Prudencia Grifell is acteur.
Er zijn 33 films gevonden.

El señor doctor

1965 | Komedie

Mexico 1965. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. 'Cantinflas', Marta Romero, Miguel Angel 'El Men' Alvarez en Prudencia Grifell.

De komische en romantische verwikkelingen van een naïeve en idealistische plattelandsdokter. Een komedie rond de populaire 'Cantinflas', die nauwelijks afwijkt van zijn andere films.

La hermana blanca

1960 | Drama

Mexico 1960. Drama van Tito Davison. Met o.a. Jorge Mistral, Yolanda Varela, Prudencia Grifell en Augusto Benedico.

De vierde versie, deze keer een Spaanstalige, van THE WHITE SISTER. De eerste dateert van 1915, de tweede van 1923 met Lilian Gish en Ronald Colman onder regie van Henry King, de derde van 1933 Helen Hayes en Clark Gable onder regie van Victor Fleming, die de mensen deden huilen. Gebaseerd op de roman The white sister van Francis Marion Crawford. Het verhaal is overbekend: een vrouw treedt het klooster in wanneer zij denkt dat haar geliefde in de oorlog gesneuveld is... maar hij komt terug!

Senda Prohibida

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Lilia Prado, Enrique Rambal, Prudencia Grifell en Beatriz Aguirre.

Een rijpe en respectabele man wordt gek door toedoen van een gewetenloze vrouw. De film is interessant in die zin dat het traditionele conflict tussen stad en platteland hier omgekeerd wordt. Deze keer is de stad rechtschapen en het platteland verdorven. Goed acteerwerk van Prado.

Proceso de la señoritas Vivanco

1959 |

Mexico 1959. Mauricio de la Serna. Met o.a. Sara García, Prudencia Grifell, Manuel Fábregas en José Luis Jiménez.

De twee oude vrijsters Vivanco ontketenen een opstand in de gevangenis waarin zij zijn opgesloten vanwege hun medewerking aan de ontsnapping van één van de gevangenen. De opvolger van LAS SEÑORITAS VIVANCO, een beetje aanstellerig maar aandoenlijk teder.

Mis abuelitas, nomás!

1959 |

Mexico 1959. Mauricio de la Serna. Met o.a. Antonio 'Clavillazo' Espino, Sara García, Prudencia Grifell en Rosa de Castilla.

Een bende bandieten vermoordt een jeugdige grootgrondbezitter. Diens vriend geeft zich uit voor hem en presenteert zich aan de grootmoeders. Het ligt er allemaal veel te dik bovenop, ondanks de uitstekende rollen van García en Grifell.

Caperucita Roja

1959 | Familiefilm

Mexico 1959. Familiefilm van Roberto Rodríguez. Met o.a. María Gracia, Manuel 'Loco' Valdés, Rafael Muñoz en Prudencia Grifell.

Een film gebaseerd op het beroemde verhaal van Charles Perrault, compleet met een stichtelijke boodschap. Het enige dat vermelding verdient is het fraaie camerawerk van Alex Phillips.

Raffles

1958 | Misdaad

Mexico 1958. Misdaad van Alejandro Galindo. Met o.a. Rafael Bertrand, Martha Mijares, Prudencia Grifell en Arturo Martínez.

De avonturen van de 'dief met de witte handschoen'. Uitstekende rol en zeer geslaagde scènes.

Mexico nunca duerme

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Prudencia Grifell, Antonio Badú, Aurora Alvarado en Silvia Suarez.

Een meisje wordt door haar vriend overgehaald om in een revue te gaan dansen; haar oma zoekt haar overal en raakt zo betrokken in een zaak van vrouwenhandel. Een zeer moraliserende film.

Las Señoritas Vivanco

1958 |

Mexico 1958. Mauricio de la Serna. Met o.a. Pedro Armendáriz, Sara García, Prudencia Grifell en Ana Luisa Peluffo.

Om beslaglegging te voorkomen, besluiten twee oude vrijsters uit stelen te gaan. De film is een hommage aan twee van de meest vooraanstaande Mexicaanse actrices: García en Grifell. Een alleszins acceptabele satire op de politieke situatie van het land aan het eind van de negentiende eeuw, voor het uitbreken van de Mexicaanse Revolutie.

El Hombre que me gusta

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Tulio Demicheli. Met o.a. Arturo de Córdova, Silvia Pinal, Prudencia Grifell en Oscar Ortíz de Pinedo.

Omdat hij geen lening krijgt, besluit een getrouwde man een eind aan zijn leven te maken. Hij stuurt een brief aan zijn vrouw, maar haar grootmoeder denkt dat hij haar wil vermoorden omdat hij haar een sta-in-de-weg vindt. Een luchtige en innemende film, hoewel een tikkeltje warrig.

