Yuri Tolubeyev

Acteur

Yuri Tolubeyev is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Front za Liniei fronta

1978 | Oorlogsfilm

SU 1978. Oorlogsfilm van Igor Gostev. Met o.a. Viacheslav Tikhonov, Oleg Zhakov, Ivan Lapikov, Evgeny Matveyev en Igor Ledogorov.

Een spannende oorlogsfilm over de strijd van de Sovjets tegen de Duitsers tijdens WOII. De film houdt zich bezig met de manoeuvres van een eenheid, die onder commando staat van Majoor Mlynsky en die opdrachten uitvoert van Hoogste Commando van de Sovjets achter de vijandelijke linies. USA-titel: A FRONT BEHIND THE FRONT LINE.

Hamlet

1964 | Drama

SU 1964. Drama van Grigori Kozintsev. Met o.a. Innokenti Smoktunovsky, Mikhail Nazvanov, Elza Radzinya, Yuri Tolubeyev en Anastasia Vertinskaya.

Na jarenlange ervaring met het regisseren van Shakespeares toneelstukken, heeft Kozintsev het aangedurfd Hamlet te verfilmen. Hij is daarbij uitgegaan van de vrije vertaling van Boris Pasternak. Volgens de gezaghebbende filmhistoricus Georges Sadoul is deze film de beste verfilming die ooit van dit Shakespeare-stuk is gemaakt.

Don Quixote

1957 |

SU 1957. Grigori Kozintsev. Met o.a. Nikolai Tsjerkassov, Yuri Tolubeyev en Serafima Birman.

Een goed gemaakte en nog steeds vermakelijke bewerking van Cervantes` beroemde roman. De film betekende Kozintsevs artistieke comeback (na een inzinking sinds de beƫindiging van een 20-jarige samenwerking met Trauberg), waarna zijn beroemde Shakespeare verfilmingen HAMLET en KING LEAR volgden. De hoofdrol wordt vertolkt door de grote Tsjerkassov, bekend van o.m. ALEXANDER NEVSKI en IVAN GRONZY.

Frontoviye podrugi

1941 | Oorlogsfilm

SU 1941. Oorlogsfilm van Victor Eisimont. Met o.a. Zoya Fyodorova, Boris Blinov, Andrei Abrikosov, Yuri Tolubeyev en Oleg Zhakov.

Dit liefdesverhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de Russisch-Finse oorlog van 1939-40. De film was zeer populair omdat iedere sensatie vermeden werd, zonder de ontberingen van de oorlog te verbergen. Vanwege de anti-Finse toon werd de film niet in de USA uitgebracht. In plaats daarvan werd er een nieuwe versie gemaakt in Hollywood, onder de regie van de Rus Ozep (THREE RUSSIAN GIRLS, 1943).

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yuri Tolubeyev op televisie komt.

Reageer