Walter Rits

Acteur

Walter Rits is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Bunker

1991 | Drama

België 1991. Drama van Paul Schellekens. Met o.a. Willy Vandermeulen, Marijn De Valck, Mieke Verheyden, Martine Jonckheere en Mark Verstraeten.

Vandermeulen als vermoeid leraar Latijn gaat op advies van zijn dokter een volkstuintje huren. Hij maakt er kennis met de tuinders die de 'intellectueel' met gemengde gevoelens onthalen. Hij wordt echter hun woordvoerder en verdediger wanneer zijn vriend De Valck, een projectontwikkelaar, op de plaats van de volkstuintjes een golfterrein wil aanleggen. Vlaamse dramaturgie op zijn smalst.

De Zuiverste nacht

1979 | Drama

België 1979. Drama van Peter Simons. Met o.a. Liliane Raeymaeckers, Willy Vetters, Vic Ribbens, Walter Rits en Johan van Assche.

Een ploeg schoonmakers werkt 's nachts in een kantoorpand. In Vlaams dialect wordt flink geruzied en tijdens de gesprekken, die overigens iedere diepgang missen, komen wat frustraties bovendrijven. Door het luid draaien van hits uit de jaren zestig wordt tevergeefs geprobeerd het geheel nog wat sfeer te geven. Het scenario stoelt op autobiografische gegevens van de auteur Pierre Platteau.

De Man die niet van gedichten hield

1979 | Drama

België 1979. Drama van Dré Poppe. Met o.a. Frank Aendenboom, Walter Rits, Marilou Mermans, Leslie de Gruyter en Florence Jamin.

De vriendin van een bekende TV-persoonlijkheid raakt erg gecharmeerd van een gevierde dichter. Hoewel het verhaal soms even geforceerd overkomt als het spel van enkele acteurs, is er tegen het einde toch een zekere spanning als de twee rivalen elkaar tijdens een TV-interview onderuit willen halen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Walter Rits op televisie komt.

Reageer