Elena Yakovleva

Acteur

Elena Yakovleva is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Chernov

1990 | Drama

Spanje/SU 1990. Drama van Sergey Yurskiy. Met o.a. Andrey Smirnov, Elena Yakovleva, Oleg Basilashvily, Elena Koreneva en Michail Danilov.

Een middelmatig architect, die weinig succes heeft in zijn werk, ziet het allemaal niet meer zitten. In zijn studio heeft hij een model gebouwd van een schitterend land. In gedachten leeft hij daar als een VIP. In zijn fantasiewereld beleeft hij allerlei avonturen. Hij merkt niet dat de wereld om hem heen in elkaar stort: zijn zoon raakt aan de drugs en zijn vrouw wil weglopen.

Interdevotchka

1989 | Drama

SU/Zweden 1989. Drama van Pyotr Todorovsky. Met o.a. Elena Yakovleva, Tomas Laustiola, Larisa Malevannaya, Anastasiya Nemolaeva en Ljubow Polischtschuk.

Een verpleegster in Leningrad (dat tegenwoordig weer St. Petersburg heet) schnabbelt als hoertje, trouwt met een Zweedse klant voor een paspoort en een beter leven. Zij trekt met hem naar het 'beloofde land' maar krijgt er spoedig heimwee naar de Sovjetunie en haar moeder. Tragisch, zwaar op de hand, veel te lang, met een beetje maatschappijkritiek en wat inside- information over prostitutie, een beroep dat officieel niet bestaat onder een communistisch regime. Scenario van Vladimir Kunin. Camerawerk van Valeri Shuvalov.

Shag

1988 | Drama

SU/Japan 1988. Drama van Alexander Mitta. Met o.a. Leonid Filatov, Komaki Kurikhara, Oleg Tabakov en Elena Yakovleva.

Een film over de polio-epidemie in Japan in 1959. In het begin stierven er veel kinderen door gebrek aan vaccin. Een sovjet-professor en zijn Japanse collega zorgden ervoor dat er Russisch vaccin naar Japan gestuurd werd, waarbij ze nogal wat bureaucratische tegenwerking moesten overwinnen. Goed spel van Filatov en Kurikhara, maar toch een weinig boeiende film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Elena Yakovleva op televisie komt.

Reageer