Alexis Neve

Regisseur

Alexis Neve is regisseur.
Er zijn 7 films gevonden.

Sexuelle Partnerschaft - Das Wunder der Liebe

1992 | Erotiek, Documentaire

Duitsland 1992. Erotiek van Alexis Neve. Met o.a. Petra Perry, Michael Maien en Solvy Stübing.

Een speciaal voor de tv samengestelde compilatie van de uit 1968 daterende films DAS WUNDER DER LIEBE (van F.J. Gottlieb, ZW- 81m) en SEXUELLE PARTNERSCHAFT (van Alexis Neve, K-116m). Het waren z.g. seksuele voorlichtingsfilms (`Aufkl[KA3]arungs-films`) naar de draaiboeken van Oswalt Kolle. Er werden in totaal acht films gedraaid, die algauw van voorlichtingsdocumentaire in de trant van THE CHAPMAN REPORT (1962) vervielen tot gedramatiseerde seksfilms, en aanleiding gaven tot een genre, waarmee in de periode 1969-1982 het meeste geld werd verdiend in de Duitse bioscopen. Deze korte montage heeft in het geheel niets toe te voegen en is hooguit lachwekkend.

Stosszeit - Rush Hour

1970 | Erotiek

Duitsland 1970. Erotiek van Alexis Neve. Met o.a. Anna Kristina, Frank Glaubrecht, Klaus Dahlen, Lilly Barwig en Marcel André.

Een boerendochter loopt van huis weg en wordt om snel rijk te worden prostituée. Door veel klanten met vreemde verlangens aan te trekken, slaagt zij in haar voornemen, maar zij betaalt ten slotte de bittere prijs. Een goedkope, pseudo-moralistische, bedenkelijke film.

Die Liebestollen Baronessen

1970 | Komedie, Erotiek

Duitsland 1970. Komedie van Alexis Neve. Met o.a. Solvi Stübing, Barbara Capell, Andrea Rau, Marianne Lebeau en Harry Riebauer.

Drie baronessen op een Duits landgoed vervelen zich en zien reikhalzend uit naar het halfjaarlijkse bezoek van een viriele seksuoloog. De butler becommentarieert het een en ander vanuit de marge. Deze film is niet om aan te zien. Stengert trad later op in films als Ingrid Steeger.

Rat mal, wer heut' bei uns schläft

1969 | Erotiek

Duitsland 1969. Erotiek van Alexis Neve. Met o.a. Ursula von Manescul, Martin Jente, Heidrun Kussin, Andrea Rau en Marianne Lebeau.

Een telg uit een oud Duits geslacht keert na zijn internaatsperiode terug naar het ouderlijk landhuis, waar iedereen zich op full-time basis aan het liefdesspel heeft overgegeven. Een mengsel van zeer veel bloot en botte humor, waarin de butler steeds voor de komische noten zorgt.

Oswalt Kolle: Zum Beispiel: Ehebruch

1969 | Erotiek, Documentaire

Duitsland 1969. Erotiek van Alexis Neve. Met o.a. Heidrun Kussin, Kathrin Kretschmer, Bert Hochschwartzer, Anne-Marie Lebeau en Dieter Kaiser.

In deze pseudo-wetenschappelijke film behandelt scenarioschrijver Kolle het thema 'vreemd gaan' aan de hand van een tweetal case-histories: een man bedriegt zijn vrouw met een vlotte collega op het werk en een vrouwtje laat zich na drie jaar huwelijk verleiden door een vlam van weleer. De bedrogen huwelijkspartners blijken vergevingsgezind: "Hij heeft mij niet willen kwetsen" zucht de bedrogen ega en "Ach, zand erover", zegt de man van de vrouw die een slippertje maakte. Kolle wilde laten zien hoe liberaal zijn opvattingen wél waren, maar de film mocht niet eerder in roulatie dan dat er een heftige strijd met de censuur gestreden was. De op tv vertoonde versie is tot de helft bekort en doet belegen aan. Wie 25 jaar later het spektakel ziet, vraagt zich af waarover men zich toen zó druk maakte. Zie ook: Aufklärung-films.

Oswalt Kolle: Deine Frau - das unbekannte Wesen

1969 | Erotiek, Documentaire

Duitsland 1969. Erotiek van Alexis Neve. Met o.a. Heidrun Kussin, Sonja Lindorf, Bert Hochschwarzer, Itta Schmah en Dieter Kaiser.

Het derde produkt uit de koker van Kolle is een soort drieluik met drie case-histories, die gaan over het seksuele gevoelsleven (puberteit, libido, frustratie) van de jonge vrouw, het seksuele zelfbeschikkingsrecht van vrouwen en problemen als gevolg van zwangerschap. Vijfentwintig jaar later van de plank gehaald en bekort tot 50m voor de tv, onder het motto 'nog steeds actueel'. Lachwekkend. Zie ook: 'Aufklärung'-films.

Oswalt Kolle - 2. Teil: Sexuelle Partnerschaft

1968 | Erotiek, Documentaire

Duitsland 1968. Erotiek van Alexis Neve. Met o.a. Petra Perry, Michael Maien en Solvy Stübing.

Tweede pseudo-wetenschappelijke, z.g. voorlichtingsfilm van fenomeen Oswalt Kolle, verantwoordelijk voor het scenario, die in de inleiding zegt dat het niet in zijn bedoeling ligt de kijkers te shockeren of te prikkelen. Door de oppervlakkige uitwerking en gekunstelde vertolkingen is de enige zinnige functie: een prikkelfilm. Zie ook: Aufklärung-films.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alexis Neve op televisie komt.

Reageer