Jesper Klein

Acteur

Jesper Klein is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Olsen-bandens sidste stik

1998 | Misdaad, Komedie, Familiefilm

Denemarken/Duitsland 1998. Misdaad van Morten Arnfred en Tom Hedegaard. Met o.a. Ove Sprogøe, Morten Grunwald, Poul Bundgaard, Bjørn Watt-Boolsen en Henrik Koefoed.

Achttien jaar geleden werd Egon Olson (Sprog[KL23]e) veilig opgeborgen in een psychiatrische inrichting. De Deense hoofdstad Kopenhagen werd een stuk rustiger. Benny (Grunwald) geniet van een bescheiden uitkering, die hij ruimschoots aanvult met een salaris en fooien door zwart te werken als taxichauffeur. Kjeld (Bundgaard) is in het bejaardentehuis beland, zit in een rolstoel maar vermaakt zich best met zijn nieuwe vlam Ruth (S[KL23]nck) door op de piano te tingelen en liederen te zingen. Egon wordt naar de tv-studio gehaald om ge[KA3]interviewd te worden over het isolement van ouderen. Doch Egon heeft snode plannen: hij wil van de gelegenheid gebruik maken om te ontsnappen en zijn laatste slag te slaan: de diefstal van de Engelse kroonjuwelen uit de Londense Tower. Hij wordt op de tv niet alleen door Benny en Kjeld gezien, maar ook door staatssecretaris Hatlandsen (Watt- Boolsen), die een opdracht voor Egon heeft: er is een koffer opgedoken met het opschrift Wandenberg en daarin zitten dikke dossiers over de corruptie in de gehele wereld (inclusief de Deense regering). Het is hem heel wat waard als Egon de koffer laat verdwijnen en vernietigt. Als het herenigde trio aan de slag gaat hoopt de bende een vette buit binnen te halen, maar ze hebben buiten de waard gerekend met de hardnekkige commissaris Jensen (Str[KL23]bye) en zijn assistent Holm (Ernst). Het scenario is van Henning Bahs en bevat een verschrikkelijk vergezocht en onwaarschijnlijk plot. Toch vonden de fans van het eerste uur (dertig jaar geleden), die zelf hun pensioen naderen, deze re[KA3]uniefilm met de oorspronkelijke bende een waardig afscheid van het witte doek, al werd de weelderige, hippe Yvonne (Kirsten Walther) node gemist. Dat er geen echt vervolg in deze vorm meer zal komen is zeker, want Bundgaard overleed tijdens het draaien, waardoor men het script moest herzien, men CGI beelden moest creëren en Tommy Kenter de rol van Bundgaard als stand-in moest aanvullen. Co-regisseur Hedegaard, die als regie- assistent bij de reeks was begonnen, overleed een week voordat het draaien gereed was. Arnfred maakte zijn werk af. Toch is het met de bende nog niet afgelopen: ze hebben voor het nageslacht gezorgd, want in 2001 kwam OLSEN BANDEN JUNIOR van Peter Flinth in de bioscopen; ook was er in 1999 de tv-serie Olsen-bandens første kup van 24 afleveringen van 25 minuten op de thuisbuis gekomen. Maar daarna werd het toch wel stil... Het camerawerk is van Peter Klitgaard. Werktitel: OLSENBANDEN PȦ PLEJEHJEM. Dolby Digital.

Baby Doom

1998 | Komedie

Denemarken 1998. Komedie van Peter Gren Larsen. Met o.a. Peter Mygind, Camilla Bendix, Virgil Lange, Mark Berner Hansen en Sofie Albrechtsen.

Max Ram (Mygind) heeft zijn leven volledig onder controle. Alles gebeurt zoals hij het wil en wanneer hij het wil totdat er een baby in het spel komt die voor de nodige chaos zorgt. Verplichte kost voor mensen die een kind willen: kijk en huiver.

L'Homme qui voulait être coupable

1991 | Drama

Denemarken/Frankrijk 1991. Drama van Ole Roos. Met o.a. Anna Karina, Jesper Klein, Sam Besekow, Kirsten Norholt en Poul Bundgard.

Een bewerking van de roman van Henrik Stangerup, die zich afspeelt in het Denemarken van eind 19e eeuw, oftewel in een vastgeroeste, van haar vrijheid beroofde samenleving, waar niets mag. De autoriteiten oefenen druk uit op een schrijver, om de uitgever bij wie hij heeft gepubliceerd terug te vinden, want deze wordt gezocht. Een naargeestig en pessimistisch werk, ongetwijfeld berustend op ware feiten, waarvan deze film een getrouwe weergave is. Een beklemmende sfeer, die het beetje wilskracht dat de personages rest, breekt. Karina is nog altijd even verleidelijk en fascinerend. Innemende beelden van Peter Roos.

Skøonheden og udyret

1983 | Drama, Komedie

Denemarken 1983. Drama van Nils Malmros. Met o.a. Jesper Klein, Line Arlin Søoborg, Merete Volstedlund, Carsten Jøorgensen en Eva Scholdager.

Door het verblijf van haar moeder in een ziekenhuis brengt een jong meisje haar kerstvakantie alleen met haar ruimdenkende vader door, die in redeloze jaloezie ontsteekt als ze verkering krijgt met een al te vlotte fotograaf. Een subtiele en mild- ironische relatieschets van Malmros, waarbij het meisje van een oprechte onbevangenheid is en de vader vriendelijk en kwetsbaar (en hooguit latente incestueuze verlangens heeft), wat oorspronkelijk varianten oplevert in een bekend, maar dankbaar thema.

Sk¿nheden og Udyret

1983 |

Denemarken 1983. Nils Malmros. Met o.a. Line Arlien S¿borg, Carsten J¿rgenson, Jesper Klein en Merete Voldstedlund.

Terwijl haar moeder in het ziekenhuis ligt, is de zestienjarige Mette voor het eerst langere tijd alleen met haar vader, met wie ze het alijd goed kon vinden. Als hij merkt dat ze een vriendje heeft, reageert hij jaloers

De Kluts

-1 |

Denemarken. Jorgen Vestergaard. Met o.a. Amalie Ihle Alstrup, Bjerke Smitt Vestermark, Jesper Klein en Jannie Faurschou.

Film over Eigil, een jongen van zeven jaar, die vriendschap sluit met De Kluts, een wezentje met één been en één teen. Eigil, een jongen van zeven jaar, woont met zijn vader en moeder en zijn kleine zusje op een boerderij. Als oom Otto langskomt en vader hem in spreekwoorden toespreekt, vraagt Eigil zich af wat dat toch betekent. Een kat in de zak kopen, de kluts kwijtraken zijn nog maar twee van de vele gezegden van vader. Eigil vraagt zich af hoe een kluts eruit ziet. En verdraaid, de volgende dag komt hij hem tegen! Hij besluit hem nooit meer kwijt te raken

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jesper Klein op televisie komt.

Reageer