Marina Kobakhidze

Acteur

Marina Kobakhidze is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Vive la mariée ... et la libération du Kurdistan

1998 | Komedie

Frankrijk 1998. Komedie van Hiner Saleem. Met o.a. Georges Corraface, Marina Kobakhidze, Stéphanie Lagarde, Tuncel Kurtiz en Fatah Soltani.

Deze film speelt in de Turks-Koerdische gemeenschap in Parijs, die volgens scenarioschrijver-regisseur Saleem honderdduizend man telt en geloven wij de film, uit meer mannen dan vrouwen bestaat. Cheto (Corraface) is een jonge Koerd uit de Franse hoofdstad. Hij is op de huwbare leeftijd en zijn familie vindt dat hij moet gaan trouwen met een vrouw uit eigen kringen. Ondanks het feit dat Cheto er een amoureuze relatie op nahoudt met Christine (Lagarde) die bij de Franse immigratiedienst (handig!) werkt, gaat hij met zijn kameraden homevideo`s bekijken, waarop hij een jong, sexy bruidje uit zijn eigen land uitkiest. Als zij aankomt en Cheto haar voor het eerst op het vliegveld ziet, is zijn teleurstelling gigantisch: het is Mina (Kobakhidze), de gezette en huiselijk zus van de jonge `buikdanseres` die hij `besteld` had. Cheto voelt zich bedrogen en wil het feest niet laten doorgaan, maar zijn machtige en invloedrijke oom Ismet (Kurtiz) en de rest van de familie dwingen hem om te trouwen. Voor Mina breekt de hel los: ze moet menige vernedering slikken en ze wordt als een voetveeg behandeld. Onder invloed van Leila (Aalam) begint ze te emanciperen en is het tenslotte Cheto, die aan het kortste eind trekt. Regisseur Saleem geeft een kleurrijk, soms niet erg fijnzinnig beeld van de cultuur thuis (in Turkije) en in Frankrijk (`belasting` innen voor de PKK), hoewel hij begrip heeft voor macho`s, want Cheto weet op een gegeven moment niet meer, waarbij hij hoort. Het spel van de hoofdrollen is OK en deze best aardige film is niet meer (maar ook niet minder) dan het grote aantal over dit onderwerp, waar de Duits-Turkse filmers Saleem met steun van de omroepen zijn voorgegaan. Het camerawerk is van Valérie Le Gurun.

Vive la mariée et la libération du Kurdistan

1997 |

1997. Hiner Saleem. Met o.a. Marina Kobakhidze, Georges Corraface en Rona Hartner.

Leve de bruid... en de bevrijding van Koerdistan vertelt met bitterzoete humor het verhaal van confectiearbeider en patriot Cheto (Corraface) in de Koerdische gemeenschap van Parijs (10de arrondissement). Hoewel hij een Franse vriendin heeft bij de immigratiedienst vindt Cheto het tijd worden voor een mooie, maagdelijke Koerdische vrouw uit een patriottische familie. Met behulp van een videoband uit het vaderland wordt de perfecte bruid geregeld maar tot zijn grote schrik stapt haar timide zus Mina (Kobakhidze) uit het vliegtuig. Om Mina's familie niet te onteren gaat het huwelijk gewoon door. Cheto zet zijn oude leventje voort, inclusief Franse vriendin, en is met stomheid geslagen wanneer Mina uiteindelijk niet de dociele vrouw blijkt die hij uit medelijden trouwde. Om de Koerdische vrijheidsdrang toegankelijk te maken voor een breed publiek koos de jonge Koerdische cineast Saleem voor een luchtige, optimistische aanpak. 'Er is weinig verschil tussen een propagandafilm en een kalasjnikov,' aldus Saleem.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marina Kobakhidze op televisie komt.

Reageer