Préstame tu cuerpo

1957 | Komedie, Fantasy

Mexico 1957. Komedie van Tulio Demicheli. Met o.a. Silvia Pinal, Manuel Fábregas, Prudencia Grifell en Julio Villarreal.

Door een vergissing van haar engelbewaarder moet een overleden meisje terug naar de aarde om zich in een vreemd lichaam te reïncarneren. Zelfs de sympathieke Pinal kon de film niet behoeden voor een totale commerciële ondergang.

Pepito y el Monstruo

1957 | Horror

Mexico 1957. Horror van Joselito Rodríguez. Met o.a. Pepito Romay, Titina Romay, Prudencia Grifell en Martha Rangel.

Een jongetje is in een theater getuige van de moord op een bejaarde man in een theater door een monsterlijk figuur; maar voordat hij sterft vertrouwt het slachtoffer hem een geheim toe. Rodr[KA1]iguez bleef proberen zijn familie rollen in alle genres te laten spelen (hier kwam de griezelfilm aan de beurt); het resultaat was niet minder pathetisch.

La Sonrisa de la Virgen

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Roberto Rodríguez. Met o.a. María Gracia, Jorge Martínez de Hoyos, Prudencia Grifell en Miguel Manzano.

Een meisje dat altijd dichtbij de natuur heeft geleefd, ziet zich eensklaps opgesloten tussen de muren van een internaat. Zij smeekt de Maagd Maria om een wonder. De grenzen van minderwaardigheid en stupiditeit worden wederom verlegd.

Horas de agonía

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Miguel Torruco, Lilia Prado, Prudencia Grifell en Julio Villarreal.

Een arts doodt een patiënte als hij, na eerst met haar getrouwd te zijn, ontdekt dat zij ongeneeslijk ziek is. Uitermate warrig en schokkend. Dit was de laatste film van Miguel Torruco, die kort daarop overleed.

El Organillero

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Antonio Espino 'Clavillazo', Verónica Loyo, Armando Arriola en Prudencia Grifell.

In een arme buurt werkt een orgelbouwer dag en nacht om de zanglessen van het meisje op wie hij verliefd is te betalen, zonder dat zij zelf het weet. Gekunsteld en plichtmatig.

Sublime melodía

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Tulio Demicheli. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Ramón Gay, Angélica María en Prudencia Grifell.

De schoonmoeder van een jonge weduwe wil tot elke prijs voor haar kleindochter zorgen. Een elegant bedoelde, maar in werkelijkheid stomvervelende film.

Mi desconocida esposa

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Alberto Gout. Met o.a. Silvia Pinal, Rafael Bertrand, Prudencia Grifell en Félix González.

Een meisje uit de provincie komt naar de stad om werk te zoeken. In haar pension ontmoet zij een kind dat beweert haar zoontje te zijn. Een mondaine komedie, modern bedoeld, maar in feite hopeloos ouderwets.

La Tercera palabra

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Julián Soler. Met o.a. Pedro Infante, Marga López, Sara García en Prudencia Grifell.

Een jonge lerares wordt in dienst genomen om een jongen van 28 te onderrichten. Er ontstaat een liefde en zij wordt zwanger. Enkele scènes verdienen het om opgenomen te worden in de bloemlezing 'belachelijke scènes'

Una Mujer en la calle

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Marga López, Prudencia Grifell, Ernesto Alonso en José María Linares.

Een ex-hoertje wordt verliefd op een arts aan wie zij niets over haar verleden vertelt. Maar al spoedig probeert een ex- vriend haar te chanteren. Het tragische is dat de film serieus bedoeld is en dat maakt hem eindeloos vervelend.

Prisionera del pasado

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Tito Davison. Met o.a. Paquita Rico, Joaquín Cordero, Enrique Rambal en Prudencia Grifell.

Bij aankomst in Mexico wordt een zangeres en danseres verliefd op een Mexicaanse kapitein. Zij trouwt met hem. Eerste en laatste Mexicaanse film met de zeer Andalusische Paquita Rico in de hoofdrol, die daarmee haar landgenoten Lola Flores en Carmen Sevilla in het voetspoor volgde. Een totale mislukking.

El Asesino X

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Carlos López Moctezuma, Manuel Fábregas, Prudencia Grifell en Maricruz Olivier.

Een man wordt ter dood veroordeeld vanwege de moord op zijn vriend, die zijn vriendin verleidde, prostitueerde en later vermoordde. Het enige interessante aan deze film, vanwege het belachelijke ervan, is Chicago, bevolkt door Mexicanen die de hoogste functies bekleden.

La Ladrona

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Rosa Arenas, Carmen González, Julio Villarreal en Prudencia Grifell.

