Lutz Konermann is regisseur en acteur.
Er zijn 12 films gevonden.

Zeit für Frühling

2016 | Drama

Duitsland 2016. Drama van Lutz Konermann. Met o.a. Simone Thomalla, Carolyn Genzkow, Marco Girnth en Merab Ninidze.

Hundertmal Frühling

2016 | Drama

Duitsland 2016. Drama van Lutz Konermann. Met o.a. Simone Thomalla, Merab Ninidze en Marco Girnth.

Erna wordt binnenkort honderd jaar. Maar de kranige dame heeft geen zin in een georganiseerd feest in haar bejaardentehuis. Bovendien heeft ze nog een missie te vervullen en verlaat ze het bejaardentehuis.

Der Elefant - Mord verjährt nie

2002 | Thriller

Duitsland 2002. Thriller van Lutz Konermann. Met o.a. Niels Bruno Schmidt, Katharina Abt en Thomas Sarbacher.

Erna wordt binnenkort honderd jaar. Maar de kranige dame heeft geen zin in een georganiseerd feest in haar bejaardentehuis. Bovendien heeft ze nog een missie te vervullen en verlaat ze het bejaardentehuis.

Lieber Brad

2001 | Komedie, Familiefilm

Zwitserland/Duitsland 2001. Komedie van Lutz Konermann. Met o.a. Carol Schuler, Andrea Guyer, Mathias Gnädinger, Martine Maximin en Ingo Hülsmann.

TASHet scenario is van Güzin Kar. Het camerawerk is van Benjamin Dernbecher. De dialogen zijn in Schwyzerdütsch; een ondertiteling is gewenst buiten Zwitserland. Stereo.

Meine Tochter darf es nie erfahren

2000 | Drama

Duitsland 2000. Drama van Lutz Konermann. Met o.a. Kai Scheve, Walter Kreye en Muriel Baumeister.

TASHet scenario is van Güzin Kar. Het camerawerk is van Benjamin Dernbecher. De dialogen zijn in Schwyzerdütsch; een ondertiteling is gewenst buiten Zwitserland. Stereo.

Herzlos

1999 | Thriller

Duitsland 1999. Thriller van Lutz Konermann. Met o.a. Leslie Malton, Tim Bergmann, Julia Brendler, Ellen ten Damme en Inga Busch.

Blonde hoofdverpleegster Charlotte Brandis (Malton) en haar man, Henry (H[KA3]ubchen) die beiden behoorlijk verdienen, houden de schijn van een goed huwelijk op. Henry heeft een jonge vriendin, Lisa (Ten Damme) en Charlotte heeft een verhouding met een jongere collega, Frank Soltau (Bergmann). Zowel Charlotte als Henry hebben er vrede mee. Op haar werk meent Charlotte een fatale fout gemaakt te hebben: een pati[KA3]ent is overleden nadat Charlotte een verkeerd infuus zou hebben toegediend. Charlotte gaat zwaar gebukt onder deze professionele dwaling en wil haar misstap bekennen en boete doen. Over haar priv[KA1]eleven had ze al enige tijd de nodige twijfels en nu ze wil schoon schip maken door haar verhouding met Frank te be[KA3]eindigen. Frank weerhoudt haar van beide voornemens. Charlotte aarzelt teveel en dat wordt haar en haar gezin bijna noodlottig tot aan de `onverwachte` ontknoping. Ondertussen heeft Frank de familie Brandis aardig gemanipuleerd, inclusief de verovering van dochter Sandra (Brendler). Uitstekende spelers voor het kleine scherm zitten opgezadeld met een niet al te origineel scenario van Siegfried Meier en regisseur Konermann dat gebaseerd is op de personages, die bedacht werden door Martina Wiemers. Het aantrekkelijke camerawerk is van Sonja Rom.

Virus X - Der Atem de Todes

1997 | Thriller

Duitsland 1997. Thriller van Lutz Konermann. Met o.a. Udo Wachtveitl, Despina Pajanou, Anna Brggemann, Peter Sattmann en Leslie Malton.

Film over een levensbedreigende epidemie. Na terugkomst van een lange reis door Azië krijgt een jong stel een auto-ongeluk. De vrouw overlijdt ter plekke en haar man de volgende dag aan een shock. De viruloge van het ziekenhuis vermoedt dat de man besmet moet zijn geweest met een virus. Bijna niemand gelooft haar, totdat er meerdere patiënten op raadselachtige wijze sterven. De noodklok wordt geluid en het is zaak dat zo snel mogelijk het virus wordt geïdentificeerd en dat valt niet mee

Virus X

1997 | Thriller

Duitsland 1997. Thriller van Lutz Konermann. Met o.a. Leslie Malton, Peter Sattman en Anna Brüggemann.

