Charles Saunders: regie en scenario.
Er zijn 13 films gevonden.

Amazons

1986 | Fantasy, Horror, Avonturenfilm, Erotiek, Animatie

Argentinië​/​​Verenigde Staten 1986. Fantasy van Alex Sesso en Alex Sessa. Met o.a. Windsor Taylor Randolph, Penelope Reed, Joseph Whipp, Danitza Kingsley en Jacques Arndt.

Vrouwelijke krijgers gekleed in schamele bikinis zijn op zoek naar een magisch zwaard dat de redding kan brengen om hun land te behouden; op hun tocht krijgen ze te maken met slachtpartijen, tovenarij en seks. Het snelle plot compenseert in onvoldoende mate het gebrek aan hechte samenhang. Het scenario is van Charles Saunders. Het camerawerk is van Leonard Solis.

Danger by My Side

1962 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1962. Misdaad van Charles Saunders. Met o.a. Anthony Oliver, Maureen Connell, Alan Tilvern en Bill Nagy.

Connell achtervolgt de moordenaar van haar broer door een baantje in een stripteasetent aan te nemen; standaard detectiveverhaal.

Jungle Street

1961 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1961. Misdaad van Charles Saunders. Met o.a. David McCallum, Kenneth Cope, Jill Ireland, Brain Weske en Vanda Hudson.

Jonge straatschenders smeden plannen om een stripteaseclub te beroven, maar krijgen ruzie om een meisje. Een smerig, maar nu en dan doeltreffend drama over de zelfkant van het leven. Kenneth Cope levert een goede acteerprestatie als beroeps tussen luidruchtige amateurs.

The gentle trap

1960 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1960. Thriller van Charles Saunders. Met o.a. Dorlinda Stevens, Felicity Young en Spencer Teakle.

Jonge straatschenders smeden plannen om een stripteaseclub te beroven, maar krijgen ruzie om een meisje. Een smerig, maar nu en dan doeltreffend drama over de zelfkant van het leven. Kenneth Cope levert een goede acteerprestatie als beroeps tussen luidruchtige amateurs.

Woman Eater

1959 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1959. Horror van Charles Saunders. Met o.a. George Coulouris, Robert MacKenzie, Norman Claridge, Marpessa Dawn en Jimmy Vaughan.

Een waanzinnige geleerde (Colouris) voert vrouwen aan een gestolen boom uit de Amazone, die hij in de kerker van zijn Britse landgoed laat groeien in de hoop dat hij zo een substantie zal verkrijgen waarmee hij de doden weer tot leven kan wekken. En dan durven ze nog te zeggen dat de wetenschap een gebrek aan fantasie heeft!

Nudist Paradise

1959 | Erotiek

Verenigd Koninkrijk 1959. Erotiek van Charles Saunders. Met o.a. Anita Love, Carl Conway, Katy Cashfield, Dennis Carnell en Celia Hewitt.

Een Amerikaanse student aan een kunstacademie overwint zijn schaamtegevoel en sluit zich aan bij een nudistenkolonie, in navolging van de vrouw die hij liefheeft. Een preuts en onbedoeld lachwekkend fantasieverhaal over nudisme.

Naked Fury

1959 | Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1959. Misdaad van Charles Saunders. Met o.a. Reed de Rouen, Kenneth Cope, Leigh Madison, Arthur Lovegrove en Thomas Eytle.

Een bende zoekt na een overval zijn toevlucht in een leegstaand pakhuis. Bij de overval werd een nachtwaker gedood en diens dochter is nu een onwelkome gijzelaar. Een B-thriller die boven de doorsnee uitstijgt door Geoffrey Faithfulls sfeervolle zwart-witbeelden.

There's Always A Thursday

1957 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1957. Komedie van Charles Saunders. Met o.a. Charles Victor, Frances Day en Jill Ireland.

Een huisvrouw ontpopt zich als een volleerde uitgekookte tante in deze komedie. Redelijk van spel.

The Man without a Body

1957 | Horror, Sciencefiction

Verenigd Koninkrijk 1957. Horror van W.Lee Wilder en Charles Saunders. Met o.a. Robert Hutton, George Coulouris, Julia Arnall, Nadja Regin en Sheldon Lawrence.

Een Amerikaans bankier (Coulouris) met hersentumor, roept de hulp in van een Londens specialist (Hutton), die met hersentransplantaties experimenteert. De bankier wil echter niet zo maar nieuwe hersens krijgen, maar eist deze van Nostradamus, de in de 16e eeuw overleden waarzegger. Hij laat ze stelen in Frankrijk, waar ze bewaard worden. Nostradamus echter wordt kwaad omdat zijn rust verstoord is en richt een bloedbad aan. Niet erg geloofwaardige prent, die wel enkele sterke horrormomenten heeft. Het was in elke geval één van de eerste films die inspeelde op de vraag wie eigenlijk overleefde bij een hersentransplantatie: de donor of de ontvanger, maar wat meer hersens in het scenario had een betere film kunnen opleveren.

Kill Her Gently

1957 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1957. Misdaad van Charles Saunders. Met o.a. Marc Lawrence, Maureen Connell, George Mikell, Griffith Jones en John Gayford.

Een rauwe B-film over een, zogenaamd genezen, gestoorde patiënt die twee ontsnapte gevangenen inhuurt om zijn vrouw te doden.

One Jump Ahead

1955 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1955. Misdaad van Charles Saunders. Met o.a. Paul Carpenter, Diane Hart, Jill Adams, Freddie Mills en Peter Sinclair.

Een ondernemende misdaadverslaggever onderzoekt de moord op een jongetje. Paul Carpenter en Diane Hart doen het goed als de journalisten die vroeger gespeeld werden door Peter Reynolds en Honor Blackman. Dat de film kennelijk met weinig geld gemaakt is doet niets af aan dit aardige verhaal met gladgebekte spelers.

Death of an Angel

1952 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1952. Misdaad van Charles Saunders. Met o.a. Jane Baxter, Patrick Barr, Julie Somers, Jean Lodge en Raymond Young.

De door iedereen geliefde vrouw van een dorpsdokter sterft aan arsenicumvergiftiging. De vervanger van de arts lost het raadsel op. Effectieve misdaadfilm, met weinig geld gemaakt en spannend geregisseerd.

Tawny Pipit

1944 | Komedie, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1944. Komedie van Bernard Miles en Charles Saunders. Met o.a. Bernard Miles, Rosamund John, Jean Gillie, Christopher Steele en Lucie Mannheim.

Bijna te keurige kleine komedie over het rustige, landelijke leven in een Engels dorpje tijdens de oorlog. Een herstellende piloot, een verpleegster en een dorpspastoor redden het leven van een... koppel zeldzame vogels die er hun nest hebben gebouwd! Geschreven, geregiseerd en vertolkt door Sir Bernard Miles, de latere stichter van het Londense Mermaid Theatre. Kan als voorloper beschouwd worden van de zogeheten Ealing-filmschool.