thriller

Duitsland 1983. Thriller van Jurgen Roland. Met o.a. Pierre Franckh, Günther Ungeheuer en Horst Bollmann.

Komedie over een straatveger, die tijdens zijn werk een sigarendoos met een hoop geld vindt en daardoor in een opwindende afpersingszaak terechtkomt. Scenario van regisseur Gremm, Volker Kühn en Kalle Schmidt. Camerawerk van Franz Rath.

Tatort - Der Schläfer

1983 | Mysterie

Duitsland 1983. Mysterie van Jürgen Roland. Met o.a. Horst Bollmann, Günther Ungeheuer, Pierre Franckh, Klaus Löwitsch en Klaus Höhne.

Een nieuw onstekingsmechanisme voor zeemijnen dat door de NATO gebruikt zal worden, interesseert uiteraard ook het oostblok. Geheimagent Heinz Sch[KA3]afer (Ungeheuer) probeert via de sluimerende agent (uit de titel), Kutschner (H[KA3]ohne), door te dringen tot Hohleben (M[KA3]oller), een hoge ambtenaar van het ministerie en tot Dr. Spitzner (L[KA3]owitsch), de maker van het mechaniek dat met een sonarimpuls geactiveerd wordt. Bij de test valt een dode en luitenant ter zee Delius (Bollmann) van de marine-inlichtingendienst heeft daardoor een probleem. De tweede zaak van Delius die ten opzichte van de gebruikelijke commissarissen als beroepsofficier bij de zeemacht een uitzondering vormde. Het scenario van Jochen Wedegärtner is met zijn Koude Oorlogthema en spionage achterhaald, maar het laat wel zien dat de TATORT-reeks op alle fronten meedeed. Het camerawerk is van Bernd Schofeld en Löwitsch zou nog lang dienen als Der Alte in kortere krimi's van rond een uur speeltijd. Aflevering 152.

Tatort - So ein Tag...

1982 | Mysterie

Duitsland 1982. Mysterie van Jürgen Roland. Met o.a. Klaus Löwitsch, Günther Ungeheuer, Diana Körner, Michael Schwarzmeier en Harald Dietl.

Grootscheepse actie in Frankfurt naar aanleiding van een bekerwedstrijd in de Bundesliga. De 47-jarige Polizeihauptmeister Werner Rolfs (L[KA3]owitsch) moet afrekenen met schofterige caf[KA1]ebaas Sobeck (Ungeheuer) die van de grote drukte misbruik wil maken om een grote slag te slaan. Jawel, een van de beste TATORT-films aller tijden met een scenario van Uwe Erichsen over de zware dagelijkse praktijk in en om het Hauptbahnhof van de Main-metropool - het centrum van de Duitse bonthandel dat bezaaid is met drugsverslaafden - en hoe van een oprechte politieman het slachtoffer van zijn roeping wordt. Eindelijk nog eens een verhaal dat laat zien hoe smerig het werk van de politie wel is. Krimi-regisseur Roland op zijn best. Eerste zaak van Rolfs en aflevering 133.

Jägerschlacht

1981 | Drama

Duitsland 1981. Drama van Wigbert Wicker. Met o.a. Bernd Stephan, Heinrich Schweiger, Günther Ungeheuer, Paul Hoffmann en Marina Demetz.

Een boer die strijdt tegen zijn dictatoriale landheer, neemt het recht in eigen hand en doodt de landheer en diens helper. Na een redelijk begin, waarin de armoedige boerengemeenschap op een geloofwaardige wijze wordt getekend, ontaardt de film in een oppervlakkig tegenover elkaar plaatsen van goed en kwaad. Het camerawerk is van Petrus Schloemp, Wolfgang Bachmann en Rainer Lanuschny.

Tatort - Freund Gregor

1979 | Mysterie

Duitsland 1979. Mysterie van Jürgen Roland. Met o.a. Horst Bollmann, Klausjürgen Wussow, Ingmar Zeisberg, Günther Ungeheuer en Cordula Trantow.