Braaf suspense-verhaal over de bekende race-tegen-de-klok naar aanleiding van een virus, dat een epidemie dreigt te veroorzaken als de bange vermoedens van de jonge arts, Simone Stenzel (Malton), niet serieus genomen worden door haar geleerde omgeving. Omdat dit tamelijk geijkte idee veel te mager was, werden er ook nog de huwelijksproblemen tussen dokter Simone en haar man chirurg Robert aan toegevoegd. Het scenario vol clich[KA1]e`s en zonder verrassingen (de afloop!) is van Uta Berlet en Hermann Kirchmann. Uitsluitend voor kijkers die niet willen nadenken.

Zoff und Zärtlichkeit

1995 | Drama, Komedie, Familiefilm

Duitsland 1995. Drama van Ecki Ziedrich en Lutz Konermann. Met o.a. Helmut Zierl, Christina Plate, Leonard Lansink, Nadja Engelbrecht en Heinrich Schafmeister.

Dertiendelige familieserie rond psychologiestudente en overtuigde feministe Eva (Plate) die een aardig bedrag heeft ge[KA3]erfd en met haar docent (Schafmeister), een product van de meibeweging 1968, een psychologiepraktijk wil openen in Frankfurt (am Main). Door een toevallige samenloop van omstandigheden en het woningtekort in die stad, moet zij het appartement delen met sjoemelaar Harald Hofmann (Zierl), die er met zijn studiegenoot Reginald (Lansink) een bemiddelingsbureau voor trouwlustige meisjes uit Polen wil starten. Dat en heel wat misverstanden leiden tot een komisch bedoelde kleine oorlog, waarin de vriendenkringen van Eva en Harald betrokken raken. Een en ander speelt zich veelvuldig af in Haralds stamkroeg `Ideenb[KA3]orse` en in Eva`s werkkring `Hexenwahn und Psychoanalyse`. Niet meteen een hoogvlieger qua originaliteit, een Duitse versie van de Amerikaanse successerie [KL]Cheers[KLE]. Lansink en Schafmeister zouden heel lang samenwerken in de krimi-reeks WILSBERG over antiquarische boekhandelaar en speurneus Georg Wilsberg (Lansink) en diens vriend Manni H[KA3]och (Schafmeister), ambtenaar bij bouw- en woningtoezicht in Münster. Het scenario is van Martina Brand en Thomas Kirdorf. Het camerawerk is van Hans- Jörg Allgeier. Mono.

Eine fast perfekte Liebe

1995 | Komedie

Duitsland 1995. Komedie van Lutz Konermann. Met o.a. Andreas Herder, Inga Busch, Alexander Hauff, Nadia Brunckhorst en Ralf Richter.

Dr. Jens Kr[KA3]oger (Herder) is afgestudeerd als arts maar vindt geen werk. Hij overleeft door wat antiek van zijn oma te verkopen. In een warenhuis ontmoet hij de winkeldetective Mieke Sonntag (Busch). Zij worden verliefd op elkaar maar hij verzwijgt dat hij werkloos is. Hij doet zich voor als een arts met een drukke praktijk. Wanneer Mieke ontslagen wordt, durft zij ook niet vertellen dat zij zonder job zit. De leugens van het stel lijken op een ware catastrofe af te sturen, maar zover komt het niet. De problematiek van jonge, werkloze artsen wordt, naar een draaiboek van Thomas Kirdorf tragi-komisch in beeld gebracht door Sonja Rom in 16/9, met muziek van J.J. Gerndt. Busch is niet bepaald een mooie vrouw, maar ze heeft beslist sexappeal.

Schwarz und ohne Zucker

1986 | Romantiek

Duitsland 1986. Romantiek van Lutz Konermann. Met o.a. Lutz Konermann, Edda Heidrun Backmann, Gudjon Pedersen, Kolbrun Halldorsdottir en Hanna Maria Karlsdottir.

Edda, lid van een IJslandse straattoneelgroep, komt in Italië Herman, een alternatieve jonge Duitser tegen. Tussen de twee ontstaat een liefdesgeschiedenis, die door de jonge regisseur Konermann in zeer passende zwart-wit beelden is weergegeven.

Aufdermauer

1984 | Drama, Biografie

Duitsland 1984. Drama van Lutz Konermann. Met o.a. Klaus Abramowsky, Klaus Grünberg, Susann B. Winter, Lutz Konermann en Barbara Bertram.

De film behandelt het waar gebeurde verhaal van Albert, die in de jaren vijftig tot levenslang veroordeeld werd. Na dertig jaar gezeten te hebben, keert Albert niet terug van zijn eerste verlofperiode. Op onderkoelde wijze, zonder emoties op te dringen, toont de film ons hoe Albert de vrijheid beleeft.