Tove Edfeldt is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Waarheid, durven of doen

1997 | Familiefilm

Zweden/Duitsland 1997. Familiefilm van Christina Olofson. Met o.a. Anna Gabrielsson, Tove Edfeldt, Emelina Lindberg-Filippoupoullou, Maria Grip en Carina Lidbom.

Film over Nora, een meisje van 12 jaar dat na de zomervakantie weer op school komt en alles anders lijkt. Haar vriendin Sabine ziet haar ineens niet meer staan en trekt nu vooral met Fanny op. Karin, het buitenbeentje in de klas, wil graag bevriend zijn met Nora en probeert bij haar in de gunst te komen. Maar Nora probeert Sabine's aandacht terug te krijgen en houdt Karin, die eigenlijk best aardig is, bewust op afstand. Op een dag neemt Nora Sabine's walkman mee naar huis. Maar omdat Karin vaak tussen de middag in het klaslokaal verblijft, verdenken Sabina en haar vrienden Karin ervan dat zij de walkman heeft gestolen. Dit brengt hen ertoe een spel te spelen met de bedoeling Karin te straffen: Waarheid, durven of doen. En Nora moet daarbij helpen

Mer om oss barn i Bullerbyn

1987 | Familiefilm

Zweden/Duitsland/Italië 1987. Familiefilm van Lasse Hallström. Met o.a. Linda Bergström, Crispin Dickson Wendenius, Henrik Larsson, Anna Sahlin en Harald Lönnbro.

Gebaseerd op Astrid Lindgrens Büllerbü- verhalen, gesitueerd in de idyllische jaren 1920-30 op het Zweedse platteland, waar kleine peuters lustig rondhuppelen, naar school moeten, een lammetje zien sterven, kiespijn hebben, maar niets ergers. Alles is mooi geregistreerd via het gouden waas van Jens Fischers camera. De anonieme kleuters bewegen met natuurlijke gratie in tegenstelling tot de houterigheid van de professionele acteurs.