Dr. Schuster (Ungeheuer) werkt aan de ontwikkeling van een systeem dat NATO-straaljagers een supersnelle turn-around verschaft, waardoor ze veel vlugger weer in de strijd ingezet kunnen worden, een techniek die dertig jaar later aan de basis van het succes van de low-cost airlines zou liggen. Uiteraard wil het Warschaupact weten hoe dit werkt. Schuster is een saaie familievader met een onberispelijk verleden. Hij is onomkoopbaar. Derhalve worden er twee Oostduitse agenten op hem afgestuurd: Gregor (Wussow) en zijn `vrouw` Marion (Zeisberg), die proberen om de beste vrienden met hem te worden en hem op deze manier de defensiegeheimen te ontfutselen. De contraspionagedienst krijgt er lucht van, en Oberstleutnant Delius (Bollmann), die op de zaak wordt gezet, heeft het knap lastig om zijn tegenstanders te ontmaskeren. Een buitenissige aflevering voor de reeks uit de dagen dat het nog niet helemaal is uitgekristalliseerd tot een goed georganiseerde politieserie, die in een aantal Duitse steden regelmatig de bezem door de straten haalt. Voor liefhebbers van de serie na het weggevallen van het ijzeren gordijn en het niet meer in functie zijnde Warschaupact, waarvan de ex-Oostblok staten tegenwoordig in de EU zitten (en lid van de NATO zijn), gefundenes fressen. Het scenario is van Fred Zander. Aflevering 101.

Paul kommt zurück

1978 | Komedie

Duitsland 1978. Komedie van Peter F. Bringmann. Met o.a. Manfred Krug, Loumi Jacobesco, Tilo Prückner, Heinz Hönig en Dieter Augustin.

Brandkastenkraker Paul Schlieff (Krug) is rond de vijftig specialist met de thermische lans. Hij heeft zeven jaar gebromd voor zijn onorthodoxe kostwinning in een gevangenis in Luxemburg. Hij wil zich nu terugtrekken en gaan leven van zijn beleggingen die hij gedaan heeft.

Tatort - Gefährliche Wanzen

1974 | Mysterie

Duitsland 1974. Mysterie van Theo Mezger. Met o.a. Werner Schumacher, Peter Drescher, Helmut Stange, Werner Kreindl en Rolf von Sydow.

Commissaris Lutz (Schumacher) krijgt te maken met verdwenen plannen uit de kerncentrale van Karlsruhe en de afluisterapparatuur in een olieraffinaderij. Aanvankelijk denkt men aan spionage door een vijandelijke mogendheid, maar Lutz concludeert dat het om de keiharde concurrentie tussen energiebedrijven gaat, waarbij een mensenleven nauwelijks telt. De vierde zaak van Lutz, die met een scenario van Wolfgang Menge inhaakt op de actualiteit van de jaren 1970. Het camerawerk is van Justus Pankau. Aflevering nummer 43.

Tatort - Cherchez la femme oder die Geister von Mummelsee

1973 | Mysterie

Duitsland 1973. Mysterie van Wilm ten Haaf. Met o.a. Heinz Schimmelpfennig, Paul Neuhaus, Günther Ungeheuer, Preben Marht en Lili Holmer.

De eerste zaak van Kommissar Gerber (Schimmelpfennig) uit Baden-Baden betreft een Agatha Christie-achtige moord. Twee hartsvriendinnen die een plezierreis maken, vallen op in het reisgezelschap door onderlinge jaloezie. Als een van hen op onnatuurlijke wijze het tijdelijke met het eeuwige verwisselt en op haar laatste reis vertrokken is, komt iedereen uit het gezelschap in aanmerking als de dader. Het scenario voor dit buitenbeentje in de reeks is van Dieter Waldmann. Aflevering 27.

Erotik im Beruf - Was jeder Personalchef gern verschweigt

1971 | Erotiek

Duitsland 1971. Erotiek van Ernst Hofbauer. Met o.a. Reinhard Glemnitz, Emely Reuer, Karin Field en Günther Ungeheuer.

