Bob Marley is acteur en componist.
Er zijn 9 films gevonden.

The Boondock Saints

1999 | Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten/Canada 1999. Actiefilm van Troy Duffy. Met o.a. David Della Rocco, Norman Reedus, Sean Patrick Flanery, Willem Dafoe en Billy Connolly.

Boston is vergeven van criminaliteit en de misdadigers worden maar niet bestraft. Daar hebben de Iers-Amerikaanse broertjes Connor en Murphy McManus schoon genoeg van. Nadat ze bij een vechtpartij in hun stamkroeg per ongeluk een paar Russische criminelen vermoorden krijgen ze de smaak te pakken en nemen ze het recht in eigen hand. Systematisch beginnen ze de grootste gangsters af te slachten. FBI-agent Paul Smecker wordt op de zaak gezet, maar vat heimelijk sympathie voor de kruistocht op. Deze zeer gewelddadige actiefilm heeft een aardig uitgangspunt maar ontspoort tegen het einde.

Dangerous Ground

1997 | Actiefilm

Verenigde Staten/Zuid-Afrika 1997. Actiefilm van Darrell Roodt. Met o.a. Elizabeth Hurley, Sechaba Morojele, Eric 'Waku' Miyeni, Ving Rhames en Thokozani Nkosi.

In 1983 kon je in Zuid-Afrika maar beter niet jong, zwart en radicaal zijn. De dertien-jarige Vusi Madlazi was het alledrie en na problemen met de politie werd hij het land uitgesmokkeld. Hij groeide verder op in San Francisco. Veertien jaar later keert Vusi (Cube) weer terug voor de begrafenis van zijn vader. Zijn vaderland is hem vreemd geworden en hij voelt dat hij er geen enkele binding meer mee heeft. Zijn broer Ernest (Morojele) maakt hem duidelijk dat ondanks de afschaffing van de apartheid er nog steeds geen vrede is. Op verzoek van zijn moeder gaat Vusi zijn broer Steven (Miyeni) zoeken. Hij is weggelopen en zou zich in Johannesburg ophouden. Steven blijkt spoorloos en zijn vriendin Karen (Hurley) zegt dat hij drugsgeld gestolen heeft van gangsterbaas Muki (Rhames) die een prijs op zijn hoofd gezet heeft. De film begint als een interessante confrontatie tussen Amerika en Zuid-Afrika, maar na enkele minuten zit je in een alledaagse gangsterfilm die evengoed in de V.S. gesitueerd had kunnen zijn. Ice Cube mag een goede rapper zijn, als acteur stelt hij weinig voor en het bloedbad aan het einde in onvervalste RAMBO-stijl is lachwekkend. Regisseur Roodt schreef het scenario met Greg Latter. Het camerawerk is van Paul Gilpin. Dolby Digital DTS.

Rocket Baby Dolls

1993 | Drama, Familiefilm

Verenigde Staten/Duitsland/Thailand 1993. Drama van Christopher Anderson. Met o.a. Asako Sumii, Ramon Quanta la Gusta en Christopher Anderson.

Tegen de achtergrond van de stadsjungle van een metropool tekent medehoofdrolspeler-regisseur en mede-cameraman Anderson het portret van een jonge Japanse, Asako, die probeert te overleven door zich te prostitueren. Haar bestaan is zo naargeestig, dat ze alleen nog maar huilen kan als ze een helm opzet. Anderson tracht haar te redden, maar ondervindt op zijn weg grote hindernissen. De regisseur vergelijkt zijn film met Adam en Eva's verdrijving uit het Paradijs. Een triest beeld van de moderne jeugd, die veel moeite heeft met het onder ogen zien van de realiteit. Cyrus Amini zorgde net zoals de regisseur voor het camerawerk.

Bonheur

1993 | Komedie, Familiefilm

Frankrijk 1993. Komedie van Cédric Kahn. Met o.a. Estelle Perron, Caroline Trousselard, Malek Bechar, Didier Borga en Naguime Bendidi.

