Robert McGowan

Regisseur

Robert McGowan is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Our Gang

1944 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1944. Komedie van Robert McGowan. Met o.a. Joe Cobb, Mary Kornman, Jean Darling, Mickey Daniels en Allen Clayton Hoskins.

Een uniek document: drie videobanden die vijf films bevatten van de legendarische komische jeugdserie OUR GANG, sinds 1922 geproduceerd door Hal Roach, rond vier verrukkelijke ukken, voor wie geen streek te dol is, en twee mollige meisjes die om beurten de harten van de knapen stelen. Een van de korte films, BORED OF EDUCATION, kreeg in 1936 zelfs Oscar. Vanaf 1929 doen nieuwe gezichten hun opwachting, waaronder Jackie Cooper, net voor hij een kinderster werd. Norman Chaney verving Joe Cobb. Na 193O verschenen de toekomstige kindersterren Dickie Moore, Scotty Beckett, Spanky McFarland, Carl Switzer en Darla Hood. Niet alleen McGowan voerde de regie: ook Anthony Mack, Gus Meins, Gordon Douglas, George Sidney, Edward Cahn en Cy Endfield droegen hun steentje tot het succes van de serie bij. In 1938 verkocht Roach de rechten aan MGM, die ermee doorgingen tot in 1944. In 1955 kwamen een honderdtal van de oorspronkelijke Roach-filmpjes op de Amerikaanse televisie maar onder de titel The Little Rascals, omdat de OUR GANG-titel eigendom was geworden van MGM. In 1936 werd de enige grote, avondvullende Our Gang-speelfilm gedraaid: GENERAL SPANKY.

Frontier Justice

1935 | Western

Verenigde Staten 1935. Western van Robert McGowan. Met o.a. Hoot Gibson, Jane Barnes, Richard Cramer, Franklyn Farnum en Lloyd Ingraham.

Schaaphouders en veehouders staan in deze onderhoudende western tegenover elkaar. Het gaat om het verkrijgen van waterrechten. Maar in dit geval zijn het de schapenbezitters die de boeven zijn: meestal is het andersom. Hoot moet er op zijn gebruikelijke, ietwat luchtige wijze weer uitkomen. De film kent daarnaast een goede muzikale background, iets wat in die tijd voor een serie-western vrij ongewoon was.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Robert McGowan op televisie komt.

Reageer