Tom Adams

Acteur, Cameraman

Tom Adams is acteur en cameraman.
Er zijn 9 films gevonden.

Das ist Dein Ende

1993 |

Duitsland 1993. Michael Keusch. Met o.a. Jennifer Nitsch, Max-Volkert Martens, Hansa Czypionka, Claudia Scarpaletti en Franziska Grasshoff.

Nitsch heeft de leiding over een arbitrage afdeling van een kleine commerciële bank in Frankfurt; ze doet het heel aardig, maar toch plaatst de directie gladjanus en mooiprater Martens op een dag boven haar. Ze blijft haar best doen en kan het goed vinden met haar nieuwe chef totdat deze collega Scarpaletti opeens wegpromoveert. Iedere vorm van protest wordt onderdrukt en ze voelt zich seksueel belast door haar directe baas. Ze besluit zich te weren en het wordt een betreurenswaardig geval over ongewenste intimiteiten op het werk. Onopwindende, taaie tv-film met bekwame acteurs van het kleine scherm. Het camerawerk is van Hans Günther Bücking, die van de grote Michael Ballhaus het vak leerde. Martina Wiemers schreef het scenario.

Duel of Hearts

1992 | Historische film, Romantiek, Drama

Verenigd Koninkrijk 1992. Historische film van John Hough. Met o.a. Alison Doody, Michael York, Benedict Taylor, Billie Whitelaw en Virginia McKenna.

Een luxueus geproduceerde tv-film naar een onbenullige kasteelroman van Barbara Cartland over de jonge en mooie Lady Doody, die smoorverliefd is op de jonge Lord Taylor, tegen wie zij een afschuwelijk complot ontdekt. Ze mag uiteindelijk niet met hem trouwen, want er is een enge bloederziekte in zijn familie. Goed gespeeld, maar vreselijk uitgesponnen. Gesitueerd rond 1821. Het script werd verzorgd door Terence Feely en Lord (Lew) Grade produceerde zonder te beknibbelen.

Changing Our Minds: The Story of Dr. Evelyn Hooker

1992 | Documentaire, Drama, Historische film

Verenigde Staten 1992. Documentaire van Richard Schmiechen.

Acteur Stewart vertelt met gevoel en oprechtheid over het werk van dr. Evelyn Hooker (1907-96), een psychologe die door haar onderzoek uit 1957, gepubliceerd in haar wetenschappelijke artikel [KL]The Adjustment of the Male Overt Homosexual[KLE] en andere publicaties over hetzelfde onderwerp heeft bijgedragen aan het feit dat de American Psychiatric Association (pas) in 1973 homoseksualiteit niet langer als geestesziekte beschouwde. Archiefopnamen van rond 1940 en daarvoor laten artsen zien die lobotomie en elektrotherapie aanbevelen als behandeling voor homo`s. Maar afgezien van het aanstippen van haar walging voor nazi-Duitsland komt de persoon Hooker zelf nauwelijks uit de verf. Desondanks is dit beeld van een verwaarloosd segment van de moderne, sociale geschiedenis de moeite waard. Genomineerd voor een Oscar als Beste Documentaire en (uiteraard) bekroond op het homofilmfestival van San Francisco (met de prijs van het publiek). Het scenario is van Richard Smiechen en James Harrison. Het camerawerk is van Tom Adams.

The House That Dripped Blood

1971 | Horror

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1971. Horror van Peter Duffell. Met o.a. Christopher Lee, John Bennett, John Bryans, Denholm Elliott en Joanna Dunham.

Vier korte griezelverhalen, resp. Method For Murder, Waxworks, Sweet To The Sweet en The Cloak van Robert Bloch, aaneengevlochten d.m.v. een detective die een verdwijning onderzoekt in een sinister landhuis, dat zojuist een nieuwe eigenaar heeft gekregen. Onderhoudend; het eerste en het vierde schuifje zijn waarschijnlijk het spannendst.

Where the Bullets Fly

1966 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1966. Thriller van John Gilling. Met o.a. Tom Adams, Dawn Addams, Tim Barrett en Michael Ripper.

Het Verenigd Koninkrijk heeft een katalysator ontwikkeld, waardoor zij vliegtuigen met kernenergie kunnen aandrijven. De R.A.F. beschikt over twee prototypen, waarvan de Russen er een stelen. De Engelsen weten die tijdig boven zee te vernietigen. Dan gaan de Russen achter formule aan van de katalyserende brandstof. Tijd om geheimagent Adams in te zetten. Een spannend en onderhoudend spionageverhaal, al is de formule wat sleets.

The Fighting Prince of Donegal

1966 | Avonturenfilm, Historische film, Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1966. Avonturenfilm van Michael O'Herlihy. Met o.a. Peter McEnery, Susan Hampshire, Tom Adams, Gordon Jackson en Andrew Keir.

Ierland, eind 16e eeuw. De Britse koningin Elizabeth stuurde met het oog op Spaanse invallen garnizoenen naar het eiland. De Ieren verzetten zich hiertegen, en het broeit tussen de clans. McEnery, die bij de dood van zijn vader de titel Prins van Donegal erft, neemt de leiding bij de opstand. Typisch mantel-en degenavontuur uit de Disney-fabriek. Historisch heeft het niet veel te betekenen, maar het werd vlot en in een snel ritme gemaakt. Robert Westerby adapteerde de roman Red Hugh, Prince Of Donegal van Robert T. Reilly op een manier die de film geschikt maakt voor kinderen. Arthur Ibbetson haalt alles uit de prachtige Ierse landschappen.

Licensed to Kill

1966 | Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1966. Actiefilm van Lindsay Shonteff. Met o.a. Tom Adams, Peter Bull, Karel Stepanek en John Arnatt.

Een James Bond-achtig verhaal met veel vaart, en het voordeel van een satirische rol van Adams, en goede bijrollen.

Second Best Secret Agent In The Whole W

1965 |

1965. Lindsay Shonteff. Met o.a. Karel Stepanek, Tom Adams, Peter Bull en Veronica Hurst.

Een James Bond-achtig verhaal met veel vaart, en het voordeel van een satirische rol van Adams, en goede bijrollen.

This is My Street

1963 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1963. Drama van Sidney Hayers. Met o.a. June Ritchie, Ian Hendry, Avice Landon, Meredith Edwards en Madge Ryan.

Onooglijk landelijk drama waarin een jonge, gehuwde vrouw een liaison begint met haar moeder's luie en nutteloze kamerbewoner, die echter de voorkeur geeft aan haar op haar beurt al verloofde zus. Naar de gelijknamige roman van Nan Maynard.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tom Adams op televisie komt.

Reageer