Personeelchefs, vakbondslieden en bedrijfspsychologen doen een boekje open over de gevolgen van het feit dat het produktieproces tegenwoordig in gemengde bezetting op gang wordt gehouden: de cheffin wordt verleid door de gastarbeider; overwerk als bron van overspel; de 'bedrijfsstier' in actie, enzovoort. Deze film is weer een staaltje REPORT-nonsens dat vooroordelen stevig exploiteert.

De blanke slavin

1969 | Drama, Misdaad

Nederland 1969. Drama van René Daalder. Met o.a. Henny Alma, Günther Ungeheuer, Marlene Rahn, Andrea Domburg en Loudi Nijhoff.

Een als verhaal niet serieus te nemen melodrama over een Duitser die in Nederland poogt argeloze meisjes in exotisch ongeluk te storten. Als vorm-grap is deze film aanvankelijk zwaar ondergewaardeerd en vijf jaar later ineens fors overschat. Daalder had zich kunnen ontwikkelen tot een Nederlandse Fassbinder, indien Fassbinder meer gevoel voor humor had gehad.

Vier Schlüssel

1966 | Misdaad, Thriller

Duitsland 1966. Misdaad van Jürgen Roland. Met o.a. Günther Ungeheuer, Hanns Lothar, Walter Rilla, Monika Peitsch en Hellmut Lange.

Bankdirecteur Eduard Rose (Rilla) en diens dochter Silvia worden gegijzeld. De gijzelnemers hebben het voorzien op een grote som geld, die in een bankkluis in Hamburg ligt. De kluis kan alleen worden geopend met vier sleutels. De felbegeerde sleutels zijn echter in handen van vier verschillende personen, de zogenaamde sleuteldragers. Die zullen allemaal, zo nodig hardhandig, gedwongen moeten worden hun sleutel af te geven. Spannende, tamelijk harde misdaadfilm, gebaseerd op ware gebeurtenissen. Mooi beeld van Hamburg in de jaren 60. Naar een roman van misdaadschrijver/journalist Max Pierre Schaeffer.

Un milliard dans un billard

1965 | Misdaad

Italië​/​​Duitsland​/​​Zwitserland​/​​Frankrijk 1965. Misdaad van Nicolas Gessner. Met o.a. Claude Rich, Jean Seberg, Elsa Martinelli, Pierre Vernier en Elisabeth Flickenschildt.

Deze vermakelijke politiefilm speelt zich af in Genève. Namaak-inbrekers belazeren de echte inbrekers; de gestolen juwelen worden teruggevonden en verkocht, terwijl de politie in het duister tast en het gestolen goed gedijt. In het magere verhaaltje wordt flink de draak gestoken met de politie. Een groot aantal sympathieke personages kunnen het hoge tempo van de film goed bijhouden.

Polizeirevier Davidswache St. Pauli

1964 | Mysterie, Actiefilm

Duitsland 1964. Mysterie van Jürgen Roland. Met o.a. Wolfgang Kieling, Günther Ungeheuer, Hannelore Schroth, Günther Neutze en Hanns Lothar.

Misdadiger Ungeheuer, net uit de gevangenis ontslagen, vervalt weer in zijn oude fouten, ondanks het feit dat zijn vriendin Schroth moeite doet hem op het rechte pad te brengen. Als commissaris Kieling hem wil arresteren, wordt hij neergeknald. Onderhoudende realistische film met sterbezetting en vol aktie, die zich afspeelt in het toenmalige pluche seksmilieu op en rond de fameuze Hamburgse Reeperbahn. Scenario van Wolfgang Menge. Zie ook: Reeperbahn-serie.

Die Flucht

1963 | Oorlogsfilm

Duitsland​/​​Joegoslavië 1963. Oorlogsfilm van Edwin Zbonek. Met o.a. Götz George, Günther Ungeheuer, Katinka Hoffmann, Helmut Oeser en Herbert Kesten.

De problemen die tijdens de WO II ontstonden toen binnen een Duits gezin de een pro en de ander contra Hitler was, komen in deze film aan de orde waarin een Duitser ontsnapt uit een krijgsgevangenenkamp en zijn broer, een SS-er, hem moet opsporen. Het is moeilijk om nog iets nieuws toe te voegen aan de vele films over dit onderwerp.