Afro Poli

Acteur

Afro Poli is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Aida

1953 | Muziek

Italië 1953. Muziek van Clemente Fracassi. Met o.a. Sophia Loren, Lois Maxwell, Luciano della Marra, Folco Lulli en Léonide Massine.

Verdi's beroemde 'Egyptische' opera - gecomponeerd ter gelegenheid van de opening van het Suezkanaal - kreeg een tamelijk spectaculaire verfilming, waarbij, anders dan in de Italiaanse film-opera, gevestigde acteurs zangstemmen playbacken. Loren in de titelrol is een fraai ogende slavin, maar acteren kon ze zo vroeg in haar carrière nog niet, ze zingt echter met de stem van Renata Tebaldi wat voor de liefhebbers veel goed maakt. De stem van Lois Maxwel is door Ebe Stignani gezongen. Het camerawerk is van Piero Portalupi. Muzikale regie van Giuseppe Morelli. Muzikale supervisie van Renzo Rossellini. Het ballet wordt gedanst door het Opéra van Roma.

I pagliacci

1948 | Muziek

Italië 1948. Muziek van Mario Costa. Met o.a. Tito Gobbi, Gina Lollobrigida, Afro Poli, Filippo Morucci en Beniamino Gigli.

Beroemde opera uit 1892 van Leoncavallo. Een clown bij een reizend revuegezelschap is jaloers op zijn vrouw. Zij heeft een verhouding met een jonge grondbezitter en als de waarheid van haar overspel tot hem doordringt verliest de clown zich in zijn optreden, tot hij alle pretentie opgeeft en zijn vrouw met een degen bedreigt. Costa, veteraan op het gebied van operaverfilmingen, maakte er een aanvaardbaar geheel van waarin de jonge, beeldschone Lollobrigida schittert als exotische schone met een décolleté dat niet veel te raden overlaat. De toneelverfilming van Franco Zeffirelli uit 1982 is veel indrukwekkender en beter gespeeld.

Cenerentola

1948 | Fantasy, Musical

Italië 1948. Fantasy van Fernando Cerchio. Met o.a. Lori Randi, Gino Del Signore, Afro Poli, Vito De Taranto en Franca Tamantini.

Onverkorte versie van Rossini's opera over het beroemde sprookje van Perrault. Assepoester wordt oneerlijk behandeld en vernederd door haar stiefmoeder en stiefzusters die jaloers zijn op haar bescheidenheid en schoonheid. Een toverfee zorgt ervoor dat zij ook naar het bal mag gaan in het koninlijke paleis, waar de prins een gade zoekt. Hij wordt verliefd op haar. Ze trouwden en leefden nog lang en gelukkig. Prachtig camerawerk op locatie in het voormalige Koninklijke Paleis te Turijn; de buitenopnames werden gemaakt op het kasteel Stupinigi te Tolcinasco en het voormalige Koninklijke Paleis in Monza. Helaas is de film stijf en zonder emotionele hoogtepunten, ook al is de regie vakkundig. De muziek en liederen zijn niet bijzonder. Dit is Cerchio's tweede regiepoging.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Afro Poli op televisie komt.

Reageer