Harcourt Williams (1880-1957): cast.
Er zijn 7 films gevonden.

The Flying Eye

1955 | Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1955. Familiefilm van William C. Hammond. Met o.a. David Hannaford, Julia Lockwood, Harcourt Williams, Ivan Craig en Geoffrey Sumner.

Twee kinderen helpen een kolonel en een geleerde die een geheime formule tegen buitenlandse spionnen proberen te beschermen. Een dwaze plot, waarin de slechterikken worden opgejaagd door een radiobestuurd modelvliegtuigje met een mini tv-camera aan boord. Een kinderfilm die niet de vereiste lichte toets heeft om de lachers op de hand te krijgen.

Roman Holiday

1953 | Romantische komedie

Verenigde Staten 1953. Romantische komedie van William Wyler. Met o.a. Audrey Hepburn, Gregory Peck, Eddie Albert, Hartley Power en Harcourt Williams.

Deze klassieker maakte van de tot dan onbekende Audrey Hepburn een ster (met een Oscar) en van Rome een van de meest romantische steden. William Wyler draaide geheel op locatie deze zonnige komedie over een prinses die de balen heeft van stijve manieren en saaie diners en in Rome haar eigen weg gaat. Zo ontmoet ze een Amerikaanse journalist met wie ze een onvergetelijke vakantie viert. Peck speelt zo'n luchtige rol waar Cary Grant het patent op leek te hebben, maar alle aandacht gaat naar Hepburn in een parade van uiterst stijlvolle outfits, gecreëerd door Hollywoods topontwerpster Edith Head.

The Lost People

1949 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1949. Drama van Bernard Knowles. Met o.a. Richard Attenborough, Mai Zetterling, Siobhan McKenna, Dennis Price en Maxwell Reed.

Price als Brits kapitein zorgt voor de nodige rust en vrede in een in Duitse schouwburg die nu volgestouwd zit met Displaced Persons, waaronder Zetterling en Attenborough in één van zijn mooiste rollen. Jammer dat het allemaal zo toneelmatig overkomt: film is gebaseerd op het toneelstuk Cockpit van Bridget Boland.

No Room at the Inn

1948 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1948. Drama van Dan Birt. Met o.a. Freda Jackson, Joy Shelton, Hermione Baddeley, Joan Dowling en Harcourt Williams.

Een feeks vrouw hongert vier evacuées uit, die zij onderdak geeft en maakt van haar huis een bordeel waarbij zij de vrouwen tot ontucht aanzet. Absurd melodrama naar gelijknamig toneelstuk van Joan Temple en alles behalve overtuigend.

Hamlet

1948 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1948. Drama van Laurence Olivier. Met o.a. Laurence Olivier, Eileen Herlie, Basil Sidney, Felix Aylmer en Jean Simmons.

Schitterende verfilming van het klassieke drama van Shakespeare over de Deense prins Hamlet (Olivier) die maar niet besluiten kan hoe hij de moord op zijn vader zal wreken. Het prachtige camerawerk van Desmond Dickinson dat op locatie in Elsinore, Denemarken, werd opgenomen, wordt gekenmerkt door de zeer geslaagde, spookachtige effecten. Oscars voor beste film, beste mannelijke hoofdrol, art direction, set decoration en kostuums. Scenario van Alan Dent.

Brighton Rock

1947 | Misdaad, Thriller, Drama

Verenigd Koninkrijk 1947. Misdaad van John Boulting. Met o.a. Richard Attenborough, Carol Marsh, Hermione Baddeley, William Hartnell en Harcourt Williams.

Behalve romans schreef Graham Greene ook uitstekende filmscenario's, waaronder veel adaptaties van zijn eigen boeken. Brighton Rock was volgens de schrijver slechts een 'entertainment', maar alle klassieke Greene-elementen zijn aanwezig: een ontaarde, schuldbeladen protagonist, katholieke dogma's als geestelijke verlossing en boetedoening, intelligente dialogen, subtiele ironie. Centraal staat de schijnbaar gewetenloze jonge gangster Pinky, subliem vertolkt door Attenborough, die zich steeds verder in de nesten werkt om de moord op een journalist te verdoezelen. Om het Amerikaanse publiek voor te bereiden op de grimmige sfeer van deze Britse noir-klassieker, werd de film in de VS uitgebracht als Young Scarface.

Henry V

1945 | Drama, Historische film, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1945. Drama van Laurence Olivier. Met o.a. Laurence Olivier, Robert Newton, Leslie Banks, Renee Asherson en Esmond Knight.

Magistrale verfilming van het klassieke toneelstuk van William Shakepeare in een bewerking van Olivier, Alan Dent en Reginald Beck. Het begint als een toneelstuk met de première in 1600, waarin de glorierijke campagne verheerlijkt wordt van de Britse Koning Henry V tegen de Fransen. Terwijl het stuk zich ontwikkelt, worden de decors realistischer en worden we getuige van briljante vertolkingen en een bijna geniale regie. Bij zijn release werd de film dan ook begroet als de beste Shakespeare- adaptatie aller tijden. Het leverde Olivier een speciale Oscar op voor zijn uitzonderlijke prestatie als acteur, regisseur en producent in de totstandkoming van HENRY V. Zelfs na al die jaren, blijft het een genot deze film telkens opnieuw te zien. Verbluffende fotografie van Robert Krasker en Jack Hildyard en een sublieme score van William Walton vervolmaken dit meesterwerk. Opnieuw gemaakt in 1989 door Kenneth Branagh.