Enkele weken geleden werd Perron van school gestuurd, maar toch trekt ze nog steeds op met haar vriendin Trousselard. Samen met hun vriendjes Bechar en Borga gaan ze zwemmen in het meer. Op weg naar huis worden ze opgepikt door de auto van Bouchouareb, broer van Bechar. Omdat haar ouders niet thuis zijn, stelt Trousselard voor om een feestje te organiseren. Opgepept door muziek en alcohol, worden geesten en lichamen opgehitst. Voorspelbare tragi-komedie over jongeren die zich laten gaan onder invloed van drank en rock. De hoofdpersonages komen afstandelijk over en hun gedrag zal weinig interesse wekken. Kahn schreef het scenario samen met Ismaël Ferroukhi. Fotografie van Antoine Roch. Kahn bewerkte het onderwerp ook tot de bioscoopfilm TROP DE BONHEUR in 1994.

Captain Ron

1992 | Avonturenfilm, Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1992. Avonturenfilm van Thom Eberhardt. Met o.a. Kurt Russell, Martin Short, Mary Kay Place, Benjamin Salisbury en Meadow Sisto.

Short, een onbeduidend ambtenaartje, erft de boot van een oom die dertig jaar geleden verdween. Samen met vrouw en kinderen gaat hij het schip ophalen op het eiland St. Pomme de Terre om het naar Miami te brengen. Het vaartuig blijkt echter niet erg fraai te zijn en scheepshandelaar Anka die akkoord is om het te kopen, vraagt een plaatselijke kennis om als gezagvoerder te fungeren. De man in kwestie, Captain Ron (Russell), is echter een ongewone kerel door wiens onhandigheid ze onderweg zowel guerilla's als piraten achter zich aan krijgen. Vergezochte komedie waar maar sporadisch om gelachen kan worden. Russell en Short schmieren zo dat het vervelend is. Het scenario van Eberhardt en John Dwyer bevat meer gaten dan het schip in kwestie. Mooi-ogende fotografie van Daryn Okada. Dolby Stereo.

Time Will Tell

1991 | Documentaire, Muziek

Verenigde Staten 1991. Documentaire van Declan Lowney.

Een portret van reggae-zanger Bob Marley met een keur aan archiefbeelden, fragmenten uit concerten met zijn groep The Wailers, en zijn opmerkelijke tv-debuut. De film toont de mens achter de zanger, maar natuurlijk komt ook de zanger rijkelijk aan de beurt met enkele van zijn bekendste songs. In deze songs, of het nu reggae genoemd wordt of ska, rap of dub, blijven zijn Jamaïcaanse wortels duidelijk hoorbaar. Marley was een rebel die zijn stempel blijvend op de muziekgeschiedenis heeft gedrukt en zelfs zijn dood in 1981, op amper 36-jarige leeftijd, kon geen einde maken aan zijn legende. Gemaakt voor de bioscoop komt deze film echter beter tot zijn recht op het tv-scherm. Dolby Stereo.

Heartland Reggae

1982 | Musical

Canada 1982. Musical van Jim Lewis. Met o.a. Bob Marley, Peter Tosh, Junior Tucker, Judy Mowatt en The I-Threes.

Registratie van drie reggae-concerten met tussendoor een stuntelig documentair gedeelte dat probeert de socio-culturele roots van reggae te verklaren. De film bevat ook beelden van de door Marley opgezette 'verzoening' tussen politieke tegenstanders Edward Seaga en Michael Manley, destijds in het door politiek geweld verscheurde Jamaica een hele gebeurtenis, maar nu uiteraard niet meer dan een kleine voetnoot in de geschiedenisboeken.

Heartland Reggae

1980 |

1980. J. P. Lewis. Met o.a. Jacob Miller, Peter Tosh en Bob Marley.

Registratie van drie reggae-concerten met tussendoor een stuntelig documentair gedeelte dat probeert de socio-culturele roots van reggae te verklaren. De film bevat ook beelden van de door Marley opgezette 'verzoening' tussen politieke tegenstanders Edward Seaga en Michael Manley, destijds in het door politiek geweld verscheurde Jamaica een hele gebeurtenis, maar nu uiteraard niet meer dan een kleine voetnoot in de geschiedenisboeken.

Reggae Sunsplash

1979 | Muziek, Documentaire

Duitsland 1979. Muziek van Stefan Paul. Met o.a. Peter Tosh, Bob Marley, Third World Band en Burning Spear.

De Bondsrepubliek was in 1979 het pop-punk-Newrock-New Wave- muziekland in opkomst, vandaar deze geslaagde Duits-Jamaicaanse produktie over Marley's Sunsplash-II-festival te Montego Bay.