Tom Parkinson

Regisseur, Producer, Componist

Tom Parkinson is regisseur, producer en componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Warriors of Virtue: The Return to Tao

2002 | Fantasy

Australië 2002. Fantasy van Michael Vickerman. Met o.a. Nathan Phillips, Jeff Carrara, Kevin Smith en Nina Liu.

Dogon heeft het Land van Tao volledig in zijn macht. Kort nadat de achttienjarige Ryan en zijn vriend Chucky bij een krijgsgevecht in Peking arriveren, komen zij in het Land van Tao terecht. Hier moeten zij strijden tegen Dogon. Ryan beseft niet dat het geen toeval is. Hij en zijn vrienden zijn namelijk uitverkorenen; zij zijn de volgende Warriors of Virtue.

Unmade Beds

1997 | Documentaire, Drama

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1997. Documentaire van Nicholas Barker. Met o.a. Aimee Copp, Michael DeStefano, Brenda Monte en Mikey Russo.

Regisseur Barker, die het idee voor deze film over alleenstaanden in New York bedacht, schreef zelf het scenario. Hij benaderde zijn onderwerp op originele wijze: hij zette een stelletje onderzoekers aan het werk, die mensen op straat interviewden en liet kleine advertenties plaatsen in dagbladen, waarop antwoorden binnenkwamen. Hierover deed hij bijna twee jaar. Uit de vierhonderd ondervraagden selecteerde hij een viertal, die hij over een periode van negen maanden volgde met de camera. Hun vaak intieme ontboezemingen legde hij vast op de gevoelige laag. Barker gebruikte negentig procent van de ware gebeurtenissen en voegde er tien procent maaksel aan toe. Hier wringt hem de schoen: je weet niet wanneer je met `Dichtung` en wanneer je met `Wahrheit` te doen hebt. Hierdoor valt de prent een beetje tussen twee stoelen. Anderzijds is het vertoonde intrigerend: Brenda Monte is een gescheiden vrouw met een bijna volwassen dochter; ze kan van tweeduizend dollar per maand niet rondkomen en zoekt naar een vaste partner, die ze voor vijf maal haar maandinkomen bereid is te trouwen. Onderwijl zien we haar in haar zwarte ondergoed en onder de douche; hoewel ze niet knap is, een forse bovenwijdte heeft en het vet op de verkeerde plaatsen is aangeland, is ze toch sexy, maar ze zegt dat twee maal op een dag met een penis geconfronteerd te worden, toch te gortig is... Michael De Stefano is de veertig gepasseerd en nog steeds vrijgezel, zoekt al vijftien jaar naar de ware liefde en wordt soms voor een homo gehouden. Aimee Copp hoopt ondanks het feit dat ze 110 kg weegt, voor haar dertigste getrouwd te zijn -ze heeft nog twee jaar... Mikey Russo is 54, droomt ervan carri[KA2]ere te maken als scenarist, maar productiemaatschappij Miramax stuurde zijn laatste twee scenario`s ongeopend terug met het beleefde verzoek niets meer in te sturen - onderwijl probeert Mikey, een man met een bril en een kalende grote kop, vrouwen via contactadvertenties te ontmoeten. Ze hebben alle vier met elkaar gemeen dat ze wanhopig op zoek zijn naar een relatie. De film begint met magistrale beelden van New York, waarbij de regisseur met zijn cameraman William Rexer II als voyeurs vanachter de ramen in willekeurige slaapkamers en badkamers hebben gekeken. Helaas is de film te lang (op tv een kwartier korter, een hele verbetering) en te cursorisch, al is het een fascinerend idee en het blijft je bij. Dolby-sound. Dubbel bekroond op het filmfestival van Stockholm.

Disciple of Death

1972 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1972. Horror van Tom Parkinson. Met o.a. Mike Raven, Ronnie Lacey, Stephen Bradley, Marguerite Hardiman en Virginia Wetherall.

Een man, die zelfmoord heeft gepleegd, herrijst onder duivelse invloed uit de dood en zal jonge maagden moeten offeren totdat hij er één vindt die vrijwillig de dood zal kiezen om voor eeuwig zijn metgezellin te worden. Niet zo best en tamelijk bloederig, maar Amer is voortreffelijk als kabbalist.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tom Parkinson op televisie komt.

Reageer