Omdat haar zusje er met haar vriend vandoor is, besluit een meisje het klooster in te gaan. Veel te moraliserend en ouderwets.

María Cristina

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Ramón Pereda. Met o.a. María Antonieta Pons, Carlos Cores, Prudencia Grifell en Jorge Reyes.

Een meisje komt met haar oma naar de grote stad; zij worden in huis genomen door een arts op wie het meisje verliefd wordt. De toch al flinterdunne plot van de film wordt volledig verdrongen door de talloze liedjes van de hoofdrolspeelster.

Los Huéspedes de La Marquesa

1951 | Komedie, Musical

Mexico 1951. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Amalia Aguilar, Ramón Armengod, Carlos Solares en Prudencia Grifell.

Een welgestelde bejaarde vrouw doet veel moeite om een verliefd stelletje, dat in een pension woont, gelukkig te maken en er voor te zorgen dat hun musical een succes wordt. Naar een destijds zeer populair hoorspel; staat stijf van de flauwe grappen.

Aquellos ojos verdes

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Ramón Armengod, Issa Morante, Felipe de Alba en Prudencia Grifell.

Een vrouw bedriegt haar minnaar totdat deze er achter komt. De film was een poging om de populariteit van het gelijknamige liedje uit te buiten, maar het resultaat was ridicuul, want de film was in zwart-wit.

Sobre las olas

1950 | Drama, Musical

Mexico 1950. Drama van Ismael Rodriguez. Met o.a. Pedro Infante, Alicia Neira, José Luis Jiménez en Prudencia Grifell.

Een dronken musicus wordt beroemd dankzij één enkel liedje. De tweede versie van de gelijknamige film van Miguel Zacarías en Raphael J. Sevilla uit 1932 over het werk van de jonge componist Juventino Rosas. Weinig realistisch en verschrikkelijk melodramatisch.

Historia de un corazón

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Rosario Granados, Alberto Carriere, Alma Delia Fuentes en Prudencia Grifell.

De zoon van een politicus besluit tegen de wil van zijn ouders met een secretaresse te trouwen, maar vlak voor de bruiloft komt hij onder een trein. Brutaal plagiaat van STELLA DALLAS, de roman van Olive Higgins, verfilmd door Henry King (1926) en King Vidor (1937), maar dan met veel meer succes dan Bracho, die hier niet verder is gekomen dan een slaapverwekkend melodrama.

El Ciclón del Caribe

1950 | Drama, Musical

Mexico 1950. Drama van Ramón Pereda. Met o.a. María Antonieta Pons, Carlos Cores, Prudencia Grifell en Juan José Piñeiro.

Wachtend op de terugkeer van haar verloofde, vindt een meisje werk als danseresje bij een cabaret; ze wordt op slag beroemd. Niet minder dan vijfenveertig minuten muziek maakten het onmogelijk om de toch al minimale plot van dit stompzinnige melodrama enige diepgang mee te geven.

Nuestras vidas

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Ramón Peón. Met o.a. María Antonieta Pons, Carlos Corens, Julio Peña en Prudencia Grifell.

Een jonge beeldhouwer wordt aangereden door een auto, als gevolg waarvan hij zijn geheugen verliest; zijn verloofde besluit het klooster in te gaan. Een overdreven voyeuristische film.

Contra la ley de Dios

1946 | Drama

Mexico 1946. Drama van Adolfo Fernández Bustamante. Met o.a. Amanda Ledesma, Lina Montes en Prudencia Grifell.

Een filmster schenkt haar kind aan haar beste vriendin. Jaren later komt zij het weer opeisen. De film is zó afgrijselijk, dat zelfs de regisseur weigerde om naar de première te gaan.

Los Nietos de Don Venancio

1945 | Komedie

Mexico 1945. Komedie van Joaquín Pardavé. Met o.a. Joaquín Pardavé, Marina Herrera en Prudencia Grifell.

De oude Don Venancio keert na veertig jaar verblijf in Mexico terug naar zijn Spaanse geboortegrond. Een uitzonderlijk slechte film.

El Globo de Cantolla

1943 | Komedie

Mexico 1943. Komedie van Met o.a. Mapy Cortés, José Cibrián en Prudencia Grifell.

Drie als de gebroeders Wright en de heer Phileas Fogg vermomde bohémiens proberen drie zusjes waar zij verliefd op zijn te veroveren, ondanks de weerstand van hun moeder. Vindingrijke en vermakelijke film, met een goede regie.

Viejo nido

1940 | Drama

Mexico 1940. Drama van Vicente Orona. Met o.a. Prudencia Grifell, Graciela de Lara en Alfredo del Diestro.

Een moeder offert haar leven en geluk op voor die van haar kinderen. Een sympathieke en zeer menselijke film, vol begrip en met een zekere originaliteit.