Manfred Kohler

Regisseur, Acteur

Manfred Kohler is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

König der Eidechsen

1990 | Drama

Duitsland 1990. Drama van Andreas Piontkowitz. Met o.a. Martin Plass, Harald Kleber, Manfred Köhler, Cornelia Cabralle en Ditta Rolle.

Marko (Plass) en Uwe (Kleber) uit Duitsland zijn onverbiddelijke fans van de legendarische Amerikaanse popgroep The Doors en in het bijzonder van Jim Morrison, ket enfant terrible dat op 27-jarige leeftijd in 1970 aan een overdosis drugs overleed. Hij ligt begraven in Parijs op het beroemde idolen- en sterrenkerkhof Père-Lachaise dat dateert uit 1803. Marko en Uwe lezen in een fanblaadje dat het borstbeeld van Jim Morrison verdwenen is en besluiten bij de jaarlijkse pelgrimstocht op de overlijdensdag van Morrison een nieuwe buste te maken en af te leveren. Ze raken in de Lichtstad betrokken bij de talloze Franse fans en beleven de wildste avonturen. Het scenario van debuterend regisseur Piontkowitz en Klaus Flemmer is origineel en de film die de twintigste sterfdag van Morrison gedenkt, is weer eens iets anders. Het camerawerk van Bernd Meiners is sfeervol door het gebruik van zwart-wit, terwijl je op de soundtrack inderdaad The Doors hoort.

Wie tötet man eine Dame?

1966 | Avonturenfilm, Komedie

Oostenrijk/Italië 1966. Avonturenfilm van Manfred R. Köhler en Manfred Kohler. Met o.a. Stewart Granger, Karin Dor, Curd Jürgens, Klaus Kinski en Adolfo Celli.

Een redelijk gemaakte actiefilm waarin alles draait om Dor, die ontvoerd en gedood moet worden, zodat zij geen erfenis van 72 miljoen dollar zal krijgen. Dit alles gebeurt in opdracht van oom Jürgens. Dat het hem uiteindelijk niet lukt met Granger als tegenstander laat zich raden. Kinski is de killer. Scenario van Anatol Bratt. Camerawerk van Siegfried Hold. Ook bekend als TARGET FOR KILLING en DAS GEHEIMNIS DER GELBEN MÖNCHE.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Manfred Kohler op televisie komt.

Reageer