Stepan Kayukov

Acteur

Stepan Kayukov is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Bolshaya zhizn (II)

1946 | Drama

SU 1946. Drama van Leonid Loekov. Met o.a. Boris Andreyev, Piotr Aleinikov, I. Peltser en Stepan Kayukov.

Dit tweede deel van de tweedelige film over de mijnwerkers uit het Donjetsbekken gaat over de grimmige en harde levensomstandigheden waarmee ze te kampen hebben bij de wederopbouw van de in WO II beschadigde mijnen. Loukovs carrière werd door deze film bedreigd, omdat de Partij van oordeel was dat hij de werkelijkheid van het leven in Rusland bespotte. De film werd vrijwel onmiddellijk verboden en pas na Stalins dood in 1958 in een nieuwe versie uitgebracht. Ook bekend als A GREAT LIFE.

Bolshaya zhizn (I)

1940 | Drama

SU 1940. Drama van Leonid Loekov. Met o.a. I. Peltzer, Boris Andreyev, Piotr Aleinikov, I. Novoseltsov en Stepan Kayukov.

Het eerste deel van de tweedelige film over de mijnwerkers uit het Donjetsbekken gaat over de pogingen de produktie te verhogen en de ontmaskering van de klassevijanden. Het scenario is van Pavel Nilin naar zijn eigen roman, waarin het vooral gaat om de verhouding mens-arbeid. Het tweede deel werd in 1946 gemaakt, maar door de heftige kritiek werd de film in een hergemonteerde versie pas in 1958 uitgebracht.Ook bekend als A GREAT LIFE.

Joenost Maksima

1935 | Drama

SU 1935. Drama van Grigori Kozintsev en Leonid Trauberg. Met o.a. Boris Chirkov, Stepan Kayukov, Valentina Kibardina en Mikhail Tarkhanov.

Het eerste deel van de MAKSIM-trilogie baseerden Kozintsev en Trauberg op hun onderzoek van de memoires van oude Bolsjewieken. Maxim is een jonge arbeider in de jaren voor WO I. Met een mengeling van ernst en lichte humor worden zijn karakter en zijn groeiend bewustzijn van de behoefte aan politieke verandering ontvouwd. De film won de eerste prijs op het Moskou Filmfestival in 1935. De vervolgdelen zijn getiteld: VOZVRASJTSIENIJE MAKSIMA en VYBORGSKAJA STORONA.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Stepan Kayukov op televisie komt.

Reageer