Lisbeth Movin: cast.
Er zijn 4 films gevonden.

Ø jeblikket

1980 | Drama

Denemarken 1980. Drama van Astrid Henning-Jensen. Met o.a. Ann-Mari Hansen, Søren Spanning en Lisbeth Movin.

Een familie Doorsnee uit Kopenhagen wordt verrast door de ongeneeslijke ziekte van de moeder. Dit werkt natuurlijk door in het gevoelsleven van alle gezinsleden en de onderlinge verhoudingen binnen het gezin. Zonder in overdreven sentimentaliteit te vervallen heeft Henning-Jensen dit loodzware gegeven in een zeer genietbare film weergegeven.

Farlige kys

1972 | Drama

Denemarken 1972. Drama van Henrik Stangerup. Met o.a. Erik Wedersøe, Lotte Tarp, Lisbeth Movin, Danny Anderse en Niels Barfoed.

Een jonge psychiater wordt verliefd op zijn patiënte die uit zelfverdediging haar echtgenoot heeft gedood. Hij neemt ontslag en gaat met de vrouw naar zee waar hij ontdekt dat ze wel degelijk krankzinnig is. Het scenario wil de eigentijdse levensonmacht doorlichten aan de tegenstrijdigheid van psychiatrie, maar betrekkelijkheid van de begrippen 'normaal' en 'abnormaal' gaat verloren in een aangezette melodramatiek en afgekloven clichés, ondanks goed en intens spel van de beide hoofdrollen.

Vredens dag

1943 | Drama, Historische film

Denemarken 1943. Drama van Carl T. Dreyer. Met o.a. Lisbeth Movin, Thorkild Roose, Preben Lerdorff, Sigrid Neiiendam en Olaf Ussing.

De zoon van een middeleeuwse dominee wordt bij thuiskomst verliefd op zijn jonge stiefmoeder. Als de predikant dit overspel ontdekt, sterft hij aan een hartaanval. Zijn moeder beschuldigt haar gehate schoondochter, die ketters in de familie had, van hekserij. Zelfs de zoon gaat geloven dat hij behekst is geweest. De zeer zorgvuldige beeldcomposities in een traag tempo geven dit religieuze drama een ascetische ingetogenheid zonder oppervlakte-emoties, waardoor de toeschouwer soms met bewondering de verveling moet bestrijden.

Vredens dag

1943 | Drama

Denemarken 1943. Drama van Carl Theodor Dreyer. Met o.a. Preben Lerdorff, Sigrid Neiiendam, Lisbeth Movin en Thorkild Roose.

Denemarken, 1623. Anne (Lisbeth Movin), de jonge vrouw van een oude lutherse predikant, is getuige van een heksenverbranding waarvoor haar man verantwoordelijk is. Tegelijkertijd verschijnt haar stiefzoon, een leeftijdgenoot op wie ze verliefd wordt. Gedreven door trauma en liefde besluit ze onbevreesd met de heersende conventies te breken met alle dramatische gevolgen van dien. Vredens dag (Dag des oordeels) is een Deense klassieker die de tand des tijds ongeschonden heeft doorstaan: als hartverscheurend familiedrama én als historisch document over onderdrukking. De gelijkenis met de Duitse bezetting is evident. maar cineast Dreyers persoonlijke drijfveer was zijn verstikkende lutherse opvoeding.